Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
BIOS'a giremiyorum ki daha?
Son düzenleyen: Moderatör:
Darth AMD
Başarılı
Keşke daha önce bilseydim. Teşekkürler abi bana da katkı sağladın tekrardan.
Keşke daha önce bilseydim. Teşekkürler abi bana da katkı sağladın tekrardan.
BIOS pilini söküp taktım hala görüntü vermiyor BIOS'a giremiyorum.
BIOS pilini söküp taktım hala görüntü vermiyor BIOS'a giremiyorum.
Konunun başında BIOS pilini söktüm taktım demişsiniz, 3 sayfa yazı yazılmış yine BIOS pilini söktüm taktım diyorsunuz.
BIOS pilini çıkarınca PSU'yu kapatıyor musunuz?
XMP ve EXPO'nun amacıda OC yaparak bunu yükseltmek.
@H2onya, PC kapalıyken BIOS sıfırlama işlemi yapman lazım.
XMP ve EXPO'nun amacıda OC yaparak bunu yükseltmek.
@H2onya, PC kapalıyken BIOS sıfırlama işlemi yapman lazım.
Nasıl yapacagım onu.
Sizin ekran kartının altında BIOS pili var onu sökün 5 saniye sonra tekrar takın BIOS sıfırlanmış olacaktır.
BIOS pilinin altında clrtc var iki pinli ona bir tane anahtar bul 10 sn değdir yani bir nevi köprü yap 2 pin arasında BIOS resetlenecektir.
Hallettim teşekkür ederim RAM'ı 6000 MHz almaktan korkuyorum 5600 de calısıyor şu an.
Yeni konular
-
-
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
-
-
-
-