Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
- Makaleler
- 1
Nebi 1 yıldır anlatamadı bu mevzuları, çok geniş bir konu. Zaten biliyorsun çoğu kişi EXPO açıp geçiyor, ayrı bir ilgi alanı. En azından EXPO 6000 başaramayanlar için, şu Nitro kısmını uygulasınlar sadece, rehber hazırlamak da mantıklı tabi. Ana sorun Nitro kısmı gibi duruyor ama. @stormhawks47@Ayhan Dönmez siz bir rehber hazırlayabilirseniz bu konuda çok iyi olur. En kötü sizin rehberi atarız bu tarz sorunlarda. İnce ayar isteyen olursa da sizden fikir alırlar.
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
En önemli adım bu gibi 6000 1:1 mod başaramayanlar için. Geri kalanı ileri düzey uzmanlık istiyor, zamanlamalar, Nitro 2-3-1 1-3-1 1-2-1 1-2-0 tarzı ayarlar var. Haricen 6000 CL30 RAM'i CL28-26 yapabiliyorsun voltaj basıp, VDD-VDDQ-VDDIO 3 voltaj var kabaca, VDDP ve VSOC voltajları da yine ileri düzey kaçıyor. UCLK=MEMCLK önemli 1:1 mod için. Totalde bunlar aslında. Bir de FCLK 2133-2200 aralığı denemesi lazım AM5 özelinde, Ryzen 8000 monolitik APU oluyor zaten, bizim bahsettiklerimiz Ryzen 7000-9000 Zen4-5 mimarisi. Phoenix mimarisi değil. FCLK 2133-2200 denemelerinde VDDG CCD ve IOD voltajları 1050 mV denemek fayda ediyor genelde.
Sıfır bilgi adamın bunları yapması lazım, en başta EXPO1 açıp Nitro ayarları, sonra ileri ayarlara girecekse konu açması lazım. Nebi 1 yıldır baş edemiyor, biraz YouTube yorumlarına bakarsın ya da görmüşsündür zaten
Ayarlar tamamsa save exit yapabilirsin. TestMem5 ilk açışta hata verir, PC restart isteyebilir, tekrar bakarsın, hata vermemeli ilk açışta. Settings kısmından 3D profil ANTA777 seçmen gerekli.
Hocam şuradan hangisini seçmem gerekiyor?
Bu arada açılırken 8-10 kere bir hata veriyor.
Buyrun hocamA2-B2 DIMM'leri ikisine de SS atar mısın, tPHYRDL 34-34 mü trainledi kart?
@stormhawks47 Bu konuda tek tek ilgilenerek birkaç saattir özel ayar yaptırtıyorum. Dersaneciliğe giriyor biraz aslında, bu iş gönül işi, paralı yapanlar yoktur umarım
Son durum nedir, bir problem var mı? ZenTimings son halini atarsanız daha iyi olur. Sanırım hasret gideriyorsunuz birazYaptım hocam yardım için cok teşekkür ederim 4 gundur bununla ugrasıyordum.
6000 MHz 1.35 CL30 degerınde calısıyor şu an.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez
Hocam ben bu ayarları yaptım ama test etmedim sizce nasıl?
Eki Görüntüle 183722Eki Görüntüle 183723
A-Die ise böyle dene, 420 tRFC olduğuna göre A-Die. Nitro ayarları uygula bir de:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust-Enable rx-1 tx-2 Control line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x
MCR ve PDM disable yap, mavi ekran yeme. 1 kere trainlesin her pc açılışta bir şey olmaz. Eski çipsette mavi ekran bugı var malesef. Power down enable yapınca latency artırıyor biraz @rtx2060 VDDG CCD ve IOD 1050 mV-1.05v yapabilirsin FCLK 2100-2200 arası denerken. FCLK 2133 yapabilirsin şu an bu ayarlar ile.
Hocam voltaj ayarlarında bazılarını auto bırakmıştım mesela VSOC(SMU) onları yine auto mu bırakayım yoksa elle mi vereyim?Eki Görüntüle 183727
A-Die ise böyle dene, 420 tRFC olduğuna göre A-Die. Nitro ayarları uygula bir de:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust-Enable rx-1 tx-2 Control line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x
MCR ve PDM disable yap, mavi ekran yeme. 1 kere trainlesin her pc açılışta bir şey olmaz. Eski çipsette mavi ekran bugı var malesef. Power down enable yapınca latency artırıyor biraz @rtx2060 VDDG CCD ve IOD 1050 mV-1.05v yapabilirsin FCLK 2100-2200 arası denerken. FCLK 2133 yapabilirsin şu an bu ayarlar ile.
- Makaleler
- 1
Elle ver tek tek hepsini ne verdiysem. Bu ayarlar ile A-Die sorunsuz açar şanssız değilsen. Nitro'yu da yap. TestMem5 1usmus ile test et program linki sende olmalı. Hata verirse PC resledikten sonra test etmen gerekli. @rtx2060Hocam voltaj ayarlarında bazılarını auto bırakmıştım mesela VSOC(SMU) onları yine auto mu bırakayım yoksa elle mi vereyim?
MSI için SoC Voltaj kısmını AMD Overclocking diyip 1.25 ver, Override kısmından verme. @rtx2060
@Ayhan Dönmez, gerçekten haklısın sevmeyen adam uğraşmaz bu işlerle. Bayağı karışık bu arada katılıyorum
.
- Makaleler
- 1
Nebi baş edemedi görüyorsun işte, adam onca emeğe rağmen 20K abone zor oldu. Biz çıkıp anlatsak alay konusu oluruz bir de, adamın kafasında saç kalmamış bu işlerle uğraşmaktan, ona bile saygı yok çoğu yorumda@Ayhan Dönmez, gerçekten haklısın sevmeyen adam uğraşmaz bu işlerle. Bayağı karışık bu arada katılıyorum.
Paso engelliyor olumsuz yorumları da engelle engelle nereye kadar.
Biraz abartıyor tabi engel işini, orası ayrı.
Hocam test yapmadan kullansam ne gibi bir sıkıntı olur? Uzun saatler beklemek istemiyorum pek.Elle ver tek tek hepsini ne verdiysem. Bu ayarlar ile A-Die sorunsuz açar şanssız değilsen. Nitro'yu da yap. TestMem5 1usmus ile test et program linki sende olmalı. Hata verirse PC resledikten sonra test etmen gerekli. @rtx2060
MSI için SoC Voltaj kısmını AMD Overclocking diyip 1.25 ver, Override kısmından verme. @rtx2060
- Makaleler
- 1
30 dk TestMem5 1usmus test et en azından, kabaca fikir versin, major bir şey yoksa kullan problem olmaz. Data corrupt falan yapar, mavi ekran crash stutter olur, anlarsın öyle bir durumda zaten. Sessizce de bazen yapar.Hocam test yapmadan kullansam ne gibi bir sıkıntı olur? Uzun saatler beklemek istemiyorum pek.
Hocam bu testi nereden download edeceğim bende yokmuş.30 dk TestMem5 1usmus test et en azından, kabaca fikir versin, major bir şey yoksa kullan problem olmaz. Data corrupt falan yapar, mavi ekran crash stutter olur, anlarsın öyle bir durumda zaten. Sessizce de bazen yapar.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-