Turkmen

Başarılı
Selam,
Yeğenim Lise son sınıfa gidiyor. Ve bana Mobil Yazılım ( Android ) öğrenmek istediğini söyledi. Aslında programlama mantığından başlatmak istiyordum ama daha hızlı ve verimli gitmesi açısından nasıl bir yol haritası çizebilirim kendisine.

Bu Videodaki mantık ile hareket ettirmek istiyorum. Hem sevsin, hem de kısa sürede bir şeyler çıkarması açısından. Nasıl bir yol haritası çizmemi önerirsiniz?

Test kitaplarından başlasın. Yazılım öğrenmek bir yere kaçmıyor. 18 yıl beklemiş 1 yıl daha beklesin, üniversitede öğrensin. Su an önceliği iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği kazanmak olsun.

Ha hobi olarak falan öğrenmek istiyorsa da direkt girsin yani, gerizekalı muamelesi yapıp önce bu sonra su diye vakit kaybettirmeye gerek yok.

Sadece Android uygulamasi yapacaksa Kotlin ve Android Studio’dan girsin işin içine. Çoklu platforma çıkarmak istiyorsa React Native’e dalsın. Flutter kadar rezalet syntax zor bulunur, gerek yok.

Ülkedeki bilgisayar mühendisliği bölümlerinden medet ummak saçmalık çünkü alayı vasıfsız. Kendi kendine internet üzerinden öğrenirse kendisine daha çok fayda sağlar.

Nereden mi biliyorum? Ben öyle yaptım ve şu anda bilgisayar bölümü mezunlarını işe alıyorum, ve yetersiz eğitim yüzünden de eğitmek zorunda kalıyorum.

Video'yu izlemedim. Çünkü o tür videolar izleyici çekme dışında bir şey amaçlamıyor.
Yeğenine sen öğreteceksen, önce kendin bilmelisin. Video izleterek öğretemezsin. Yeğeninin ilgi alanı da programlama değil, oyun oynamak. Hepsi de yazılım olarak geçer ama programlama ve oyunu oynamak çok farklı şeyler. Biri eğlence, diğeri bildiğin sıkıcı iş.

Ben cocukken bile programlama hakkinda bir seyler ogreneceksem internete yazar, ogrenmeye baslardim. Bu da tabi ailemin bana gereken Ingilizce altyapiyi vermek icin ugrasmasi sayesinde boyle oldu. Demem o ki yegeninizin Ingilizcesi iyi degilse surekli size veya ondan daha iyi bilen bir kisiye bel baglamak zorunda kalacaktir, bu da yazilim gibi her gecen gun yeni bir seyin ciktigi bir alan icin inanin bana hic iyi bir sey degil.

Yapılan değerli yorumları tek tek okudum ve notları aldım. Evet, kendisi oyun oynamayı seviyor. Aslında mobil istiyor. Yani en azından bana şu an da öyle söyledi. :)

Yani bende Swift diliyle ilgileniyorum. Aslında İngilizce'ye de çalışmasını isteyeceğim. Ancak önce bir TR kaynaklar ( YouTube, Udemy ) Video vs izleyerek ortaya bir şey çıkartırsa sever ve üstüne gider. Daha sonraki aşamada sana " İngilizce lazım yeğen" diyerek ramiz babayı anacağım :)