Selam, az önce kapıya biri geldi, ilk delikten baktım, acmayacaktim ama açmış bukundum. Böyle konuşması vs. en azından iyi duruyordu. Depremzedeyim diye yasin verdi, dedim herhalde hayrına okumamız icin. Sonra işte anladım yardım için yaptığını, dedi 200 veren 300 veren oldu vs. ben de kapıyı kapatıp geliyorum dedim ilk 100 verecektim vazgeçip 50 verdim, dedi bozuk varsa kabul ederim, vardı az verdim. Ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum ama hayrına diye düşünüp verdim. Aranızda depremzede varsa veya yakını olan böyle durumları var mı, yardım isteme vs.? Yalan söylüyorsa kendi gunahına tabii ki, 50 TL ile kimse ölmez kimse dirilmez. Merak ettiğim gerçek mi, değil mi?
Ben tanımadığım kimseye para vermiyorum, çok zor durumdaymış sevapmış ihtiyacı var mış umrumda değil. Arkadaşlarıma para veririm, oyun alırım veya ben borç isterim ama tanımadığım birine karşılıksız yardım etmem.

Ne alaka peki konuyla? Merak ettim.

Deprem değil ama aynısını yaşadım. Çarşıda gezerken adamın biri durdurup yasin tutuşturdu elime. Sözde cami bağışı için. İlk başta 20 TL verdim. Sonra daha fazla istedi. Çekip gidecektim ancak vermiş bulundum. Vermeden gitseydim hiçbir şey yapamazdı yüksek ihtimal. Çoğu dolandırıcı oluyor.

Deprem değil ama aynısını yaşadım. Çarşıda gezerken adamın biri durdurup yasin tutuşturdu elime. Sözde cami bağışı için. İlk başta 20 TL verdim. Sonra daha fazla istedi. Çekip gidecektim ancak vermiş bulundum. Vermeden gitseydim hiçbir şey yapamazdı yüksek ihtimal. Çoğu dolandırıcı oluyor.

Sonda yüz ifadesinden az bir şey çaktım ama çok geç olmuştu :D

Annem aradı herkesin kapısını caliyormus herif. Allah'ın bir gunu sevap isleyelim dedik o da böyle oldu. Neyse benden giden 50TL oldu, kul hakkına giren o.
Mesela bunun yüzünden büyük ihtimal kimseye yardım etmiyecegim.
Yardım yap, yardım yine yap ama kapıya gelene değil güvendiğin vakıf ve kuruluşlara yap. AFAD'a yap Kızılay olur, KAÇUV var, Haluk abi hepimizin malumu zaten.

Yardım yap yine yap da in midir cin midir belli değil bu adam.

Yardım yap, yardım yine yap ama kapıya gelene değil güvendiğin vakıf ve kuruluşlara yap. AFAD'a yap Kızılay olur, KAÇUV var, Haluk abi hepimizin malumu zaten.

Tamam da, bu paralar kime gidiyor kim nereden biliyor? Bunu nedense yardıma muhtaç insanların çok azından duyabiliyorum, herkes yardım bekliyor.

Neyse sağlık olsun.

Para harcamayım diye okula para götürmüyordum bir anda 50 lira gitti iyi mi? kjsgjş