Egee
Başarılı
PC dün elime geçti ve yaklaşık 3 kere kendi kendine kapandı, PSU yüzünden olabilir mi?
Tamam, şimdi pompayı düzgünce oturtun, sonrasında tekrardan test yapın, pompa ve fan devirlerine bakalım.
hocam bu sistemde neyi acil değiştirmem gerek ben ilk anakart değiştirecektim ama bu olaylar olunca psu değiştirmeyi düşünmüştüm
Hocam PC ilk açılınca hem fan sesi artıyor hem de yavaş oluyor. Mesela masaüstüne sağ tık yapıyorum, 5 saniye mavi yuvarlak dönüyor, dönüyor; ondan sonra yenile kısmı geliyor mesela.Bu kartta 3x8 pin var, 1 tane daisy chain, 1 tane tek kablo 1x8 takmışlardır. O kısımda sorun olmaması lazım. Dediğim şeyi yapın BIOS'tan, 2 ayarı verdiğim gibi yapın. Sonra EXPO açıp OCCT Power testi altında, yük altındaki değerleri paylaşın sensörlerden.
Şu aşamada bir şey demek için erken, BIOS zaten güncellemişsin. Dediğim ayarları uygulayıp Power testi başlat. Aynı sıkıntı tekrar ederse arkadaşlar ona göre yorum yapar. Restart mı sorun yoksa direkt mi kapanıyor? PSU sorunlarında çok yüksek oranda Restart yerine tamamen kapanır. Ama şart değil böyle olması.
Bu kartta 3x8 pin var, 1 tane daisy chain, 1 tane tek kablo 1x8 takmışlardır. O kısımda sorun olmaması lazım. Dediğim şeyi yapın BIOS'tan, 2 ayarı verdiğim gibi yapın. Sonra EXPO açıp OCCT Power testi altında, yük altındaki değerleri paylaşın sensörlerden.
Şu aşamada bir şey demek için erken, BIOS zaten güncellemişsin. Dediğim ayarları uygulayıp Power testi başlat. Aynı sıkıntı tekrar ederse arkadaşlar ona göre yorum yapar. Restart mı sorun yoksa direkt mi kapanıyor? PSU sorunlarında çok yüksek oranda Restart yerine tamamen kapanır. Ama şart değil böyle olması.
Anladım hocam, teşekkürler. Sıfırlıyorum BIOS'u.IOD 90 derece hatta, BIOS'u sıfırla bu aşamada. İşlemcinin içinden geçmeyelim durduk yerde.
Anladım hocam teşekkürler sifirliyorum biosu
XMP açarken şu aşağıdaki tikleri acayimmi
Hocam pompa devri aşağıda derken nereden bahsediyorsunuz, anlamadım.Pompa deviri kaç, alt kısımda yazar. Pompa ve fan devirleri olması gerektiği gibiyse montaj kusuru var. İncehesap ile iletişim sağlayın, bu şekilde zaten kullanılmamalı. Oyun oynayamazsın, devasa bir Throttle sokmuş kendini. Bu sefer kapatmak yerine bunu tercih etmiş, diyelim. Plastik unuttular belki de. Bu tarz basit hatalar çok yapılıyor. Pompa devrini de kontrol edin yine de.
Hocam pompa devri aşağıda derken nereden bahsediyorsunuz, anlamadım.
Hocam pompa montajı sorununu ben çözebilir miyim, illa servise mi göndermem gerek?OCCT sensörlerden aşağı inin az, orada tüm değerler yazıyor. Pompa ve fan devirleri, voltaj kanalları, RAM sıcaklığı vesaire. HWiNFO programında da detaylı yazar tüm veriler. OCCT'de de yazar. Test yapma bu aşamada, olay net belli zaten. Soğutucu kaynaklı sıkıntı var, pompa ya da montajdan dolayı.
Eki Görüntüle 230950
Hocam pompa montajı sorununu ben çözebilir miyim, illa servise mi göndermem gerek?