Yalnızlıkla nasıl başa çıkılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 21822
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 408
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

21822

Üyecik
Normalde böyle konu açmayı düşünmüyordum fakat son zamanlarda olanlar artık beni buraya yazmaya itti (15 yaşında olduğumu belirtmek istiyorum.):

Ya arkadaşlar, o kadar yalnızım ki anlatamam, etrafımda 1 tane bile düzgün insan yok. Görüyorum bizim okuldaki herkes birbirinin doğum gününü kutluyor, ben ise hiç kutlamıyorum ya da tek başıma kutluyorum herkes internette birbiriyle mesajlaşıyor ben kendimle yazışıyorum. Ekleyecek arkadaşım yok diye telefon almadım, zaten bilgisayarım da yok, sadece tabletim var. Bu yalnızlığı son 1-2 yıldır hissetmeye başladım.

Arkadaşlar ben genellikle derslerinde başarılı ve bana bir şeyler katacak insanlarla arkadaş oluyorum fakat etrafımda böyle biri olmadığı için yalnız kalıyorum. Şimdi arkadaşlar tembel ve milletle laf dalaşı yapan insanlarla arkadaş olmak istemem çünkü bu çocuğun bana yararı çok zararı olur. En yakın arkadaşım diyebileceğim insanla küstüğüm zamandan beri, o kara günden sonra tek başıma kaldım, başka insanlarla konuşmaya çalıştım fakat birbirimizle sıkı bağımız olmadığı için olmuyor. Hep ben konuşuyorum, hep ben bir şeyler soruyorum onlar hiç konuşmuyor. Böyle olunca da adım "Çok konuşan Emir." oluyor. Arkadaşım diyebileceğim sadece 2-3 arkadaşım var ama benimle çok az konuşuyorlar, hep kendi arkadaşlarıyla konuşuyorlar ama gerçekten iyi insanlar olduğunu düşünüyorum. İnsan sosyal bir varlık olduğu ve ot gibi yaşamak için tasarlanmadığından ben de sosyalleşmek istiyorum.

Geçen oturma odasında sinir krizi geçirdim sorunlar üst üste birikince. Ailemden ve öğretmenlerimden başka kimsenin beni sevdiğini düşünmüyorum. Bir de arkadaşlar bütün erkekler için söylemiyorum fakat bazı erkekler gerçekten çok fazla saf oluyor. Gidip n*h hareketi çekmeler, insanların anasına bacısına küfür etmeler, kavga çıkarmalar.

Daha liseye geçmedim fakat lise sınavına da az kaldı, stres yapıyorum. Yüzümde stresten bir sürü sivilce çıkıyor. Etrafımda çok fazla boş insan var, duyuyorum oralardan, çocukluk arkadaşlarıyla kardeş gibiler fakat benim çocukluk arkadaşlarım anca milletle kavga çıkaran boş insanlar. Gerçekten ne binada ne okulda, hiçbir yerde, neredeyse hiç kimseyle konuşmuyorum. Binadakilerle arkadaş olmaya çalıştım, aralarına almadılar sonra benimle dalga geçmeye çalıştılar. Zaten görüyorum onları hiç kimse sevmiyor. Hatta binadaki büyüklerim bile onlar yerine beni çok seviyorlar. Sadece arkadaşımmış gibi olan insanlarla takılıyorum yalnız kalmamak için.
Zaten şu okul bitsin hiçbiriyle konuşmayacağım. Sürekli öğretmenlerime içimi döküyorum, onlar bile biliyor temiz bir insan olduğumu.

Bu arada o küsen arkadaşımı aynı okulda olduğumuz için sürekli görüyorum ve geçen kızlarla beraber gördüm onu. Gerçekten şu ergenlik döneminden midir nedir insanlar çok değişiyor.

Sosyal fobisi olan biri değilim hatta yeni insanlarla tanışmak isteyen biriyim fakat bir türlü nasip olmuyor. Mesela bir tane kız kuzenim var en son küçükken görüşmüştük ondan sonra daha görüşmedik. Onunla tekrar konuşmak istiyorum fakat artık çoğu kişiyle aram bozulunca kız kuzenimin bile beni sevmeyeceğini düşünüyorum. Yani kuzenlerimle aram iyi, beni severler fakat bu olaylar (artık travma mı diyeyim) benim hafızamda kaldığı için artık biriyle tanışınca beni sevmeyeceğini düşünüyorum sürekli.

O küsen arkadaşımın arkadaşlarıyla da sürekli karşılaşıyorum, arkamdan bir şeyler atıp tutuyorlar benim hakkımda. Ya arkadaşlar bu süper zeka arkadaşım bana iftira atıyor, ben yerine kendi arkadaşlarına inanıyor, şimdi ben buna küsmeyeyim de ne yapayım? Bir de sanki ben suçluymuşum gibi arkamdan bir sürü laf atıyorlar.

Kusura bakmayın uzun bir metin oldu fakat içimi sürekli birilerine dökmek istediğim için ve dökemediğim için buraya yazmak istedim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini okumadım başkan ama gyme git gym seni kurtarır güçlenirsin.

Halinden çok iyi anlıyorum hocam. Sadece olayları akışına bırakmak lazım. Seninle görüşmüyorlar mı bırak görüşme. Hiçbir şeyi takma umursama ailenden ödevlerinden başka. Onların yanında arkadaş gibi takılmana gerek yok kendinle zaman geçirmen lazım. Birde insanlarla yeni tanışırken hafiften ağıra almalısın. Kendinden ödün vermemelisin sırf insanlarla tanışacağım diye kendini sevdirtmek zorunda değilsin. Herkesin seni sevmesine gerek yok Ailen öğretmenlerin kendin yeter. Birazda sesin çıkması lazım elini masaya yumruğunu koyacaksın yoksa seni saf eşek yerine koyup ezmeye çalışırlar. İnsanları umursamana gerek yok. Kendini bil kendin ol yeter dostum.

Dostum seni iyi anlıyorum. Şimdi ben buraya senin düşünceni değiştirmek için bir paragraf şey yazacağım. Sonuna kadar oku, işe yarayıp yaramadığını tek cümlede söyle. İşe yaradı/yaramadı diye. Başlıyorum.

Şimdi dostum şöyle düşün, evet insan sosyal bir canlı. Herkes konuşmak, gezmek, tozmak istiyor. Ancak aynı kafada olmadığın insanlarla bunları yapmanın hiç bir mantığı yok. Ben genelde şöyle yaparım. Markete giderim, bir tane içeceğim var benim hep onu alırım. Açarım 40-45dk vadide şarkı dinleye dinleye gezerim. Gerçekten çok iyi geliyor.

Ergenlik döneminde herkes değişiyor. Belki de sen bu ergenlik dönemi yüzünden bu kadar kırılgan, alıngan hissediyorsun. Sana tavsiyem spora başlaman Testosteron seviyen biraz yükselsin. Sürekli ağlayan, kusuruma bakma loser erkekleri kimse sevmez. Sen erkeksin. Duygularını içerinde yaşayacaksın. Bu dediklerim çok cinsiyetçi gelebilir ki evet öyle zaten.

Yalnız mı kaldın. Bırak öyle devam etsin. Belirli bir süre sonra kimseye ihtiyacın olmadığını anlayacaksın. İnsanların arkandan konuşmasına takılmayacaksın. Eğer yanlış bir şey yaptıysan bu düşüncede olmalısın. Ki sen yanlış yapmadığını biliyorsan, sorun olan bir şey de yoktur demek.

Her şey senin mentalinde, kafanda bitiyor. Bir derdin var, onu bütün hayatına alet etmek var. Ya da o dert'e alışıp, onu çözmeye çalışmak var.

Ya sen kendini hayatının merkezine koyacaksın. Ya da hayatının merkezine koyacak birilerini arayacaksın.

Diyelim ki 1. seçenek, kendini hayatının orta noktasına koydun. İnsanların konuşmak için can atacağı. Konuştuğunda, diksiyonunu, oturmasını kalmasını bilen birisi olacaksın. Ki insanlar kendilerinden daha iyi birisini gördüklerinde onların peşinde olurlar. Kendime bir şeyler katma çabası olur.

Ya da 2. seçenek. Her zaman kendini iyi hissetmek için birilerine ihtiyaç duyacaksın. Ancak herkesin bir hayatı var. Kimse bütün zamanını sana veremez. Yine yalnız kalacaksın.

Seçimini iyi yap. Kendini geliştir. Ufkunu genişlet. Ben sana güveniyorum. Senin kendine benden daha çok güvenmen gerekiyor.

Ortaokulu bitirmene 1 ay var. Dayan, lisede şanslı olursan bulursun.

Bir kaç soru soracağım. 15 yaşında lisede olman lazım, 14 yaşında LGS'ye girmen lazım. Neyse, yaşını büyütmüş olabilirsin ama sadece okulda mı insan var? Başka insanlar yok mu dışarıda? Ya da git başka sınıfa, oradan arkadaş bul. Bir de neden kendine laf attırıyorsun? Al abini, ablanı ya da bir büyüğünü; tekken düşür. Ya da arkadaşları varken yap, biraz ilgi görürsün hem. Git kızlarla konuş. Sen yani, kızlarla konuşamayacaksın diye bir zorunluluğun yok ya da bir yasağın yok. Onun varken sen neden geri kalasın ki? Zaten sen kendini ezdirirsen, yarana tuz basarlar. O yüzden o sana kötüyse, sen de kötü ol. Başka sınıfa geç imkânın varsa, hatta başka okula git bence.

Son 2 hafta kalmış başka okula almıyorlar o yüzden.

Kanka valla üstte bir arkadaş uzun uzun yazmış. Okumadım ama muhtemelen kendi çapında faydalı şeyler yazmıştır. Ama o arkadaşın yazdığı şeyler muhtemelen senin bir kulağından girip öbür kulağından çıkacak. Kısaca mevzu kendine güvenmek. İşin özü kendine güvenmek.

Etrafımdaki insanlar böyle boş, şöyle salak insanlar deyip durursan gördüğün her şahsiyete, yalnız kalırsın zaten. Çok seçici olmaman lazım arkadaşlık konusunda. Çok kalitesiz olmasın arkadaşların, ama birebir senin istediğin gibi birisi zaten olamaz.
Çok düşünmeyeceksin, çok düşünürsen aksiyon alamazsın. Rahat olman ve kendine güvenmen lazım. Kavgadan kaçmaman lazım, kavga hayatın gerçeğidir. Bugün dövüşmezsen yarın hiç dövüşemezsin. Şu an halihazırda uğraştığın bir spor dalı var mı bilmiyorum ama eğer yoksa, dövüş sporlarına yönelmen senin için çok iyi olur. Aikido, Karate, Boks gibi. Gym falan da gidebilirsin tabii ama ilk etapta dövüş sporları daha iyi olur diye düşünüyorum senin için. Hem orada sosyalleşirsin.

Sen bir de yalnızlığı gerçek yalnızlara sor.

Son 6 yıldır aktif konuştuğum 2 arkadaşım vardı, 1I 2 yıl önce gitti kaldı 1 arkadaşım. O da sevgili yaptı ayda 1 yazarsa yaziyor jfbdbr

Adam gibi insan yüzü gördüğüm yok, iş hayatım arkadaşlarım olmasa herhalde yalnizlikta Nirvana olurdum. Bir de çalıştığım yerde de kadın yok. Yaklaşık 6 yıldır falan hiçbir kadınla Sohbet etkileşim kurmadım.

Kadınlarla iletişim kurmak istiyorum ama hem konuşabileceğim ortam yok. Hem de onlara çok kibar çok utangaç davranıp kendimden tiksiniyorum. Şu dengeyi bir türlü kuramadım.

Derdini bir psikoloğa anlatmayı ne dersin? Profesyonel bir yardım almak çok iyi olabilir. En azından konuşacak biri olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…