İnsan yedisinde neyse yetmişinde de o dur. Türko apartman yaşamına ve yönetimine alışamadı.
Zabıta para cezası kesiyor olmalıydı böyle durumalarda.

En ucuz çözüm kulak tıkacı takmak.
Ev sizinse ses yalıtımı da sağlayabilirsiniz ama masraflı iş, ben de ses yalıtımı yaptırmayı düşünür oldum.

Arkadaşlar selam. Hayat böyle işte. 10+ yıl köpek gibi çalışırsınız ama bir mal olduğunuz için ortağınız her gün saat 2’de işe gelip, sizin kadar çalışmayan ve günün sonunda siz çalışıp bütün şirketi beslemeye kalktığınız için cebinize yeterli para girmezse benim gibi Çağlayan’da oturmaya devam edersiniz ve gecenin ikisinde bu konuyu açmak zorunda kalırsınız.

Bugün de bi’ anonim şeftali profilime girip yazmış kovulalı bir sene oldu galiba diye. Yok, ayrılalı bir sene oldu ama iyi ki de olmuş. Hiç kazanmadığım kadar para kazandım ayrılalı beri. Meğerse ortak değil, köleymişim.

Neyse, ne anlatıyor bu düdük makarnası demeye başlamadan konuya gireyim. Ne diyorduk? Yan komşu.

Bunların oturma odası benim yatak odamın yanında. Sabah 05:50’de kalkıp spora gideceğim. Erkenden yattım. Ama gördüğünüz gibi yatamadım. TV açık, ufak çocuk bağırarak konuşuyor, baba bağırarak konuşuyor. Uyumak mümkün değil.

Kısa vadeli çözüm öneriniz nedir? Uzun vadede buradan sektirip gideceğim ama bunlara anladıkları dilden bir çözüm lazım diye düşünüyorum.

Edit: Ben 11’de yattım. Bunlar muhtemelen 12-01:00 gibi yattılar ama benim uyku firarda.
Çocuk varsa deseniz bile boş. Benim kuzenlerim geldiği zaman evde sabah 4'e kadar ses var!

AirPods Pro 2 var. Takacağım da uyurken rahatsız etmez umarım.
Gürültü olduğunda ben bu şekilde uyuyorum. Yastık yumuşaksa pek rahatsız etmiyor ama sert bir yastıkta cidden acıtabiliyor. Bazen de kulaktan düşebiliyor ama en sinir bozucu yanlarından birisi de kesinlikle şarjının bitmesi. Patlama riski ve uzun sürede kulağa zarar verme gibi durumlar olduğu için de zaten kalıcı bir çözüm olamaz. Ancak birkaç gece idare etmesi için uygulanabilecek bir yöntem. Diğer yandan, kulaklıkların pilleri de çok daha kolay eskiyecek.

Aklıma şunlar geldi:
  • İnsanca bir kez uyarırım. Apartman yöneticisi varsa ona da şikayet edilebilir.
  • Tekrar ederse bu sefer sinirli bir şekilde ikinci kez uyarırım ve mümkünse başka komşuları da davet ederim. Bazı insanlar ancak bundan anlıyor ama bu sefer de kavga çıkarmak isteyebilirler. Kimde ne olduğu belli olmuyor. Silah veya bıçak çıkaracak tipte bir komşuysa yapılmamalı.
  • Gürültüden şikayet eden başka komşu varsa onunla birlikte gidip yetkililere şikayet ederim. Apartmanda ne kadar çoğunluk varsa o kadar etkili oluyor. Bazı durumlarda da apartmandan herkesten dilekçe istiyorlar. Ben de komşu sorunu yaşamıştım ve apartmandaki herkesin imzasını istemişlerdi.
Bunun dışında yapılabilecek pek bir çözüm yok. Tek komşu için duvara yalıtım yaptırmak kadar ileriye gitmek de fazla olur sanırım. Gürültüyü engellemenin başka yolu yoksa da kendileri bu masrafı üstlenmeli. Onlara gürültü yapmak ve uyutmamak da onların seviyesine inmek oluyor. Zaten sorunu da çözmüyor ama belki anlamalarını sağlar.

Kulak tıkacı sipariş ettim. Bakalım, onunla olmazsa haftada iki gün sabah 05:50 iştiması olacak. Koğuş kaaaaalk!
Hocam ben ilk linktekini kullanıyorum normalde, dB seviyesi oldukça iyi ve materyali agri sızı yapmıyor. Uyku esnasında ses seviyesini iyilestirirse en uygunu arayıp bulursunuz.

Henüz konuşmadım. Konuşmadan anlarlar mı emin değilim ama deneyeceğim.

Konuşmama rağmen düzelmez ise iş yokuşa binip daha da kötü olacak.

Artık bağırışlardan çocukların adını ezberledim. Annesi sürekli Arya’ya bağırıyor.

Duzgunce insan gibi uyarin. Insanliktan anlarlarsa ne ala. Yoksa yapialcak seyi biliyorsunuz zaten.