Heisenberg55

Becerikli
Oyundayken (Valorant) PC kilitleniyor. Yeni sistem. Aygıt Yöneticisi'nde "Ek" kısmında bilinmeyen aygıt var. Chipsetle alakalı biliyorum ama iki kez temiz şekilde baştan sürücüleri kurdum ve iki kez format atarak temiz Windows 11 kurdum, düzelmiyor. PC kilitlenmesi haricinde oyunda arada mikro takılmalar da oluyor.

IMG_7468.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1- BIOS, chipset ve ekran kartı sürücülerini güncelle.
2- BIOS'u default ayarlarda bırakıp XMP/EXPO kapamayı dene.
3- OCCT, Crystaldiskinfo ve Furmark isimli uygulamaları kurup sistem bileşenlerini test et. Bu stres testlerini yaparken Hwinfo ile +12V hattının +11.4 üstü kaldığından emin ol.

Bu saydıklarım bir işe yaramazsa sistem özelliklerini, yüklü BIOS sürümünü detaylıca paylaş. Sistem bileşenlerinde bir uyumsuzluk ve/veya sorun varsa arkadaşlar yardımcı olur.

1- BIOS, chipset ve ekran kartı sürücülerini güncelle.
2- BIOS'u default ayarlarda bırakıp XMP/EXPO kapamayı dene.
3- OCCT, Crystaldiskinfo ve Furmark isimli uygulamaları kurup sistem bileşenlerini test et. Bu stres testlerini yaparken Hwinfo ile +12V hattının +11.4 üstü kaldığından emin ol.

Bu saydıklarım bir işe yaramazsa sistem özelliklerini, yüklü BIOS sürümünü detaylıca paylaş. Sistem bileşenlerinde bir uyumsuzluk ve/veya sorun varsa arkadaşlar yardımcı olur.
Yine aynı sürücüde sarı ünlem var. Bilinmeyen aygıt olarak. Pc yine kitleniyor resetlemek zorunda kalıyorum. Yük binince yapıyor oyunda falan

O zaman dediğim gibi sistem bilgilerini ve yüklü bios sürümünü detaylıca yaz, arkadaşlar yardımcı olurlar. Bu bahsettiklerimle başlaman iyi oldu. Kolaydan zora doğru test etmek her zaman iyidir.