XPG 6000 MHz RAM için tREFI 65553 yeterli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SalimBdk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 123
  • Görüntüleme Görüntüleme 763
  • Etiketler Etiketler
    sıcaklık

Başka şansın yok, böyle kullanman lazım. 36-36 M-Die açamama şansı var ya da VDDQ ve VDD yüksekten verip denemen lazım. Örneğin 1.55 VDD, 1.45 VDDQ verip bakacaksın. Her şeye rağmen hata varsa salacaksın.

Modül 45 dereceyi geçtiği an hata verme şansı var, M-Die tolere edemiyor Primary kısmını. Senin 30-40-40 çünkü kit.

En iyisi böyle takılmak abi o zaman alacabilecegimiz en fazlasını aldık diye düşünüyorum yanlışım yoksa? Böyle kullanıyorum şu an maalesef daha fazlasını ben istesem de RAM istemiyor.

1.55 vermek zaten gereksiz olur diye düşünüyorum, şu an bence gayet iyi durumdayız m die için.

36-36 ile 38-38 farkını oyunda göremezsin, zaten Gear Down açık. Bu şekilde kullanmanda sakınca görmüyorum. Minimal farklar bunlar, kit bazlı sıkıntı var.

36-36 ile 38-38 farkını oyunda göremezsin, zaten Gear down açık. Bu şekilde kullanmanda sakınca görmüyorum. Minimal farklar bunlar, kit bazlı sıkıntı var.

Biraz heyecan işi oldu o diyelim 150 dk yapsaydım şu an geçti diye seviniyordum orası ayrı. Bu son ayar bayağı iyi son düzeltmeler ile çok daha iyi oldu hatta bir tık da olsa hissettim bunu.

Biraz heyecan işi oldu o diyelim 150 dk yapsaydım şu an geçti diye seviniyordum orası ayrı. Bu son ayar bayağı iyi son düzeltmeler ile çok daha iyi oldu hatta bir tık da olsa hissettim bunu.

Bir diğer yöntem ise tRTP 24 bırakıp 36-36 denemen. Öyle kullanırım dersen dene. O zaman geçecektir muhtemelen. 1.5 VDD ile.

Bunlar hep M-Die sorunları, A-Die'da çok nadiren var. 16 GB M-Die sorunlu, ilk üretim çünkü.

Şu an böyle iyiyim abi bir iki ayar yüzünden stabilite bozmaya gerek yok diye düşünüyorum yanlış mıyım? Ayrıca o 1.50 de mesela günlük kullanımda oyunda falan sorun çıkarır miydi çünkü 2.30 saat sorunsuz devam etti.

Yanlış konuya yazdım, tekrar paylaşayım.

@SalimBdk Bence böyle bir dene son kez 1.5V. tRTP 24 iken ve 36-36.

@SalimBdk Burst 8X-8X sende sanırım şu anda, testi geçerse de 1X-1X dene. Gear açıkken sorun olmaz genelde.

Konular karıştı. tRTP neden 24 yaptık abi bu ayarların geçmesinde işe yaracak mi? Ayrıca vddıq 1.45 ve vdd 1.50 denesek önceki ayarı sence sorun devam eder mi? Yani çünkü ucuna kadar gelip yemesi hayal kırıklığı oldu bende

Denemeden bilemeyiz, önceki 36-36 ayarları tRTP 12 iken 1.52 VDD, 1.45 VDDQ dene. Geçerse kalır, geçmezse tRTP 24 çekeceksin 36-36 iken ve 1.5 VDD denemen lazım. Sıralama böyle. @SalimBdk

Denemeden bilemeyiz, önceki 36-36 ayarları tRTP 12 iken 1.52 vdd, 1.45 vddq dene. Geçerse kalır, geçmezse tRTP 24 çekeceksin 36-36 iken ve 1.5 vdd denemen lazım. Sıralama böyle. @SalimBdk

Tamam abi anlaşıldı. Peki neden sistem 6.dakika da donmuş olabilir sıcaklık değil de acaba başka bir sebep olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…