SunseTTime

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese merhaba. Eski anakart ve işlemcime geçtikten sonra Dual channel RAM ile sistemi POST ettirememeye başladım. Çok önemli değil; zira yeni uzay sistemi sadece bileşen sağlığı testlerini yapabilmek için kurdum. Yine de bu durumun sebebini öğrenmek isterim. İki kere denedim, ikisinde de single channel yapınca POST aldı. Baktığınızda, aynı sistemi dual channel olarak geçen ay kullanabilmiştim.

NOT: Mouse lag ve oyun içi goruntu jitter sorunum da ayni devam ediyor. Belki bir baglantisi vardir diye eklemek istedim.

Sistem Bilgisi:

Gigabyte B650M S2H, XPG 2x16 6000MHz CL30, Ryzen 5 7600X, Samsung Pro 990 1TB, RTX 5060 Ti 16 GB, AOC Q27G4ZR 2K.

Son düzenleme:
BIOS son sürüm mü, ramleri tam oturttuğundan emin misin? Bende bi ara ramlerde sorun var sanmıştım meğersem bir slotun tek tırnağını tam oturtamamışım ondan single ramle POST alırken dual ramle alamıyorsum.

BIOS son sürüm mü, ramleri tam oturttuğundan emin misin? Bende bi ara ramlerde sorun var sanmıştım meğersem bir slotun tek tırnağını tam oturtamamışım ondan single ramle POST alırken dual ramle alamıyorsum.
Oturdu o açıdan bir sorun yok. Iki kere tık dedi sol ve sağ kilit düzgünce kapandı. Zaten RAM ışıkları yanıyor, ekran kartı ve CPU fanı dönüyordu. 4-5 kere bilesenlerin acilip kapanmasini bekledim, baktim olmuyor single channel RAM olarak değiştirdim ve anında düzeldi.

Dedigin gibi belki bir BIOS guncellemesi gelmistir yarin bakayim. Gerçi bir iki ay once guncellemistim, eski bir surum olma şansı yok.

Son düzenleme:
Bu anakartın sadece iki RAM slotu var ve yan yana. Clear cmos yaptım; fark olmadı. CPU'ya uzak olan slotu kullaniyorum sorunsuz POST alıyor. Dual sıkıntı.

Techolay sistemi kabul etti mi? Uzun süredir takip edemedim senin konuyu. O kadar çok kişi mesaj atıyor ki, etiket vesaire görünmüyor artık. Arada kaynıyor hepsi.

Herkese merhaba. Eski anakart ve işlemcime geçtikten sonra Dual channel RAM ile sistemi POST ettirememeye başladım. Çok önemli değil; zira yeni uzay sistemi sadece bileşen sağlığı testlerini yapabilmek için kurdum. Yine de bu durumun sebebini öğrenmek isterim. İki kere denedim, ikisinde de single channel yapınca POST aldı. Baktığınızda, aynı sistemi dual channel olarak geçen ay kullanabilmiştim.

NOT: Mouse lag ve oyun içi goruntu jitter sorunum da ayni devam ediyor. Belki bir baglantisi vardir diye eklemek istedim.

Sistem Bilgisi:

Gigabyte B650M S2H, XPG 2x16 6000MHz CL30, Ryzen 5 7600X, Samsung Pro 990 1TB, RTX 5060 Ti 16 GB, AOC Q27G4ZR 2K.

Clear CMOS yapıp BIOS güncelledin mi? B650M kartı da Giga'nın unuttuğu bir kart. Bunu satıp Force bıraksaydın daha iyiydi.

A1-B1 takacaksın zaten, başka opsiyon yoktu bu kartta. EXPO ile beraber iGPU kapat, Nitro ayarlarını uygula. Bu üçlü ile Boot etmesi lazım.

Clear CMOS yapıp BIOS güncelledin mi? B650M kartı da Giga'nın unuttuğu bir kart. Bunu satıp Force bıraksaydın daha iyiydi.

A1-B1 takacaksın zaten, başka opsiyon yoktu bu kartta. EXPO ile beraber iGPU kapat, Nitro ayarlarını uygula. Bu üçlü ile boot etmesi lazım.

Clear CMOS işi çözer. Gücü kesip pili çıkarsın, 5-10dk Dual takılı start versin. Olmadı Single Update.

Techolay sistemi kabul etti mi? Uzun süredir takip edemedim senin konuyu. O kadar çok kişi mesaj atıyor ki, etiket vesaire görünmüyor artık. Arada kaynıyor hepsi.
Ofise getir istersen bakalım dendi de Istanbul'da yasamiyorum o yuzden kaldı. Artık parcalarin OCCT test sonucunu falan SS alıp ilanlari olusturacagim. AM5 platformunun timing hassasiyeti bana yaramadı. Bir sonraki sistemde daha mütevazi stabilite odaklı ilerleyecegim hocam.