Abi sinirlerine hakim ol insanların huyunu bilmiyorsun. Ortalık sabıkalı kaynıyor gürültü kavgası yüzünden komşularını öldürdüler var. Gördüğün zaman derdini anlat, belki farkında değillerdir anlayışla karşılarlar.

Ben o kulak tıkacını alırım ama sabah da onları far görmüş tavşan gibi 05:50’de ayağa dikmezsem neyim.
Kisasa kisas da seçeneklerimiz arasında tabii. Metallica'dan bir parça acilir 100 watt'lık hoparlore baglanir, apartman ayaklanabilir ama olacak o kadar. Onlar mesaji alacaklardır.

Recep hocam, aynı durumun beterini kız arkadaşım da yaşıyor. Üst katında ilginç bir eleman yaşıyor. Özellikle geceleri oyun başına geçiyor, sabaha kadar bağıra bağıra sövmediği canlı türü, din, ırk, soyut yahut somut hiçbir şey kalmıyor. Çocuk gibi algılamayın ha, askerlik yaşına gelmiş elemanın teki. Yani biz de düşünüyoruz, ya ailesine yani kendilerine haber edeceğiz ya da hiç uğraşmayıp önce 181'i arayacağız.

181'i arayabilirsiniz ama kendileri size saçma salak tavırlar gösterebilirler. Bana kalsa ben emniyet, jandarma ne varsa ararım ama kız arkadaşım yok diyor işte. İlk başta kendilerine yan apartmanın yöneticisi aracılığıyla ulaşmayı deneyin. Eğer olumlu bir tavır alırsanız ve ses azalırsa ne mutlu. Eğer yine olumlu bir tavır alırsanız ama seste bir değişiklik olmazsa, yani sizi ayakta uyutmaya çalışırlarsa arayın 181'i sonrasında da emniyeti arayın.

Hukuken yasal zeminde haklara sahipsiniz. Öncelikle temelde komşuluk hukuku, çevre kanunu ve kabahatler kanunu gibi kanunlar var. Sırasıyla 186, zabıta, polis ve mahkeme şeklinde ilerleyebilirsiniz. Kesin çözüm Sulh Ceza Hakimliği. İlgili gürültü değerinin ölçülmesini sağlarlar ve sonucunda bir cezaya çarptırılabilir.
Geçenlerde bizim Ankara'da adamın biri gürültü yapan komşularını çocuklarıyla birlikte öldürdü, görünce dondum kaldım 😶

Aklıma geldi. AirPods Pro 2 var. Takacağım da uyurken rahatsız etmez umarım.
Valla ben de YKS senesinde ailem yüzünden aynı sorundan muzdariptim. Kulaklık takınca nefes, kalp atış sesi geliyor ve yana dönemiyorsun. Müzik dinlemeye çalışınca da uyuyakalıp sabaha şarj biter endişesi oluyor ve yine yana dönemiyorsun. Zaten her şeye takıldığım için zor uyuyabilen biriyken pek adapte olamadım, rahat edemedim ve evimde bile istediğim şekilde uyuyamama durumunu yediremedim kendime. Ailemi habire tekrarlamaları durumunda ders çalışmamakla tehdit ettim ve sesleri kesildi ama sizin durumunuzda konuşmak, oda değiştirmek veya kulaklık takmak dışında çözüm yok gibi. Allah sabır versin. Böyle duyarsız insanlar en nefret ettiğim tiplerdir.

Ben uzun bir süredir 3m kulak tıkaçlarından takıp uyuyorum. Yan komşu olmasa bile oturduğum mahallelerin gürültüsü bitmiyor. Kağıthanede oturuyordum bir dönem, haftasonları adamlar utanma arlanma olmadan sabahın 8'i davul zurna çalardı. Şimdi Kadıköydeyim buradada süpermarket kamyonunun sinyal sesleri, belediyenin park sulama araçlarının gürültüsü bitmiyor. Bunlarla kavga ederek çözüme ulaşamayınca iki tane kulak tıkacı tüm uyku düzenimi yoluna koydu.