Uzun sürede kulağına zarar verir mi, bilmem ama Samsung Buds FE kullanırken hiçbir şarkı çalmadan ANC açıp uyumuşluğum var. Aşırı sessiz bir uykuydu, dışarıda kıyamet kopuyordu neredeyse, ayrıca inşaat bile vardı.
Detaylar
Kim cevapladı?Yöneticiye şikayet edin direkt o konuşsun. Varsa WhatsApp grubuna daireyi söylemeden, "şu dairedeyim, gürültüden uyuyamaz olduk, gecenin 2'sinde bile bağırma sesleri geliyor" diye yazabilirsin.
Devam ederlerse tekrar gruba "seslerden rahatsızız, devam edilirse bu sefer yasal yollara başvuracağız" tarzı yazabilirsin.
Direkt "şu daire" diye göstermeye gerek yok onlar kendilerini bilecektir. Diğer sakinlerde haberdar olunca dikkat edeceklerdir.
Ha abi dersen konuşayım bir bunlarla, dene şansını ama "çocuk bu" tarzı tepki gelebilir, Türk insanı laftan mi anlarmış? Benim dediğim yol kadar iş yapmaz.
Devam ederlerse tekrar gruba "seslerden rahatsızız, devam edilirse bu sefer yasal yollara başvuracağız" tarzı yazabilirsin.
Direkt "şu daire" diye göstermeye gerek yok onlar kendilerini bilecektir. Diğer sakinlerde haberdar olunca dikkat edeceklerdir.
Ha abi dersen konuşayım bir bunlarla, dene şansını ama "çocuk bu" tarzı tepki gelebilir, Türk insanı laftan mi anlarmış? Benim dediğim yol kadar iş yapmaz.
Arkadaşlar selam. Hayat böyle işte. 10+ yıl köpek gibi çalışırsınız ama bir mal olduğunuz için ortağınız her gün saat 2'de işe gelip, sizin kadar çalışmayan ve günün sonunda siz çalışıp bütün şirketi beslemeye kalktığınız için cebinize yeterli para girmezse benim gibi Çağlayan'da oturmaya devam edersiniz ve gecenin ikisinde bu konuyu açmak zorunda kalırsınız.
Bugün de bi' anonim şeftali profilime girip yazmış kovulalı bir sene oldu galiba diye. Yok, ayrılalı bir sene oldu ama iyi ki de olmuş. Hiç kazanmadığım kadar para kazandım ayrılalı beri. Meğerse ortak değil, köleymişim.
Neyse, ne anlatıyor bu düdük makarnası demeye başlamadan konuya gireyim. Ne diyorduk? Yan komşu.
Bunların oturma odası benim yatak odamın yanında. Sabah 05:50'de kalkıp spora gideceğim. Erkenden yattım. Ama gördüğünüz gibi yatamadım. TV açık, ufak çocuk bağırarak konuşuyor, baba bağırarak konuşuyor. Uyumak mümkün değil.
Kısa vadeli çözüm öneriniz nedir? Uzun vadede buradan sektirip gideceğim ama bunlara anladıkları dilden bir çözüm lazım diye düşünüyorum.
Edit: Ben 11'de yattım. Bunlar muhtemelen 12-01:00 gibi yattılar ama benim uyku firarda.
Yalıtım yaptır kendı evinse.
DarthGorsoy
Bilgin
Recep hocam, aynı durumun beterini kız arkadaşım da yaşıyor. Üst katında ilginç bir eleman yaşıyor. Özellikle geceleri oyun başına geçiyor, sabaha kadar bağıra bağıra sövmediği canlı türü, din, ırk, soyut yahut somut hiçbir şey kalmıyor. Çocuk gibi algılamayın ha, askerlik yaşına gelmiş elemanın teki. Yani biz de düşünüyoruz, ya ailesine yani kendilerine haber edeceğiz ya da hiç uğraşmayıp önce 181'i arayacağız.
181'i arayabilirsiniz ama kendileri size saçma salak tavırlar gösterebilirler. Bana kalsa ben emniyet, jandarma ne varsa ararım ama kız arkadaşım yok diyor işte. İlk başta kendilerine yan apartmanın yöneticisi aracılığıyla ulaşmayı deneyin. Eğer olumlu bir tavır alırsanız ve ses azalırsa ne mutlu. Eğer yine olumlu bir tavır alırsanız ama seste bir değişiklik olmazsa, yani sizi ayakta uyutmaya çalışırlarsa arayın 181'i sonrasında da emniyeti arayın.
Hukuken yasal zeminde haklara sahipsiniz. Öncelikle temelde komşuluk hukuku, çevre kanunu ve kabahatler kanunu gibi kanunlar var. Sırasıyla 186, zabıta, polis ve mahkeme şeklinde ilerleyebilirsiniz. Kesin çözüm Sulh Ceza Hakimliği. İlgili gürültü değerinin ölçülmesini sağlarlar ve sonucunda bir cezaya çarptırılabilir.
181'i arayabilirsiniz ama kendileri size saçma salak tavırlar gösterebilirler. Bana kalsa ben emniyet, jandarma ne varsa ararım ama kız arkadaşım yok diyor işte. İlk başta kendilerine yan apartmanın yöneticisi aracılığıyla ulaşmayı deneyin. Eğer olumlu bir tavır alırsanız ve ses azalırsa ne mutlu. Eğer yine olumlu bir tavır alırsanız ama seste bir değişiklik olmazsa, yani sizi ayakta uyutmaya çalışırlarsa arayın 181'i sonrasında da emniyeti arayın.
Hukuken yasal zeminde haklara sahipsiniz. Öncelikle temelde komşuluk hukuku, çevre kanunu ve kabahatler kanunu gibi kanunlar var. Sırasıyla 186, zabıta, polis ve mahkeme şeklinde ilerleyebilirsiniz. Kesin çözüm Sulh Ceza Hakimliği. İlgili gürültü değerinin ölçülmesini sağlarlar ve sonucunda bir cezaya çarptırılabilir.
Aklıma geldi ama pano odası kilitli. Yöneticiden anahtar almak lazım vs.
Aklıma geldi. AirPods Pro 2 var. Takacağım da uyurken rahatsız etmez umarım.Konfordan ihmal etse de müzik dinlemek veya gürültü önleyici kulaklık, kulak tıkacı gibi bir şey takmak kısa vadede iş yapar.
Bunu deneyeceğim.Uzun sürede kulağına zarar verir mi, bilmem ama Samsung Buds FE kullanırken hiçbir şarkı çalmadan ANC açıp uyumuşluğum var. Aşırı sessiz bir uykuydu, dışarıda kıyamet kopuyordu neredeyse, ayrıca inşaat bile vardı.
Apartman büyük. Çift asansörlü. Ama asansör tuşuna basınca ikisi birden geliyor. Bu yüzden de asansörlerden biri sürekli bozuluyor. Bu WhatsApp grubuna defalarca yazdım ama düzeltmedi. Bir noktadan sonra artık bana laf yetiştirmeye çalışınca gruptan çıktım.Yöneticiye şikayet edin direkt o konuşsun. Varsa WhatsApp grubuna daireyi söylemeden, "şu dairedeyim, gürültüden uyuyamaz olduk, gecenin 2'sinde bile bağırma sesleri geliyor" diye yazabilirsin.
Kendi evim ama oda zaten doldu, yer kalmadı. Bir de yalıtım yaparsam bilmiyorum ne olur. Hayır gürültüyü yapan onlar niye masrafa ben giriyorum?
Şimdi uyuyup üç saat uykuyla spora gidelim bakalım.
Son düzenleme:
DarthGorsoy
Bilgin
Hocam uyku için önerim kulak tıkacı. Kulaklarınızda ağrı ve hassasiyet olmuyorsa bir denemek gerek. Alt katta çok gürültülü bir tadilat varken şu ürünleri kullandım, mükemmel ötesi bir uyku çektim. Çok derine itmediğiniz sürece kesinlikle ağrı yapmıyorlar, 15 saat dursa bile sorun çıkmıyor. Kendinize en uygununu zamanla deneyerek bulabilirsiniz. Bunları kullanınca bütün sesler gittiği için bir yerden sonra insan uyurken bunları takmak istiyor. Bir deneyin derim @Recep Baltaş
Kulaklıkla uyumak zulüm oluyor, kulak tıkacı hissedilmiyor bile. Kıvırarak kulağa yerleştirdikten sonra kulağın şeklini alıyor ve ta da, sessiz bir uyku.
MOLDEX 7700 Uyku Kulak Tıkacı Gürültü Ses Önleyici - 10 Çift - Fiyatı, Yorumları
MOLDEX 7700 Uyku Kulak Tıkacı Gürültü Ses Önleyici - 10 Çift yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
3m 1100 Kulak Tikaci 15 Cift Fiyatı, Yorumları - Trendyol
3m 1100 Kulak Tikaci 15 Cift yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
Son düzenleme:
Bu kötü olmus abi ya, denendi onaylandı bir taktikti. Konusmaktan baska çare yok gibi görünüyor, şikayete kalksan sonuç çıkmaz üstelik cart curt derler haksız ilan edilebilirsin. Ki bir de bu eksikti bence, şikayet falan uğraşmaya hiç değmez.Apartman büyük. Çift asansörlü. Ama asansör tuşuna basınca ikisi birden geliyor. Bu yüzden de asansörlerden biri sürekli bozuluyor. Bu WhatsApp grubuna defalarca yazdım ama düzeltmedi. Bir noktadan sonra artık bana laf yetiştirmeye çalışınca gruptan çıktım.
Uzun vadeli olsa yalıtım iş görürdü ama tasinacagin icin kulaklık veya kulak tikaci ise yarar. Buds FE ile benim de 0 rahatsızlık ile mışıl mışıl uyumuslugum var.
@Recep Baltaş, Ev senin ise ses yalıtımı yap. Ya da taşın. Başka çözümü yok.
except
Uzman
- Makaleler
- 1
Hiçbir çözümü yok. "İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur" diye bir sözümüz var. Kim demişse güzel söylemiş. Ses yalıtımı, köpük vb. yöntemleri deneyebilirsiniz ama bunlar bir noktaya kadar çare olacaktır.
En temizi, müstakil bir evde yaşamak, Recep Bey.
En temizi, müstakil bir evde yaşamak, Recep Bey.
Ben o kulak tıkacını alırım ama sabah da onları far görmüş tavşan gibi 05:50’de ayağa dikmezsem neyim.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-