Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H2onya

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
  • Anakart: ASUS B650-R
  • RAM: Patriot Viper 6000MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
x

En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.

EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.

6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
Hangi adım fayda etti, Nitro ayarları mı? ZenTimings SS atar mısın tekrar, BIOS içerisinden fotoğraf çektiysen onu da atabilirsin ekstra. @H2onya

Şu program ile 1-1.5 saat test et istersen, Memory Auto basıp start diyeceksin. HWiNFO portable sürüm indirip RAM-CPU sensör değerlerini atarsan inceleriz.

@H2onya

Nitro duzeltti.

Dosya Ekleri

• SSS.webp
    SSS.webp
    59,9 KB · Görüntüleme: 58
Çözüldü verirsiniz artık, en azından 10 çözüm yapmış oluruz. Bir işe yaramışız bunca zaman :D

6000 açamayanlar o Nitro adımını denese iyi olur aslında, hep aynı konu açılıyor.

1 haftadır bununla ugrasıyordum bıkmıstım artık.

Intel'den gectım bir de ayar mayar yok tak kur oyna.

Uzun bir süre BIOS ekranı görmek istemiyorum artık :D

VDD 1.4 1.42 gerekebilir CL28 için.

Sen de 30 dk et 1usmus yeterli gelir.
MEM VDD 1.42 yaptım ama Zende yanlış gözüküyor.

VDD 1.4 1.42 gerekebilir CL28 için.

Sen de 30 dk et 1usmus yeterli gelir.
Hocam testi yaparken internette dolaşabilir miyim? Bir sıkıntı olur mu dersiniz? Şu an başlattım testi 30 dk ayarladım yarın dışarı çıktığımda kaç dakika önerirsiniz?

Son düzenleme:
MEM VDD 1.42 yaptım ama Zende yanlış gözüküyor.

Hocam testi yaparken internette dolaşabilir miyim? Bir sıkıntı olur mu dersiniz? Şu an başlattım testi 30 dk ayarladım yarın dışarı çıktığımda kaç dakika önerirsiniz?
1.5 saat etsin, hata yoksa çok üstüne düşme, şimdilik 30 dk et yeterli. Dolaşabilirsin arkada ama donma kasma yapar.