Yeni doğan bebekler neden ebeveynlerinin dinini alıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xapder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 850
  • Etiketler Etiketler
    neden
Türkiye'de doğan bebeklerin ilk öğrendiği dil neden İspanyolca değil? Aynı şey. Neyin içine doğduysan, neye maruz kaldıysan ilk gördüğün o olur. Sonradan ayrılırsın veya ayrılmazsın o sana kalmış. Ama neyle büyürsen bir yaşına kadar o çizgide ilerlersin.

Bu konunun dinle bir alakası yok. Aşırı kötü olup Müslüman olan tonla insan da var. Önemli olan insana düzgün ahlakı aşılamak, doğruyu yanlışı adam gibi gösterip düzgünce eğitmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konunun dinle bir alakası yok. Aşırı kötü olup Müslüman olan tonla insan da var. Önemli olan insana düzgün ahlakı aşılamak, doğruyu yanlışı adam gibi gösterip düzgünce eğitmek.
İnsanlar kendi safsatalarını başka birine geçirmeye çalışmayı severler. Bu gayede senin hakkını bile yerler fakat "iyilik yapıyorum" derler.

Fabrika çıkışlı böyle geliyor. Tercih edemiyor o yaşta.

İngilizce cevap derken, makale cinsi bir yaziyi kast etmistim, ayni cumleyi ben de soyleyebiliyorum.

Herifler hakli fakat is pratikte oyle islemiyor ve 12 yasinda bir çocuk bence dinini secmek icin yeterince gelismis sayilmaz, her ne kadar kendi dinim bile (insanlarin ortalama omrunun 70 olmadigi bir zamanda) bir benzerini soylemis olsa da.

Cevabı çok basit, anne ve baba kendi doğrularına göre çocuk büyütmek istediği için çocuklarına da otomatikman İslam'ı aşılıyorlar, zaten onlara göre İslam doğru din olduğu için çocuklarını doğru yolda büyütme dürtüsü nedeniyle küçük yaştan dini öğretmeye ve aşılamaya çalışıyorlar.

Bana göre önemli olan dine sahip olmak veya olmamak değildir, düzgün bir ahlak anlayışına sahip olmaktır, benim düşüncem böyle açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…