Bu forumda Xiaomi öneren insana ilk önce bir bakarım, gelmişine geçmişine laf etmemek için kendimi biraz kasarım ve sakin bir şekilde göz ardı ederim.

HyperOS öncesi önerebilirdim. Ancak HyperOS sonrası aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Redmi Note 8, Redmi Note 9 Pro, Poco F5 kullandım sırasıyla. Yazılım bugları MIUI'da neredeyse hiç yoktu. HyperOS ile bıkkınlık seviyesine ulaştı. Reklam reklam dedikleri şeyler kapatılıyordu. İstediğin gibi özelleştirebiliyordun. Stabilitesi çok yüksekti HyperOS gelinceye kadar. 3 cihazımı da garantili orjinal cihaz kullandım. Bir kere bile kasma donma yavaşlama gibi şeyler yaşamadım. Ancak Poco F5'in MIUI 14 sürümü bir çok amiral gemisinden hızlıydı, HyperOS güncellemesi gelinceye kadar. Cihaz o kadar berbat hatalara ve stabillik sorununa maruz kaldı ki anlatılmaz. Düzeltme için gönderilen güncelleme de bizzat Pilot tester olarak yüzlerce kişi bildirdiğimiz bazı problemler hiç bakılmamış olması ve yeni komik hataların eklenmesi cabası. Xiaomi eskiden güzeldi, büyük bir kullanıcı kitlesine erişmesiyle tüm her şeyini mahvetti. Ben bu saatten sonra bir daha asla dönmem. Alacak olana da kesinlikle önermem. Amiral gemilerini çok öneriyorlar ancak oda son yıllarda Leica sensörleri ile ve yeni kamera arayüzü ile bi iş yapmaya başladı. Diğer türlü çin MIUI/çin HyperOS diye bir gerçeği vardır. Global yazılımları iOS 18 görünümlü Galaxy S4 yazılımlı cihazlardır. Çin sürümleri ise iOS 18 görünümlü Galaxy S23 yazılımlı cihazlardır. (Örnek yani) Mümkünse çinli üreticileri sallayın gidin Samsung, iPhone falan alın.