Elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların tasarım sorunları ve üretim hataları bunun ana sebebi. Firmanın kalite kontrolü kötü ise araç konusunda, darbe veya aşırı ısınma durumunda araç alev alıyor. Tesla vs. bunu çözdü, revizyona gittiler.
Hocam çözene kadar onlarca araba yandı, hala da yanıyor sanırım. Xiaomi SU7 bir tane gördüm şu an. Başka var mı hocam?

Hocam çözene kadar onlarca araba yandı, hala da yanıyor sanırım. Xiaomi SU7 bir tane gördüm şu an. Başka var mı hocam?
Sadece Çin pazarında olduğundan BYD, Tesla gibi markalar kadar fazla kullanıcısı yok. Bu arabaya ilk zamanlar pistte frenleri tutmadığından duvara girip kaza yaptığından beri aşırı önyargılıyım. Hem airbagleri açılmamıştı hem de sürücü koltuğu kırılmıştı. Birde üstüne Brembo imzalı kaliperlerin içinin aslında küçücük olduğu ortaya çıkmıştı.

Her elektrikli araçta yangın riski olabilir. Bu yüzden de neredeyse tüm markalarda özel pil korumaları vardır. Aşırı ısı halinde, kendini korumaya alıyor elektrikli araçlar. Lakin bu bile yetersiz kalıyor çoğu zaman. X firması %100 güvenli dememek lazım.

Mercedes, BMW, Tesla, Kia, Xiaomi vs hepsi yanabilir. Kaza yapmak, alttan darbe alması, üretim hataları, şartlar derken liste uzar gider.

Eski araçlar gibi değil artık. Ne kadar mekanik, o kadar iyidir aslında. Elektrik ve elektronik işin içine girdiği zaman, rengi değişiyor bazı şeylerin.

Sadece Çin pazarında olduğundan BYD, Tesla gibi markalar kadar fazla kullanıcısı yok. Bu arabaya ilk zamanlar pistte frenleri tutmadığından duvara girip kaza yaptığından beri aşırı önyargılıyım. Hem airbagleri açılmamıştı hem de sürücü koltuğu kırılmıştı. Birde üstüne Brembo imzalı kaliperlerin içinin aslında küçücük olduğu ortaya çıkmıştı.
Maalesef Xiaomi henüz araç konusunda tam bir fiyasko bana kalırsa. Çok fırın ekmek yemeleri gerekiyor. Sorunları bitmiyor aracın.

Maalesef Xiaomi henüz araç konusunda tam bir fiyasko bana kalırsa. Çok fırın ekmek yemeleri gerekiyor. Sorunları bitmiyor aracın.
Onlarda sadece gaza gelip her şeyi yaptık araba niye yapamayalım dediler. Herkes iyi olduğu alanda kalmalı bence. Nasıl VW AG, BMW, Daimler vs teknoloji sektörüne girmiyor. Huawei, Xiaomi gibi markalarda araç sektöründen uzak durmalı. Burada insan canı çok büyük faktör. Telefonun kasmasıyla aynı mantıkta olmayan şeyler. Madem çok bu sektöre girmek istiyorlar. Samsung ve Renault anlaşması gibi belirli firmaların araçlarını kendi markaları altında satmak için anlaşma yapabilirler.

Çin'de çok fazla "Tofu Dreg" denen olay var. Arabaları gibi her şeyi en kalitesiz şekilde yapıyorlar. Orada mesela binalar hiç de sağlam değildir.

Aslında böyle çok video atabilirdim ama bu kadar yeter herhalde. Ordusu da bu "Tofu Dreg"den dolu.

Kocaman binaları böyle mi yapıyorlar 😯