Çözüldü Yeni RAM sonrası anakartta CPU ve DRAM ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Eski RAM'leri çıkartıp yenisini takıp direkt bastıysan çalışmaz. BIOS sıfırlayıp dene. Bir de kardeşim ben ufak kendime göre RAM'lerime overclock yaparım 2.7 volt ne duydum ne gördüm. Umalım ki işlemcinin bellek kontrolcüsü dahilinde işlemcin telef olmamış olsun. 1.5 volt verenler RAM'lere hususi fan koyuyor.
Yeni BIOS'lar da genellikle RAM optimizasyonu arttırıldığı için açılma ihtimali var, denemenin bir zararı olmaz.

Peki 2.7 verdikten sonra bir daha çalışmadı mı? Yoksa bir süre çalışıp sonradan mı bozuldu?

Peki 2.7 verdikten sonra bir daha çalışmadı mı? Yoksa bir süre çalışıp sonradan mı bozuldu?

Hocam F10 dedim, 2 saniyede PC kapandı. TSK'da açtım, 2 saniye sonra tekrar kapandı. Ben de direkt BIOS sıfırladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım değildir ama işlemcide sorun olması ihtimali çok yüksek bence.

İşlemciyi takarken anakartin pinlerini yamultmus olabilirsin. 1 pin bile kirdiysan RAM slotlarindan 1'i yanmış olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.6V vermeye bile cesaret edilemiyor, hangi akla hizmet 2.7V verdiniz? O voltajdan işlemcinin sağ çıkabileceğini sanmıyorum ama umarım bir şey olmamıştır.

1.6V vermeye bile cesaret edilemiyor, hangi akla hizmet 2.7V verdiniz? O voltajdan işlemcinin sağ çıkabileceğini sanmıyorum ama umarım bir şey olmamıştır.
Açıkcası ben de umarım 2.7 değildir de 1.27 gibi bir şeydir diye düşünüyorum.

Açıkcası ben de umarım 2.7 değildir de 1.27 gibi bir şeydir diye düşünüyorum.
1.27V olsa eski RAM'leri yanmazdı. Eski RAM'leri yandığı için yeni RAM almış ama bence işlemci ya da anakart hasar görmüş. 2.27V'ye anakart nasıl müsade etmiş onu anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…