dediklerinizi yaptım hocam. amd pbo ayarlarında ise CO dan favori 2 çekirdeğe(0-1) -20 geri kalanlara -25 vermiştim. başka tavsiye ettiğiniz ayarlar varmıdır ? bu arada anakartım da rog strix b850-g modeli

ZenTimings'ten A2-B2 iletirsen alttan seçip kontrol edebilirim. PBO için ise VT3 testi tavsiye ediyorum. Forumdaki DDR5 rehberinin test araçları kısmından VT3 yazılımını edinin. Metodu detaylıca anlattım.

ZenTimings'ten A2-B2 iletirsen alttan seçip kontrol edebilirim. PBO için ise VT3 testi tavsiye ediyorum. Forumdaki DDR5 rehberinin test araçları kısmından VT3 yazılımını edinin. Metodu detaylıca anlattım.

1782675288223.webp

1782675299351.webp

Ek bir bilgi: Bank refresh mode'u ve UCLK'yi 2166'ya ayarlamadan önce AIDA Memory testte daha yüksek okuma, yazma ve daha düşük gecikme aldım gibi. Ama tabii 2'şer kere yaptım bu testleri, uzun soluklu da nasıl bir durum söz konusu bilemiyorum. Ne derseniz o.

Eki Görüntüle 261411

Eki Görüntüle 261412

Ek bir bilgi: Bank refresh mode'u ve UCLK'yi 2166'ya ayarlamadan önce AIDA Memory testte daha yüksek okuma, yazma ve daha düşük gecikme aldım gibi. Ama tabii 2'şer kere yaptım bu testleri, uzun soluklu da nasıl bir durum söz konusu bilemiyorum. Ne derseniz o.

Bu koşullar altında Bank Refresh modunu Mixed alıp kullanın çünkü tRFC nedeniyle daha düşük gecikme elde edersiniz ama stabilitesinden mümkünse emin olun. tREFI değerini 35.000 ya da 50.000 deneyin. Hangisi stabilse, RAM Test Pro ile test etmeniz lazım. @Sayginss

Test metodu:

@Sayginss tREFI 50.000 ve Mixed stabil ise o şekilde kullanmanı tavsiye ederim. TREFI 50.000 kaynaklı hata alırsanız 35.000 çekip deneyin, muhtemelen hatasız geçer.

Son düzenleme: