Hocam işte yazılıma başlamak istiyorum hangi dilden başlayacağmı bilmiyorum 😅
Topluluk desteği yüksek, şirketlerin çok kullandığı dillere yönel derim.

Java, C#, JavaScript başı çekiyor.

Bu dilleri öğrendim diyelim, o zaman bunlara yönelebilirsin;
Java öğrendim diyelim -> Spring ve Springboot ile Web Backend geliştiricisi, Android uygulama geliştiricisi, Libgdx oyun geliştiricisi,
C# öğrendin diyelim -> Asp.Net Web Backend geliştiricisi, Unity3D oyun geliştiricisi.
JavaScript öğrendin diyelim -> React Native -> Mobil ve Web uygulama geliştiricisi.

PHP dili de var istersen, o da Web geliştiricilerin vazgeçilmesi.

101-102 seviyesinde programlamanın temellerini iyi alabileceğin bir high level dil ile başlaman daha sağlıklı olur. Ama bunların içinde kolay bir syntaxa sahip olduğu için Python önermek bana mantıklı gelmiyor. Oyun geliştiriciside olsan web geliştiricide önce bir 101-102 seviyesini bilmen ve temellerini iyice oturtman lazım.

Gördüğün gibi her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Yazılım mühendisliğini kazanabilirsen Yazılım mühendisi olursun. Kazanamazsan başka bir yoldan devam edersin. Ben de zamanında Pilot olmak istemiştim, olmadı. İstemek tek başına yeterli değil.

Günümüzde Python her yerde karşına çıkabiliyor. Python öncesi Yer Gök Visual Basic'ti. Ondan önce Basic'ti. Daha da öncesinde kimsenin evinde bilgisayar yok tu. Çünkü masaya sığacak küçüklükte bilgisayarlar anca 80'li yıllarda çıktılar.

Gelecek Mobil'de. Ona göre bir şeçim yap. Flutter olabilir. Sen bilirsin tabi.

101-102 seviyesinde programlamanın temellerini iyi alabileceğin bir high level dil ile başlaman daha sağlıklı olur. Ama bunların içinde kolay bir syntaxa sahip olduğu için Python önermek bana mantıklı gelmiyor. Oyun geliştiriciside olsan web geliştiricide önce bir 101-102 seviyesini bilmen ve temellerini iyice oturtman lazım.
101-102 ne?

Gördüğün gibi her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Yazılım mühendisliğini kazanabilirsen yazılım mühendisi olursun. Kazanamazsan başka bir yoldan devam edersin. Ben de zamanında pilot olmak istemiştim, olmadı. İstemek tek başına yeterli değil.

Günümüzde Python her yerde karşına çıkabiliyor. Python öncesi yer gök Visual Basic'Ti. Ondan önce Basic'Ti. Daha da öncesinde kimsenin evinde bilgisayar yok tu. Çünkü masaya sığacak küçüklükte bilgisayarlar anca 80'li yıllarda çıktılar.

Gelecek Mobil'de. Ona göre bir şeçim yap. Flutter olabilir. Sen bilirsin tabii.

101-102 ne?

Temel ve başlangıç seviyesi ve temellere dayalı algoritma geliştirme.

"Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!
Yazılım konusunda oldukça heyecanlı ve istekli olduğun belli. 🙂 İlk olarak, Python ile başlamanı tavsiye ederim. Python, yazılıma giriş için en popüler ve anlaşılır dillerden biri; hem Türkçe hem İngilizce kaynakları bolca bulabilirsin. Raspberry Pi de öğrenmeye başlamak için gayet güzel bir tercih. Hatta, Raspberry Pi üzerinde küçük projeler yaparak temel elektronik bilgisi ve yazılımı bir arada öğrenme fırsatın olur. Ayrıca, HTML, CSS ve Javascript gibi web geliştirme konularını da öğrenmeye başlarsan, hem pratiğini artırır hem de sektörel ihtiyaçlara daha çabuk uyum sağlarsın. Üniversite öncesinde bol bol pratik yapmanı ve projeler geliştirmeye çalışmanı öneririm. Kodlamaya devam et ve soruların olursa buradayız.

Flutter, Google tarafından geliştirilmiş bir mobil uygulama geliştirme framework'ü. Tek bir kod tabanıyla hem Android hem de iOS için uygulama yapmana imkan tanıyor, yani aynı anda iki platforma birden uygulama geliştirebiliyorsun. Dart dilini kullanarak çalışıyor ve özellikle hızlı geliştirme süreci ile popüler. Eğer mobil uygulama geliştirmeyi düşünüyorsan, Flutter ile başlamak mantıklı olabilir. Hem güçlü bir topluluğu var, hem de Türkçe ve İngilizce bolca kaynak bulabilirsin

Raspberry Pi şart değil hocam. Python'dan başlamanızı öneririm.
Şart değil ama olsa iyi olur

Flutter, Google tarafından geliştirilmiş bir mobil uygulama geliştirme framework'ü. Tek bir kod tabanıyla hem Android hem de iOS için uygulama yapmana imkan tanıyor, yani aynı anda iki platforma birden uygulama geliştirebiliyorsun. Dart dilini kullanarak çalışıyor ve özellikle hızlı geliştirme süreci ile popüler. Eğer mobil uygulama geliştirmeyi düşünüyorsan, Flutter ile başlamak mantıklı olabilir. Hem güçlü bir topluluğu var, hem de Türkçe ve İngilizce bolca kaynak bulabilirsin
Şu anlık Python ile işe başlayacağım. Raspberry alsam iyi olur. Ondan öğrenirim. Bilgisayarım kullanıma müsait değil şu sıralar. Python’dan sonra C#, Java diye devam eder sonra Flutter veya Swift’e geçerim. Ardından tüm programlama dilleri. Rabbim izin verirse ileride profesyonel bir yazılımcı olduktan sonra Linus Torwalds gibi kendi kernelimi yazıp kendi işletim sistemini kurarım. Boş vakitlerimde Assembly de öğreneceğim.

Python'dan sonra C#, Java diye devam eder sonra Flutter veya Swift'e geçerim.

Swift için Mac veya MacBook gerekiyor diye biliyorum hocam. Ayrıca ne yapacağınıza karar verip ona göre birkaç dil belirlleyip onları öğrenmenizi tavsiye ederim. Hepsini kullanmayacaksanız bütün dilleri öğrenmek pek mantıklı değil.