Emre Human

Üstün
Bugün fizik yazılısı olduk ancak sınavda bir sorun vardı. Yazılar silikti ve okunmuyordu bende bir soruyu bu siliklik yüzünden yanlış anlamıştım. 4 temel doğa kuvvetleri sormuş soru ancak ben temel nicelikler diye çevirmiştim okuyamadığım için. Haliyle soruyu temel niceliklere göre yaptım. Hemen altında ki soru 4 temel doğa kuvvetlerini yazın ve açıklayındı bende bunları doldurmuştum yani bu konuyu biliyordum. Hocaya böyle böyle itiraz yapsam soruyu okuyamadığım için yanlış anladım desem puan kırmasanız olur mu diye anlatsam hoca ne tepki verir? Soru 20 puanlıktı o yüzden çok önemli bu konu benim için. Acayip ortalama düşürür 20 puan giderse.

Hocanın sertliğine bağlı seni tiye de alabilir güzelce de konuşabilir. Fakat şansını denemekten korkma. Ortada bir yanlış anlaşılma var ve derdini güzel dille anlat. Hocan da seni anlayacaktır.

Yazılı kağıdının değişmesi imkansız. Hoca iyi niyetliyse telafi sınavına girebilirsin belki.

Yazılıda bir sorun olduğunda bunu yazılı esnasında gözetmen öğretmene belirtmen gerekirdi.
Yazılı esnasında herkes çok fazla sorun belirtiyordu. Öğretmen geldiğinde herkes bir şeyler sordu ve hoca bağırmaya başladı ve gitti. Gözetmen öğretmende bana bir şey sormayın diyince ben sorunum ile baş başa kaldım.

Bende zamanında fizik sınavını olurken hoca küçücük yere bir soru daha yazmış, Kagi'dı doldurmuştum o soru hariç. Bunu niye yapmadın dedi soruya bakınca orada soru olduğunu hocayla kontrol ederken gördüm. Affı olmadı. Kağıt bile hazırlayamıyorlar sorumlusu öğrenci oluyor. Değiştireceğini sanmam hocanın.

Bende zamanında fizik sınavını olurken hoca küçücük yere bir soru daha yazmış, Kagi'dı doldurmuştum o soru hariç. Bunu niye yapmadın dedi soruya bakınca orada soru olduğunu hocayla kontrol ederken gördüm. Affı olmadı. Kağıt bile hazırlayamıyorlar sorumlusu öğrenci oluyor. Değiştireceğini sanmam hocanın.
Ama bu sorunun benle alakalı değil hocayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Soruları silik hazırlamak yerine doğru düzgün kağıt hazırlasaydı okuyabilirdim ve yapabilirdim soruyu. 20 puan kaybetmem umarım ortalama çok fazla düşecek.

Ama bu sorunun benimle alakalı değil hocayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Soruları silik hazırlamak yerine doğru düzgün kağıt hazırlasaydı okuyabilirdim ve yapabilirdim soruyu. 20 puan kaybetmem umarım ortalama çok fazla düşecek.

Şansınızı deneyin lakin ben ülkemizde özür dilerim ve hatalı olan benim gibi lafları hiç duymadım.

Ama bu sorunun benle alakalı değil hocayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Soruları silik hazırlamak yerine doğru düzgün kağıt hazırlasaydı okuyabilirdim ve yapabilirdim soruyu. 20 puan kaybetmem umarım ortalama çok fazla düşecek.

Sınava giren diğer arkadaşlarınızda durum ne? Onlar soruyu yapmayı becermişler ise bu hocanın değil sizin sorununuz olarak değerlendirilecektir.

Hocaya bağlı da gene de bir konuşmakta fayda var. İnsaflı hoca çıkabilir. Her hoca aynı değil ve eğer dediğiniz gibi gerçekten silikse muhtemelen sorun etmez.