Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H2onya

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
  • Anakart: ASUS B650-R
  • RAM: Patriot Viper 6000MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
x

En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.

EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.

6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
Eyvallah hocam düne kadar MSI Expo açıp geçiyordum şimdi Cl 28 mi yaptık hocam :D
Aynen öyle. Fena olmadı gibi. Hatrı sayılır performans artışı getirir. FCLK 2133 deneyebilirsin ekstra, üstü çok gerekmez şimdilik. 1.42 de problem olmaz, 1.435 üzeri için High voltaj mod açman lazım zaten, anakart izin vermez.

FCLK eğer stabil olmazsa crash-stutter drop vesaire yapar, o da aklında olsun. 2100 stabildir ama. VDDG CCD-IOD 1050 mV-1.05v yaparsın öyle bir durumla karşılaşırsan.

Aynen öyle. Fena olmadı gibi. Hatrı sayılır performans artışı getirir. FCLK 2133 deneyebilirsin ekstra, üstü çok gerekmez şimdilik. 1.42 de problem olmaz, 1.435 üzeri için High voltaj mod açman lazım zaten, anakart izin vermez.

FCLK eğer stabil olmazsa crash-stutter drop vesaire yapar, o da aklında olsun. 2100 stabildir ama. VDDG CCD-IOD 1050 mV-1.05v yaparsın öyle bir durumla karşılaşırsan.
Tamam hocam böyle bıraktım 2100 olarak. Zaten bu VDDG CCD-IOD ayarlarını hiç kurcalamadım. Bana bu şimdilik yeterli elinize sağlık. Şu an test bitmek üzere son dakikalar Errors 0 gözüküyor.

Tamam hocam böyle bıraktım 2100 olarak. Zaten bu VDDG CCD-IOD ayarlarını hiç kurcalamadım. Bana bu şimdilik yeterli elinize sağlık. Şu an test bitmek üzere son dakikalar Errors 0 gözüküyor.
Hocam bu test kendiliğinden kapanmıyor ben programı kapatıyorum galiba öyle mi? Zaten açıldığı gibi başladı onu da başlatmamıştım.

Bu arada şeyi fark ettim, UCLK=MEMCLK/2 sende, 6000 2:1 modda açmış. Şu an tekrar denemen gerekiyor, UCLK DIV1 MODE=UCLK=MEMCLK yapabilir misin, şu an bellek kontrolcü yarı frekansta çalışıyor, 1:1 mod değil. @H2onya VDDP sende gereksiz yüksek 1.15 bir de, onu 1.0 çeker misin DRAM voltaj kısmında o da.

Hocam bu test kendiliğinden kapanmıyor ben programı kapatıyorum galiba öyle mi? Zaten açıldığı gibi başladı onu da başlatmamıştım.
30 dk sonra kapatırsın aynen. Yarın 1.5 saatlik edersin, 1.5 saat sonra oto kapanıyor test bitince.

@H2onya SoC voltaj-manuel mod- 1.25 yap, VDDP 1.0 yap, UCLK=MEMCLK yap DRAM Timings kısmında. Nitro ayarları kalsın.