SHERLOCKED

Üstün
Selam,

Bazen yanlış bilgiden bazı konuları/mesajları raporluyorum ve aldığım yanıt genelde "kaynak bildirin" şeklinde oluyor. İyi de ben bunu karşılaştırdığım bir kaynağa dayanarak söylemiyorum ki? Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bu tecrübeler tabii ki bir kaynaktan geliyor.

Mesela OLED panellerle ilgili bir yanlış bilgiyi raporluyorum, kaynak isteniyor. Ne yapayım şimdi? Tam olarak neden yanlış olduğuna dair ansiklopedi karıştırır gibi nokta atışı kaynak mı arayayım? Hiçbir yerde direkt olarak "OLED panellerde ışık şu açıyla gelir" yazmıyor ki. Halbuki yapay zekaya sorulduğu takdirde 10 saniyede öğrenilecek bilgiler bunlar.

Mesela çok daha basit, bilimsel birim hatası var, yine kaynak istendi. Gittim Wikipedia sayfasını attım.

Yani bilemiyorum, internet bu kadar bilgi yığını bir yer iken nokta atışı kaynak istemek bence gereksiz bir istek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben diğer tarafta işlemci tavsiyesi verirken intel'deki i5'in p core sayısı 6 taneydi işte, e-core'ları adamdan saymam oyun performansında malum. Strateji oyunlarında max performans için 6 çekirdekli işlemci yetmez dedim mesela yanlış bilgiden uyarı yedim 6 değil 10 çekirdekli o i5 diye.

Konu o değildi ama büyükler olarak biz sineye çekeriz bazı şeyleri, çok uyarı almışımdır yazım çizimden ama ben burada derde çare olup olmadığına bakarım, kozmetik işi ikinci plandadır.

Bazı zamanlar olur ki sokak-kahve ağzı ile iş yapmak zorunda kalırsın. Kim hangi dilden anlıyorsa öyle basitleştirilmesi gerekir.

Son düzenleme:
Kesinlikle, cahil technopat moderatörleri doğru söylediğim bir bilgiye yanlış bilgi deyip ban atmışlardı. Doğru bilginin kaynağı kesinlikle araştırılmalı ve kanıt olarak eklenmelidir.