Egee
Başarılı
PC dün elime geçti ve yaklaşık 3 kere kendi kendine kapandı, PSU yüzünden olabilir mi?
Tamam, şimdi pompayı düzgünce oturtun, sonrasında tekrardan test yapın, pompa ve fan devirlerine bakalım.
Yani o da temiz, 12v kanalı 12.1 civarı takılıyor. Ben hala soğutucudan şüpheleniyorum.
Bunları mı diyorsun hocam?Boşta 83 derece neydi deminki? Bu halinde sorun yok gibi. Power testinde PSU voltaj kanalları bakabilirsin.
Az sensörleri aşağı kaydır, fan ve pompa devirleri inceleyin. Bir de voltaj kanalları.
Ben de anlamadım hocam, hiç ellemedim soğutucuyu falan.
BIOS güncelledim az önce ama güncelledikten sonra EXPO açmadım.B840 almanız da çok hoş olmamış. BIOS güncelleyin, sonrasında dahili grafik kapatın BIOS'tan. Öyle EXPO açın. Bu hazır sistemlere en alt segment ne varsa yerleştiriyorlar dip fiyattan vermek için. Özelleştirmek şart.
BIOS güncelledim az önce ama güncelledikten sonra EXPO açmadım.
Hocam bu sistemde neyi acil değiştirmem gerek? Ben ilk anakart değiştirecektim ama bu olaylar olunca PSU değiştirmeyi düşünmüştüm.
Deniyorum hemen.Integrated Graphics kapatın BIOS'tan, sonra EXPO açın. Bank Refresh Mode diye aratın, onu da Normal yapın. Save & Exit yaptıktan sonra OCCT Power testi açıp burada paylaşın, yük altında incelemek daha doğru değerleri. AIO montajında da kusur olabilir, yalapşap yapıyorlar genelde. Sağı solu belli olmaz.
hocam bu sistemde neyi acil değiştirmem gerek ben ilk anakart değiştirecektim ama bu olaylar olunca psu değiştirmeyi düşünmüştüm
Komple kapanıyor.Bir de tamamen mi kapanıyor, yoksa Restart mı var? Bu detay önemli.
Siz bu fotoğrafları atarken test yapmamışsınız. Testi başlatın öyle atın fotoğraf.
Olan olmuş artık, hayırlısı olsun demek düşer. Boş yere sistem hakkında yorum yapmayın; mümkünse konu başlığından sapmayalım.B840 almanız da çok hoş olmamış. BIOS güncelleyin, sonrasında dahili grafik kapatın BIOS'tan. Öyle EXPO açın. Bu hazır sistemlere en alt segment ne varsa yerleştiriyorlar dip fiyattan vermek için. Özelleştirmek şart.
Açın mutlaka.bios güncelledim az önce ama güncelledikten sonra expo açmadım