Böylelerine para vermeyin. Yardıma ihtiyacı olan resmi şekilde belirli şahıslar oluyor. Genelde cami hocaları da bilir. Verecekseniz onlara verin.

Annem aradı herkesin kapısını caliyormus herif. Allah'ın bir gunu sevap isleyelim dedik o da böyle oldu. Neyse benden giden 50TL oldu, kul hakkına giren o.
Mesela bunun yüzünden büyük ihtimal kimseye yardım etmeyecegim.
Önemli olan senin iyi niyetin. Sana sanki gerçekten bir ihtiyaç sahibine yardım etmiş gibi sevap yazılmıştır zaten.

Böylelerine para vermeyin. Yardıma ihtiyacı olan resmi şekilde belirli şahıslar oluyor. Genelde cami hocaları da bilir. Verecekseniz onlara verin.
Bir anlık boşluk işte hocam.

Evden bir şeyler götürüyorum para biriksin diye götürmüyorum. Harcıyorum çünkü :D

Önemli olan senin iyi niyetin. Sana sanki gerçekten bir ihtiyaç sahibine yardım etmiş gibi sevap yazılmıştır zaten.

İnşallah, bununla ilgili bir şey var mı diye internete baktım ama bulamadım.

Ben en son çöp toplarken devrilen bi fakir yaşlı bi adama 1000 tl verecektim etraftakilerden öğrendim meğer hep devriliyormuş adam orda. Dolandırılıyorduk az kalsın :D

İnşallah, bununla ilgili bir şey var mı diye internete baktım ama bulamadım.
Şöyle birkaç örnek verebilirim:

“(Vaktiyle) bir adam:

- Ben mutlaka bir sadaka vereceğim, dedi. Geceleyin evinden sadakasını alıp çıktı ve onu bilmeden bir hırsızın eline tutuşturdu. Ertesi gün halk:

- Hayret! Bu gece bir hırsıza sadaka verilmiş, diye konuşmaya başladı. Adam:

- Allah'ım! Sana hamdolsun. Ben mutlaka bir sadaka daha vereceğim, dedi. Sadakasını alarak evinden çıktı ve onu bir fahişenin eline tutuşturdu. Ertesi gün halk:

- Olur şey değil! Bu gece bir fahişeye sadaka verilmiş, diye dedikoduya başladı. Adam:

- Allah'ım! Bir fahişeye sadaka verdiğim için sana hamdolsun. Ben mutlaka bir sadaka vereceğim, dedi. Sadakasını alıp evinden çıktı ve onu bir zenginin eline koydu. Ertesi gün halk:

- Bu ne iştir! Bu gece bir zengine sadaka verilmiş, diye söylenmeye başladı. Adam:

- Allah'ım! Hırsıza, fahişeye ve zengine sadaka verdiğim için sana hamdolsun, dedi.

Uykusunda o adama şöyle denildi:

- Hırsıza verdiğin sadaka, belki onu yaptığı hırsızlıktan utandırıp vazgeçirecektir. Fahişe belki yaptığından vazgeçip iffetli bir kadın olacaktır. Zengin de belki bundan ibret alıp Allah’ın kendisine verdiği maldan muhtaçlara dağıtacaktır.” (Buhârî, Zekât 14; Müslim, Zekât 78)

“Allah yaptığınız hayrı bilir.” (Bakara, 2/197, 125)

"Bir Müslüman kardeşine ikram eden, Allah Teâlâ'ya ikram etmiş gibidir." (Taberani)

“Allah Teâlâ’nın senin aracılığınla bir kişiyi hidayete erdirdiği gün tüm hayatındaki günlerin en hayırlısıdır.” (Buhari, Cum’a, 39; Müslim, Fezailu’l-kur’an, 32)

Kısacası iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir.

Siz iyi düşünüp yardım etmişiniz. Ama dünya kötü. Herkese güvenilmez. Dolandırıcısı sapığı dolu. Duygu sömürüsü yapabilirler. Para için her türlü numaraları yaparlar.

Selam, az önce kapıya biri geldi, ilk delikten baktım, acmayacaktim ama açmış bukundum. Böyle konuşması vs. en azından iyi duruyordu. Depremzedeyim diye yasin verdi, dedim herhalde hayrına okumamız icin. Sonra işte anladım yardım için yaptığını, dedi 200 veren 300 veren oldu vs. ben de kapıyı kapatıp geliyorum dedim ilk 100 verecektim vazgeçip 50 verdim, dedi bozuk varsa kabul ederim, vardı az verdim. Ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum ama hayrına diye düşünüp verdim. Aranızda depremzede varsa veya yakını olan böyle durumları var mı, yardım isteme vs? Yalan söylüyorsa kendi gunahına tabii ki, 50 TL ile kimse ölmez kimse dirilmez. Merak ettiğim gerçek mi, değil mi?

Gerçek değil. Depremzede olanlar böyle kapı kapı dolaşmaz, haysiyetli olanlar hiç dolaşmaz. Vermeseydin keşke. Sen belki 50 TL'den ölmezsin ama onun bu durumuna devam etmesine dolaylı yoldan sebep olduğun için suçlayabilirsin kendini.

Deprem üzerinden 1 sene geçti, bagislanan milyar dolarlar, televizyonda açık arttırmaya çevrilen yine bağışlanan milyarlar, hala da dünyanın her tarafından gelen bağışlar... Kimse de sorgulamıyor nereye gidiyor bu paralar diye. Şehri toplamayı gectim, sıfırdan 3 tane Hatay kurulur bütün nüfus evlere konulurdu o paralarla.
Neyse, muhtemelen uckagitciya para vermişsin, keske depremzede olduğuna dair resmi bir kanıt isteseydin.

Selam, az önce kapıya biri geldi, ilk delikten baktım, acmayacaktim ama açmış bukundum. Böyle konuşması vs. en azından iyi duruyordu. Depremzedeyim diye yasin verdi, dedim herhalde hayrına okumamız icin. Sonra işte anladım yardım için yaptığını, dedi 200 veren 300 veren oldu vs. ben de kapıyı kapatıp geliyorum dedim ilk 100 verecektim vazgeçip 50 verdim, dedi bozuk varsa kabul ederim, vardı az verdim. Ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum ama hayrına diye düşünüp verdim. Aranızda depremzede varsa veya yakını olan böyle durumları var mı, yardım isteme vs? Yalan söylüyorsa kendi gunahına tabii ki, 50 TL ile kimse ölmez kimse dirilmez. Merak ettiğim gerçek mi, değil mi?

Benim kapımın önüne de biri geldi üniversite okuyorum diş macunum var reklam yapamıyorum dener misiniz dedi verdim 50 TL dişimi fırçaladım sap sarı oldu kaldı. 2019 falandı yıl. Güvenmemek lazım.