Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Sıfır RAM aldım. Hiçbir anakart sitesinde ürünün hangi yonga çipi kullandığına dair bir bilgi yoktu. Ürünü açmadan, arkasını okuyarak bilgi edineyim dedim; maalesef satışı yapılan ürünlerde bu bilgiler gizleniyor. Artık RAM alacaklara ufak bir tavsiye verelim.

Yapay zeka nedeniyle fiyatlar uçtu. CL30 için A-die yonga kullanan markalar kurnazlık yaparak, daha düşük M-die yonga kullanıp bize satışa sunuyorlar. Ürünlerin gerçekte ne olduğu hiç belli değil; takıp denemek gerekiyor. Üstelik çoğu uygulama bile doğru bilgiyi göstermiyor. Bunu da görmezden geliyoruz.

M-die için artık “mixed mode” getirdiler; bu bilinçli mi yapılıyor, yoksa tesadüf mü, emin değilim. tRFC değerini 390'da boot ettirdim ve A-die olduğundan emindim. Ancak timing ayarlamaya başladığımda çipin M-die olduğu ortaya çıktı.

EXPO 1'i açıp yoluna devam edenlere sözüm yok; doğru yoldasınız. Overclock yapacak olanlar için ise XPG'nin ürettiği CL30 kitler H16m olarak geliyor. Ürünü satarken buna dair herhangi bir bilgi de verilmiyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

CL28 kitleri Hynix A-die kullanabiliyor. Artık emin değilim. Seçim yaparken dikkatli olun.

Öyle deme, H16M de adam oluyor. 1.8 volt basarsan kendine gelir bendeki gibi.

1770228732997.webp

1770228739513.webp

390 değil 300 tRFC yazsan gene Boot edecekti. Adamlar M-Die olduğu anlaşılmasın diye Mixed getirdiler, daha ne istiyorsun? :rofl:

Öyle deme, H16m de adam oluyor. 1.8 volt basarsan kendine gelir bendeki gibi.

Eki Görüntüle 224482

Eki Görüntüle 224483

@ggbye 390 değil 300 tRFC yazsan gene boot edecekti. Adamlar m-die olduğu anlaşılmasın diye mixed getirdiler, daha ne istiyorsun? :rofl:

Hepsi anlaşmalı, yanlış anlaşılmamak için eklemedim. Ne olduklarını ve neyin peşinde olduklarını biliyorum. Kendileri çok kurnaz sanıyorlar. Benim param çöpe gitti, başkasının çöpe atmasına engel olacağım.

Hepsi anlaşmalı, yanlış anlaşılmamak için eklemedim. Ne olduklarını ve neyin peşinde olduklarını biliyorum. Kendileri çok kurnaz sanıyorlar. Benim param çöpe gitti, başkasının çöpe atmasına engel olacağım.

Nebi Amca'nın rehberde ne yazıyor? Bak sana atayım.

1770229022502.webp

@ggbye 420'yi bırak, artık 300 açıyor bendeki gibi. Kullanıcı nasıl anlayacak bunu?

Para çöpe gitmez. Voltaj basınca adam oluyor. 1.65'te 6000 MT/s CL26-38-38 mümkün. Gaming çok etkilemez.

Nebi amcan 420 yaz, boot ederse a-die diyor. Sende neden m çıktı o halde?

Kendisi markanın reklamını yapıyor. Ücret kazanıyor, çöp RAM'lerini millete aldırtmaya çalışıyor.

Benim gibi son kulanıcılara, 25K fiyat istedikleri ürünün ne olduğunu bildirmek zorundalar.

Bu konu ayrı, kendimi salak gibi hissediyorum. Dolandırıldım, RAM'lar A-die olarak biliyordum. Böyle bir saçmalık olamaz, o zaman 6000 MHz olduğunu belirtmeyin. Hepsi yalan dolan, göz boyama. Tam potansiyelini kullanmayan ve ürünün ne olduğunu bilmeyen kullanıcıları kandırmak için hazırlanmış senaryo. Bize de oynamak düşer. RAM krizi başladı, durun mixed getiriyoruz. (: Bu zaten niyetlerinin ne olduğunu açıklıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendisi markanın reklamını yapıyor. Ücret kazanıyor, çöp RAM'lerini millete aldırtmaya çalışıyor.

Benim gibi son kulanıcılara, 25K fiyat istedikleri ürünün ne olduğunu bildirmek zorundalar.

Bu konu ayrı, kendimi salak gibi hissediyorum. Dolandırıldım, RAM'lar A-die olarak biliyordum. Böyle bir saçmalık olamaz, o zaman 6000 MHz olduğunu belirtmeyin. Hepsi yalan dolan, göz boyama. Tam potansiyelini kullanmayan ve ürünün ne olduğunu bilmeyen kullanıcıları kandırmak için hazırlanmış senaryo. Bize de oynamak düşer. RAM krizi başladı, durun mixed getiriyoruz. (: Bu zaten niyetlerinin ne olduğunu açıklıyor.

Onu XPG reklamı yapanlara söylemen lazım, bir de MSI reklamı. :)

Mixed gelse bile çok bir anlamı yok. 90+60 ns şeklinde yapsa yine 150-160 ns bandına tekabül ediyor. M-Die 160 ns altında veremiyor yani her türlü. H16A harici alınmaz OC uğraşmak istiyorsan DDR5'te.

Sadece tek kötü tarafı artık eski tRFC metodu iptal oldu. M-Die/A-Die ayrımını @Bandırmalı1965 gibi Heatsink kaldırmadan öğrenemezsin. İşi bilmeyen adam zaten Mixed-Normal Mod almayacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.