Yemekleri çok hızlı yeme alışkanlığı nasıl giderilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan miraçov
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 320

miraçov

Başarılı
Makaleler
5
Arkadaşlar ne yersem yiyeyim çok hızlı yiyorum ve dolayısıyla yemekten hemen sonra şişkinlik, rahatsızlık yaşıyorum. Ne yemek yersem yiyeyim 5-6 dakikada hepsi bitiyor normalde yavaş yemem gerek ama bir türlü yapamıyorum. Çok çiğnemem lazım ama unutuyorum sürekli. Yemek yerken su içme alışkanlığımda yok kuru kuru götürüyorum yemekleri. Bu yüzden ki yemeklerden 10 dakika sonra yaklaşık 20-30 dakika süren gaz sancısı ve hayata küsme durumu oluyor 😀. Bu alışkanlığımı yenmem ve değiştirmem için ne yapmamı önerirsiniz yavaş çiğneme alışkanlığı kazanmam için?

Arkadaşlar ne yersem yiyeyim çok hızlı yiyorum ve dolayısıyla yemekten hemen sonra şişkinlik, rahatsızlık yaşıyorum. Ne yemek yersem yiyeyim 5-6 dakikada hepsi bitiyor normalde yavaş yemem gerek ama bir türlü yapamıyorum. Çok çiğnemem lazım ama unutuyorum sürekli. Yemek yerken su içme alışkanlığımda yok kuru kuru götürüyorum yemekleri. Bu yüzden ki yemeklerden 10 dakika sonra yaklaşık 20-30 dakika süren gaz sancısı ve hayata küsme durumu oluyor 😀. Bu alışkanlığımı yenmem ve değiştirmem için ne yapmamı önerirsiniz yavaş çiğneme alışkanlığı kazanmam için?
Bende de tam tersi en sevdiğim yemek dahi olsa çok yavaş yiyorum.
Okul yemekhanesinde en geç ben bitiriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yemek yerken kısa videolar aç yada oyun oyna.

Önerilenlerin tam tersine bu durumu çözmek adına yemeği düşünerek ya da farkında olarak yerim. Birkaç öğün böyle yaptıktan sonra refleks olarak yavaş yemeye başlıyorum. Nedense video izleyerek yemek yediğimi ne anlayabiliyorum ne de yediğimi/doyduğumu anlıyorum, psikolojik olsa gerek.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt