Bu forumda sadece 1 günlük üyeyim asık aktif olduğum forum Technopat Sosyal'di burasını pek bilmem ama Technopat ile aynı ise kullanıcı eleştirileri belki gelmesi uygun olur ama denetlenmesi bana kalırsa çok zor olacaktır.

Kategorilerde göz ardı et olmasına rağmen bence o tarz konular forumun işleyişini etkiliyor, şahsi fikrim o kategorilerin forumdan uzak tutulması. Ama son karar elbette yönetimin zira kategori ve konu başlıkları başka dengeleri de gözetiyor, Google da indexte çıkmak gibi.

Doğru moderatör tercihleri bunun engellenmesinde en büyük etken.

Çok da engellenebilecek bir şey değil bu. Üstelik eninde sonunda üye sayısında artışla birlikte yaş farketmeksizin bir çok insan foruma gelmeye başlayacak insanlarca sevilecek yahut sevilmeyecek. Belki belli konularda daha sıkı kurallarla biraz önüne geçilebilir ama hiç olmaması gibi bir durum mümkün değil.

Technopat birtakım problemler yaşıyor yaşı küçük üyeler sebebiyle. Hazır forum büyümeden yaş konusunda bir önlem alınabilirse çok güzel olur diye düşünüyorum.

Bana göre konu açma kurallarının sertleştirilmesi yeterli. Misal 10 yaşında biri bilgisayarı ile ilgili bir teknik sorunu olduğunda yardım alamasın mı?

Yaşla ilgili değil mesele. Asıl mesele akıl yaşı.