Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

RockyHighway79

Üstün
Bu saçmalık yüzünden açtığım konu reddediliyor. Evet, açtığım konuda yapay zekadan yardım aldım ama sadece yardım aldım ve bu konuyu daha iyi hale getirdi. Yapay zekayı kullanarak sallamasyon bir konu açmadım yani. Yapay zekadan aldığım prompt'u silsem, konu muhtemelen normalde alacağından daha az etkileşim alacak, çünkü sorduğum soru çok açık uçlu ve insanlar konuyu gördüğünde pas geçme ihtimalleri yüksek. Yapay zekadan yardım aldığım kısım, gerçekten güzel, farkındalık sağlayacak sorular içeriyor. Açtığım ama açamadığım konunun ismi: "2024 yılında hayattan çıkardığınız dersler neler?". İstatistik kasmak için öylesine açılmış bir konu değil. Bayağı üstünde uğraştığım, yaklaşık 2 saatimi harcadığım bir konu. 2 saatimi harcadığım bir konuyu bir tıklama ile reddediyorsan, neden reddettiğini veya konuda neleri değiştirmem gerektiğini belirtmen lazım. Ki ben de ona uygun şekilde geri yükleyebileyim konuyu. Konuyu 2 kez yükledim ve 2 kez tam olarak nedeni açıklanmadan reddedildi. Konun neden reddedildiğini bilmiyorum, hangi kısmını düzeltmem gerektiği not düşülmüyor ve üstüne 1 saat mute cezası alıyorum? Adil değil.

Önerim: "Yapay zeka ile oluşturulan içerik paylaşımı"'nın ya altının doldurulması lazım, ya da böyle bir cezanın olmaması lazım. Açtığımız konular sırf bu yüzden çöp olmamalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -4 Eksi
Konu geçmişinizi inceledim de aynı konuyu iki defa yapay zeka ile oluşturup açmaya çalışmışsınız, ilkinde bildirim gönderilerek konunuz silinirken ikincisinde uyarı verilmiş. Konuyu düzeltmeniz istenseydi buna göre bildirim yollanıp düzeltmeniz için konu onayda bekletilirdi ancak konunuz apaçık bir şekilde kuralı ihlal ediyor. Konunuzun etkileşim almasını veya popülerlik kazanmayı istiyor olabilirsiniz, ancak kurallar açık:

1735061861853.webp

Bu kural dahilinde konunuzda yapay zekadan yardım almanız veya almamanız çok da önemli değil. Biz konuyu açsaydık muhtemelen konu ile ilgili onlarca rapor yağacaktı, sonuç olarak yine silinecekti. Silinmese bile diğer üyeler de aynısını yapmaya başlayacaktı ve bu kuralın bir amacı kalmayacaktı. Ayrıca konu içerikleri de neredeyse tamamen kalın yazı tipi ile oluşturulmuş, bu da yazım kurallarına uymayan bir tür olarak değerlendiriliyor.

Screenshot_20241224_203649_Samsung Internet.webp

Konunuzu göremediğimiz için size özel bir yorumda bulunmak zor. Forumda bazen konuya yazılan cevabın yapay zekâ tarafından oluşturulduğu bariz belli olan mesajlara denk geliyorum ve nedense rahatsız ediyor o yapaylığı okumak. Anlaşılabilir geliyor bu kural.

Ben de geçmişte AI kullanmadığım ama sırf dilim iyi olduğu için modun kafasına göre AI dediği bir yazım yüzünden uyarı yemiştim. Enis beyi ikna edebilmek için kılı kırk yarmıştım saçma sapan bir şekilde. Yani ben zaten blog yazan biriyim, yazım dilim iyi.

Mod'lar kuralların neden var olduğunu, amacının ne olduğunu, o kuralın hangi işlevselliği sağlayıp hangi zararlı davranışı engellediğini bilmiyor bana kalırsa. "Aa AI var mı, var, yapıştır uyarıyı!" kafalarında olduğunu düşünüyorum. "Aa paylaştığı link herhangi bir reklam unsuru barındıryor mu, hayır ama kendi sosyal medya profili mi, öyle, yapıştır". Durum bu.

Kurallar yasak koymak için değil, refahı ve düzeni sağlamak içindir. Kurallara yanlış uyulması ve yanlış şekilde ceza uygulanması bu şekilde uyuşmazlıklara sebebiyet verecektir.

Senin durumunu bilmiyorum fakat moderasyonun genel itibarıyla kuralları aşırı genelleyici ve basit şekilde uyguladığı bir gerçeğin olduğunu düşünüyorum.

Sosyal kuralları 55. kural.
Sosyal üzerinde yapay zeka ile doğrudan konu oluşturmak ya da çözüm içerikli mesaj göndermek yasaktır.
Forumun politikası bu şekilde bende geçen gün konuda yapay zeka ile bir girdi yazmıştım. Ben de uyarı aldım.

Eğer konunda yapay zeka bariz fazla şekilde ağırlıklı kullanımdaysa uyarın haklı. Fakat sadece bazı düzeltme ve fikirleri açmak için kullandıysan uyarın haksız. Yukarıdaki mod, fazlasıyla kalın punto yani ChatGPT'nin dilinin açık olduğunu söylüyor.
Bu durumda aldığın uyarı haklı olabilir.

Konu geçmişinizi inceledim de aynı konuyu iki defa yapay zeka ile oluşturup açmaya çalışmışsınız, ilkinde bildirim gönderilerek konunuz silinirken ikincisinde uyarı verilmiş. Konuyu düzeltmeniz istenseydi buna göre bildirim yollanıp düzeltmeniz için konu onayda bekletilirdi ancak konunuz apaçık bir şekilde kuralı ihlal ediyor. Konunuzun etkileşim almasını veya popülerlik kazanmayı istiyor olabilirsiniz, ancak kurallar açık:

Eki Görüntüle 109842

Bu kural dahilinde konunuzda yapay zekadan yardım almanız veya almamanız çok da önemli değil. Biz konuyu açsaydık muhtemelen konu ile ilgili onlarca rapor yağacaktı, sonuç olarak yine silinecekti. Silinmese bile diğer üyeler de aynısını yapmaya başlayacaktı ve bu kuralın bir amacı kalmayacaktı. Ayrıca konu içerikleri de neredeyse tamamen kalın yazı tipi ile oluşturulmuş, bu da yazım kurallarına uymayan bir tür olarak değerlendiriliyor.
Rapor yağmazdı hocam, konunun amacı belli zaten: '2024 yılında hayattan çıkardığınız dersler neler?' Soru bu. Yapay zekadan yardım aldığım kısım, bu soruyu destekleyecek ek sorular içeriyordu sadece. Bu soruları çıkardığımız zaman konu çok sıradan ve tekdüze kalıyor. Sorular çok kaliteliydi ve bunun sebebi de bu soruların o an hiç aklınıza gelmeyecek şeyleri size düşündürmesiydi. Kaliteli soruların kimseyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum şahsen. Ve bu farkındalık sağlayacak soruları sanmıyorum ki herhangi birisi yazabilsin. Kalın yazı tipini vurguyu artırmak için kullanmıştım, yazım kurallarına uygun olmayan bir tür olarak değerlendiriliyorsa, bunu sadece başlıklarda ve sorularda olacak şekilde düzenleyebilirdim, 15 saniyemi alırdı en fazla. Bunu not düşmek zor olmamalı.

Eğer konunda yapay zeka bariz fazla şekilde ağırlıklı kullanımdaysa uyarın haklı. Fakat sadece bazı düzeltme ve fikirleri açmak için kullandıysan uyarın haksız. Yukarıdaki mod, fazlasıyla kalın punto yani ChatGPT'nin dilinin açık olduğunu söylüyor.
Bu durumda aldığın uyarı haklı olabilir.
Bazı cümlelerde o yapay zeka kalaslığı vardı evet. Ancak o kalaslık rahatsız ederdi sanırım insanları. Bunun dışında konu gayet temiz ve özenliydi.
Konuyu reddederken bunu belirtmemelerine takılıyorum zaten. Bunu belirtseler 15 dakikada düzeltip geri yüklerim yani.

Son düzenleme:
Bazı cümlelerde o yapay zeka kalaslığı vardı evet. Ancak o kalaslık rahatsız ederdi sanırım insanları. Bunun dışında konu gayet temiz ve özenliydi.
Konuyu reddederken bunu belirtmemelerine takılıyorum zaten. Bunu belirtseler 15 dakikada düzeltip geri yüklerim yani.
O sıkıntı var moderasyonda. İşi hep yokuşa sürmek yani.

Yapay zeka içerik olduğunun ölçüsü ne? Neyi referans alarak buna karar veriyorlar? İntihal yazılımı falan mı kullanıyorlar?