Güvenlik önlemi, VSOC konusunda çok haksız değiller. Ben de 1.35/1.36 üzeri çok kullanmadım. LN2 Jumper açarak bu limitleri kaldırabiliyorsun üst segment anakartlarda ama timing konusunda İntel kadar başarılı değil. AMD tak çalıştır daha uygun, X3D'lerde zaten aşırı önemi yok. Rekabetçi tayfanın sorunu.
O zaman kritik soruyu sorayım: Çok iyi bir timing ayarlanmış bir INTEL sistem, çok iyi bir timing ayarlanmış AMD sistemi geçebilir mi günümüzde? Core Ultra 270K Plus vs 9850X3D? İkisi de dibine kadar ayarlanmış senaryoda?

O zaman kritik soruyu sorayım: Çok iyi bir timing ayarlanmış bir INTEL sistem, çok iyi bir timing ayarlanmış AMD sistemi geçebilir mi günümüzde? Core Ultra 270K Plus vs 9850X3D? İkisi de dibine kadar ayarlanmış senaryoda?

Oyun bazında geçemiyor, X3D rakipsiz denebilir ama amaca ve hedefe yönelik bunlar. OC uğraşacak adam Intel alması bence daha uygun ama her iki tarafta da masraflı. Aktif soğutma da bir yere kadar etkili, normal kullanıcıları aşan bir durum.

Geçemiyor dediğimden kasıt da 1080p rekabetçiden söz ediyorum, 2K Ultra ya da 4K takılan birisi için her iki sistem de en iyi şekilde optimize edildiğinde farkı hissedeceğini sanmıyorum.

Oyun bazında geçemiyor, X3D rakipsiz denebilir ama amaca ve hedefe yönelik bunlar. OC uğraşacak adam Intel alması bence daha uygun ama her iki tarafta da masraflı. Aktif soğutma da bir yere kadar etkili, normal kullanıcıları aşan bir durum.
Gaming için AMD devam o zaman. 10800X3D çıkana kadar kuruyacağız :D .

Soğutması çok problem, Core Ultra'da da 131 civarında kullanıyor, kullanan aktif soğutma ile.
Şu an 262K trefi test iyi gidiyor, RAM gecikmesinde düşüş var, aktif soğutma yok, B-die bellekler işini iyi yapıyor, demek ki.

IMG-20260709-WA0071.webp

Ayhan abi Memory vdd voltage 1.45 çıkmıyor 1.4350 de kalıyor. @Ayhan Dönmez

Ayhan abi ayar tamam mı kontrol eder misin bir de bu DRAM voltage ve Memory voltage aynı mı?

@Ayhan Dönmez

Dosya Ekleri

• 20260709_224036.webp
    20260709_224036.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Ayhan abi Memory vdd voltage 1.45 çıkmıyor 1.4350 de kalıyor. @Ayhan Dönmez

Ayhan abi ayar tamam mı kontrol eder misin bir de bu DRAM voltage ve Memory voltage aynı mı?

@Ayhan Dönmez

İkisi aynı, DRAM değişmen yeterli, diğerini otomatik değiştirir. HVM açman lazım, yoksa 1.435 engeline takılırsın. Onu açtığında sorun düzelmiş.

tRCD ve tRP 36 sende önereceğim ama senin kit 30-40-40 binlendiği için muhtemelen bunu açmaz ya da 1.5V isteyebilir. Ondan 38 kalsın.

İkisi aynı, DRAM değişmen yeterli, diğerini otomatik değiştirir. HVM açman lazım, yoksa 1.435 engeline takılırsın. Onu açtığında sorun düzelmiş.

tRCD ve tRP 36 sende önereceğim ama senin kit 30-40-40 binlendiği için muhtemelen bunu açmaz ya da 1.5V isteyebilir. Ondan 38 kalsın.
Okayleyiyorum abi o zaman

Bunu 10-15 dakika dene, sonrasında Nitro TX 2 ile aynı şekilde 10-15 dakika bak. Hepsi sorunsuzsa en son uzun teste alırsın. 36-36 tRCD önereceğim ama senin kitte geçmeyebilir, emin değilim.

36 olayına en son bakarsın. Ayarları kaydet yine de. 36 hali hata verirse DRAM Voltage 1.45'ten 1.48 yükseltip tekrar dene.

1783626575391.webp

@SalimBdk CPU VDDIO 1.4 bırakman yeterli bu arada 6000 MT/s için, program okumuyor sende. Auto bırakma.