emincnatas

Uzman
Yer
Bursa
Merhabalar. YKS sınavında SÖZ 50.000 sıralamam var. Sözel bölümlere baktığımda ya Tarih var ya da Coğrafya. (TYT-EA-SAY oldukça düşük.)

İletişim bölümüne baktım ve yeni açılan Yeni Medya ve İletişim bölümleri var mış. Ankara’da ve Eskişehir’de yeni açılıyor.

Bu bölüm sizce nasıl? Okunmalı mı? Tavsiyesi olan var mı?

Merhabalar. YKS sınavında SÖZ 50.000 sıralamam var. Sözel bölümlere baktığımda ya Tarih var ya da Coğrafya. (TYT-EA-SAY oldukça düşük.)

İletişim bölümüne baktım ve yeni açılan Yeni Medya ve İletişim bölümleri var mış. Ankara’da ve Eskişehir’de yeni açılıyor.

Bu bölüm sizce nasıl? Okunmalı mı? Tavsiyesi olan var mı?
  • Yeni Medya ve İletişim bölümü, dijitalleşme ve medya alanındaki gelişmelere bağlı olarak oldukça önemli bir alan haline geldi.
  • Karar vermeden önce aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurabilirsin:

1. Kariyer Fırsatları: Yeni Medya ve İletişim mezunları, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi, içerik üretimi gibi alanlarda çalışabilirsiniz. Bu alanlar hızla büyüyen sektörler.

2. Eğitim İçeriği: Programın müfredatını kontrol et. Yeni medya, dijital iletişim, grafik tasarım gibi konular yer alıyorsa ilgi çekici olabilir.

3. Staj ve Uygulama Fırsatları: Programda uygulamalı eğitim ve staj imkanları olup olmadığını araştır. Sektörel deneyim kazanmak önemli.

4. Alumni Ağı: Önceki mezunların hangi alanlarda çalıştığını ve kariyer gelişimlerini incele. Mezunların geri dönüşleri de değerlendirmeye yardımcı olabilir.

5. Yenilik ve Talep: Medya ve iletişim sektörü sürekli değişiyor. Programın güncel kalması ve bu değişimlere ayak uydurması önemli. İş piyasasındaki talebi göz önünde bulundur.

Kendi ilgi alanların ve kariyer hedeflerin doğrultusunda bu bilgileri değerlendirerek karar verebilirsin.