İnternette çok fazla olumsuz düşünce var. Yapay zeka tarafında yeni gelişmeler ve bu gelişmelerin katlanarak artmasından dolayı iş bulma konusunun daha da zorlaşacağı söyleniyor.

Sizce bu yola başlanmamışken ne yapılmalı?
Önü çok karanlık mı oldu yoksa yalnızca birkaç iş dalının bu noktaya geleceğini mi düşünüyorsunuz?

İnternette çok fazla olumsuz düşünce var. Yapay zeka tarafında yeni gelişmeler ve bu gelişmelerin katlanarak artmasından dolayı iş bulma konusunun daha da zorlaşacağı söyleniyor.

Önü çok karanlık mı oldu yoksa yalnızca birkaç iş dalının bu noktaya geleceğini mi düşünüyorsunuz?
Karanlık değil hatta aydınlık bu önümüzdeki 100 yıl botunca böyle olabilir. Yazılımcı olursunuz iş bulamazsınız belki ama kendi işinizi kurarsınız. Ben yapay zekaların bir yerden sonra durdurulacağını düşünüyorum. Hem Aİ yapanlar yazılımcılar.

Yapay Zeka daha Türk kurumsalına entegre olmadan bir sürü mezun boşta kaldı. Son birkaç senedir yeni mezun istihdamının en düşük olduğu dönemlerden geçiyoruz. İş bulanların birçoğu büyükşehirlerde komik rakamlara çalışıyor. Belki de iş kişi de bitiyordur bilemem. Çünkü bu süreçte bir sürü proje geliştirdim hackathonlara katıldım, topluluklarla bir sürü etkinlik düzenleyip birçok kişi tanıdım ama sonunda işsiz ekibin bir parçası da ben oldum.. tanıdıklarımın birçoğu da çevreleriyle işe girdi. Ben de en sonunda vazgeçtim kendime başka bir yol çizdim. Mezun dostlarıma bu ikiyüzlü sektörde başarılar dilerim..

@Behzatinho, hangi alan üzerinden yürümeyi düşünüyordunuz hocam? Ya da yürüyordunuz.
Hocam Backend tarafında kendini geliştiriyordum. Henüz öğrenciyken bulunduğum bölgede kalkınma ajansları bootcampler düzenliyordu ben de başvurmuştum. Teknik test mülakat derken kabul aldım. Java & Spring Boot üzerine yoğunlaştım. Mezuniyetime kadar bu alanla uğraştım sonra Test alanını da öğrenmek istedim. Orada da selenium, cucumber, cypress gibi toollarla uğraştım.

Batan bir gemi. Yapay zekayı reddetmek yerine ayak uydurarak kendini geliştiren yazılımcılar çok çok öne geçecekler. Ama basit bir kod için vatandaşı dolandıran aç gözlüler umarım reddettikleri tekliflere muhtaç kalır.

Hackerlar bile yapay zeka kullanıyor. :D Yazılım sektörü gelişir daha da diye düşünüyorum. Hatta Recep abinin YouTube'dan izlediğim bir videoda backdoor için Gemini kullanıyordu.