Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
5600 yeter zaten gecikmeyi düşürürsen iyi olur. Cl 28 deneyebilirsin ilk zamanı.Hallettim teşekkür ederim RAM'ı 6000 MHz almaktan korkuyorum 5600 de calısıyor şu an.
@Ayhan Dönmez hocam müsait olursa size RAM ayarlarını söyler onları BIOS'da girince büyük ihtimalle sorunsuz 6000MHz CL30 da kullanabilirsin.
5600 yeter zaten gecikmeyi düşürürsen iyi olur. CL 28 deneyebilirsin ilk zamanı.
CL kacta oldugunu nereden öğrenecegım?
@Ayhan Dönmez hocam müsait olursa size RAM ayarlarını söyler onları BIOS'da girince büyük ihtimalle sorunsuz 6000MHz CL30 da kullanabilirsin.
Yardımcı olursa sevinirim.
Tamam aksam bakarım direk EXPO 1 secip 5600'ü secmiştim.
- Makaleler
- 1
BIOS güncelledin mi EXPO 6000 öncesi? @H2onya Sistem açılmadıysa CLRTC pinlerinden sıfırlaman gerekli, power switch 0 konumdayken bu 2 pin arasına tornavida dokun 15 saniye, sonra sistemi açarsan BIOS factory reset olacak.Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
- Anakart: ASUS B650-R
- RAM: Patriot Viper 6000MHz
Başkan adam 5600 çalıştırmış zaten seni 6000Mhz ayarı için etiketlemişler sanırım.BIOS güncelledin mi EXPO 6000 öncesi? @H2onya Sistem açılmadıysa CLRTC pinlerinden sıfırlaman gerekli, power switch 0 konumdayken bu 2 pin arasına tornavida dokun 15 saniye, sonra sistemi açarsan BIOS factory reset olacak.
- Makaleler
- 1
Yine de BIOS olarak güncel kalması lazım, AGESA 1.2.0.3f olması lazım son sürüm, 6000 1:1 mod için önem arz edebilir sonuçta. Bir de RAM compatibility artırıyorlar, enhanced memory compatibility-desteği artıyor. ZenTimings SS atarsa daha iyi olur aslında.Başkan adam 5600 çalıştırmış zaten seni 6000Mhz ayarı için etiketlemişler sanırım.
Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
- Anakart: ASUS B650-R
- RAM: Patriot Viper 6000MHz
Bunu indirip SS atar mısın, son sürüm bu şu anda ZenTimings.
Yine de BIOS olarak güncel kalması lazım, AGESA 1.2.0.3F olması lazım son sürüm, 6000 1:1 mod için önem arz edebilir sonuçta. Bir de RAM compatibility artırıyorlar, enhanced Memory compatibility-desteği artıyor. ZenTimings SS atarsa daha iyi olur aslında.
Bunu indirip SS atar mısın, son sürüm bu şu anda ZenTimings.
BIOS guncel şu an 3278 ıdı sanırım.
- Makaleler
- 1
@H2onya EXPO1 ayarı üzerine Nitro ayarları da uygula, onun da lokasyonu vereyim, sonrasında save & exit yapıp RAM Training beklemen gerekli, 5 dk'ya kadar sürebilir.
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.