Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu kartta 3x8 pin var, 1 tane daisy chain, 1 tane tek kablo 1x8 takmışlardır. O kısımda sorun olmaması lazım. Dediğim şeyi yapın BIOS'tan, 2 ayarı verdiğim gibi yapın. Sonra EXPO açıp OCCT Power testi altında, yük altındaki değerleri paylaşın sensörlerden.

hocam bu sistemde neyi acil değiştirmem gerek ben ilk anakart değiştirecektim ama bu olaylar olunca psu değiştirmeyi düşünmüştüm

Şu aşamada bir şey demek için erken, BIOS zaten güncellemişsin. Dediğim ayarları uygulayıp Power testi başlat. Aynı sıkıntı tekrar ederse arkadaşlar ona göre yorum yapar. Restart mı sorun yoksa direkt mi kapanıyor? PSU sorunlarında çok yüksek oranda Restart yerine tamamen kapanır. Ama şart değil böyle olması.

Bu kartta 3x8 pin var, 1 tane daisy chain, 1 tane tek kablo 1x8 takmışlardır. O kısımda sorun olmaması lazım. Dediğim şeyi yapın BIOS'tan, 2 ayarı verdiğim gibi yapın. Sonra EXPO açıp OCCT Power testi altında, yük altındaki değerleri paylaşın sensörlerden.

Şu aşamada bir şey demek için erken, BIOS zaten güncellemişsin. Dediğim ayarları uygulayıp Power testi başlat. Aynı sıkıntı tekrar ederse arkadaşlar ona göre yorum yapar. Restart mı sorun yoksa direkt mi kapanıyor? PSU sorunlarında çok yüksek oranda Restart yerine tamamen kapanır. Ama şart değil böyle olması.
Hocam PC ilk açılınca hem fan sesi artıyor hem de yavaş oluyor. Mesela masaüstüne sağ tık yapıyorum, 5 saniye mavi yuvarlak dönüyor, dönüyor; ondan sonra yenile kısmı geliyor mesela.
Şimdi yaptım ayarları, deniyorum.

PC'yi yeniden başlattım, dediğim gibi şu an fan sesi var ve işlemci 80 derece yine.

Dediğiniz BIOS ayarını yaptım hocam, testi de yaptım; şu şekil (işlemci 90 derece):

Dosya Ekleri

• 12.webp
    12.webp
    177 KB · Görüntüleme: 52
  • 13.webp
    13.webp
    158 KB · Görüntüleme: 55
  • 14.webp
    14.webp
    161,2 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani, teste sokmaya gerek yok. Soğutucu ile alakalı montaj problemi muhtemelen ya da pompa sıkıntısı. @michaelscofield tanısı doğru, tedavi için İncehesap ile iletişime geçmek lazım. Çok anlamıyorsan doğrudan müdahale etme, basit bir işlem ama onların teknik ekibi ilgilenir. Hatalarını düzeltsinler. Bu şekilde kullanım sağlama.

IOD 90 derece hatta, BIOS'u sıfırla bu aşamada. İşlemcinin içinden geçmeyelim durduk yerde.

Pompa deviri kaç, alt kısımda yazar. Pompa ve fan devirleri olması gerektiği gibiyse montaj kusuru var. İncehesap ile iletişim sağlayın, bu şekilde zaten kullanılmamalı. Oyun oynayamazsın, devasa bir Throttle sokmuş kendini. Bu sefer kapatmak yerine bunu tercih etmiş, diyelim. Plastik unuttular belki de. Bu tarz basit hatalar çok yapılıyor. Pompa devrini de kontrol edin yine de.

Anladım hocam teşekkürler sifirliyorum biosu
XMP açarken şu aşağıdaki tikleri acayimmi

Hayır, açmaya gerek yok. Düz EXPO yeterli şu anlık. Patriot Hynix zaten.

Pompa deviri kaç, alt kısımda yazar. Pompa ve fan devirleri olması gerektiği gibiyse montaj kusuru var. İncehesap ile iletişim sağlayın, bu şekilde zaten kullanılmamalı. Oyun oynayamazsın, devasa bir Throttle sokmuş kendini. Bu sefer kapatmak yerine bunu tercih etmiş, diyelim. Plastik unuttular belki de. Bu tarz basit hatalar çok yapılıyor. Pompa devrini de kontrol edin yine de.
Hocam pompa devri aşağıda derken nereden bahsediyorsunuz, anlamadım.

Hocam pompa devri aşağıda derken nereden bahsediyorsunuz, anlamadım.

OCCT sensörlerden aşağı inin az, orada tüm değerler yazıyor. Pompa ve fan devirleri, voltaj kanalları, RAM sıcaklığı vesaire. HWiNFO programında da detaylı yazar tüm veriler. OCCT'de de yazar. Test yapma bu aşamada, olay net belli zaten. Soğutucu kaynaklı sıkıntı var, pompa ya da montajdan dolayı.

1772718965212.webp

OCCT sensörlerden aşağı inin az, orada tüm değerler yazıyor. Pompa ve fan devirleri, voltaj kanalları, RAM sıcaklığı vesaire. HWiNFO programında da detaylı yazar tüm veriler. OCCT'de de yazar. Test yapma bu aşamada, olay net belli zaten. Soğutucu kaynaklı sıkıntı var, pompa ya da montajdan dolayı.

Eki Görüntüle 230950
Hocam pompa montajı sorununu ben çözebilir miyim, illa servise mi göndermem gerek?

Hocam pompa montajı sorununu ben çözebilir miyim, illa servise mi göndermem gerek?

Çözebilirsin, Pump_Fan devri kaç RPM gösteriyor? Pompadan anormal bir ses geliyor mu? Radyatör fanları devrede mi? Kasa içi görsel iletin. @michaelscofield ile bir bakın. Bağlantıların doğru yapılıp yapılmadığı belli olur. Ama şu aşamada bağlantılar doğru ise plastik unutulmuş gibi, montaj hatası yani.