SunseTTime

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese merhaba. Eski anakart ve işlemcime geçtikten sonra Dual channel RAM ile sistemi POST ettirememeye başladım. Çok önemli değil; zira yeni uzay sistemi sadece bileşen sağlığı testlerini yapabilmek için kurdum. Yine de bu durumun sebebini öğrenmek isterim. İki kere denedim, ikisinde de single channel yapınca POST aldı. Baktığınızda, aynı sistemi dual channel olarak geçen ay kullanabilmiştim.

NOT: Mouse lag ve oyun içi goruntu jitter sorunum da ayni devam ediyor. Belki bir baglantisi vardir diye eklemek istedim.

Sistem Bilgisi:

Gigabyte B650M S2H, XPG 2x16 6000MHz CL30, Ryzen 5 7600X, Samsung Pro 990 1TB, RTX 5060 Ti 16 GB, AOC Q27G4ZR 2K.

Son düzenleme:
Ofise getir istersen bakalım dendi de İstanbul'da yasamiyorum o yuzden kaldı. Artık parcalarin OCCT test sonucunu falan SS alıp ilanlari olusturacagim. AM5 platformunun timing hassasiyeti bana yaramadı. Bir sonraki sistemde daha mütevazi stabilite odaklı ilerleyecegim hocam.

Bana deseydi şu an yoldaydım. Her anormal vuruş, mouse çamurlaşması yaşadığımda hadi Valorant bunu da açıklasın derdim. Ben 540Hz 600-700 FPS adama pek atmaya korkuyorum.