Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H2onya

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
  • Anakart: ASUS B650-R
  • RAM: Patriot Viper 6000MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
x

En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.

EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.

6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.

Anakartında zaten BIOS flashback var mış. Şu tuşa basılı tutup dener misin? (Benim anakartta yok bilmiyorum)

1757412648327.webp

Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
  • Anakart: ASUS B650-R
  • RAM: Patriot Viper 6000MHz

PSU açık vaziyette BIOS sıfırlanmaz, kapatmanız lazım.

RAM'leri EXPO / XMP açarak 6000 MHz yapın, frekansı siz ayarlamayın, zamanlamaları ayarlamadan olmaz öyle.