Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
Evet hocam farkettim arada kasıyor. Aida64 açtım RAM sıcaklığı 52 derece oldu test devam ediyor dakika 10.1.5 saat etsin, hata yoksa çok üstüne düşme, şimdilik 30 dk et yeterli. Dolaşabilirsin arkada ama donma kasma yapar.
- Makaleler
- 1
HWiNFO ile gözle değerleri, sadece sensör kısmını aç. 80 dereceye kadar problem olmaz.Evet hocam farkettim arada kasıyor. Aida64 açtım RAM sıcaklığı 52 derece oldu test devam ediyor dakika 10.
https://www.hwinfo.com/download/ Portable indir.
Hocam zaten oyunlarda bu kadar ısınma yapmaz değil mi bu test yüklendiğimiz için böyle.HWiNFO ile gözle değerleri, sadece sensör kısmını aç. 80 dereceye kadar problem olmaz.
https://www.hwinfo.com/download/ Portable indir.
- Makaleler
- 1
Evet şu anda min 10 derece daha sıcak oyundakine göre.Hocam zaten oyunlarda bu kadar ısınma yapmaz değil mi bu test yüklendiğimiz için böyle.
Hocam MEM VDD 1.42 vermiştik ya onu 1.4 çekeyim mi test bitince?Evet şu anda min 10 derece daha sıcak oyundakine göre.
- Makaleler
- 1
Yok 1.42 kalsın, zararı yok. 1.4 sınırda kalırsa instabilite yaratabilir.Hocam MEM VDD 1.42 vermiştik ya onu 1.4 çekeyim mi test bitince?
Eyvallah hocam düne kadar MSI Expo açıp geçiyordum şimdi Cl 28 mi yaptık hocamYok 1.42 kalsın, zararı yok. 1.4 sınırda kalırsa instabilite yaratabilir.
- Makaleler
- 1
Aynen öyle. Fena olmadı gibi. Hatrı sayılır performans artışı getirir. FCLK 2133 deneyebilirsin ekstra, üstü çok gerekmez şimdilik. 1.42 de problem olmaz, 1.435 üzeri için High voltaj mod açman lazım zaten, anakart izin vermez.Eyvallah hocam düne kadar MSI Expo açıp geçiyordum şimdi Cl 28 mi yaptık hocam![]()
FCLK eğer stabil olmazsa crash-stutter drop vesaire yapar, o da aklında olsun. 2100 stabildir ama. VDDG CCD-IOD 1050 mV-1.05v yaparsın öyle bir durumla karşılaşırsan.
Tamam hocam böyle bıraktım 2100 olarak. Zaten bu VDDG CCD-IOD ayarlarını hiç kurcalamadım. Bana bu şimdilik yeterli elinize sağlık. Şu an test bitmek üzere son dakikalar Errors 0 gözüküyor.Aynen öyle. Fena olmadı gibi. Hatrı sayılır performans artışı getirir. FCLK 2133 deneyebilirsin ekstra, üstü çok gerekmez şimdilik. 1.42 de problem olmaz, 1.435 üzeri için High voltaj mod açman lazım zaten, anakart izin vermez.
FCLK eğer stabil olmazsa crash-stutter drop vesaire yapar, o da aklında olsun. 2100 stabildir ama. VDDG CCD-IOD 1050 mV-1.05v yaparsın öyle bir durumla karşılaşırsan.
Hocam bu test kendiliğinden kapanmıyor ben programı kapatıyorum galiba öyle mi? Zaten açıldığı gibi başladı onu da başlatmamıştım.Tamam hocam böyle bıraktım 2100 olarak. Zaten bu VDDG CCD-IOD ayarlarını hiç kurcalamadım. Bana bu şimdilik yeterli elinize sağlık. Şu an test bitmek üzere son dakikalar Errors 0 gözüküyor.
- Makaleler
- 1
Bu arada şeyi fark ettim, UCLK=MEMCLK/2 sende, 6000 2:1 modda açmış. Şu an tekrar denemen gerekiyor, UCLK DIV1 MODE=UCLK=MEMCLK yapabilir misin, şu an bellek kontrolcü yarı frekansta çalışıyor, 1:1 mod değil. @H2onya VDDP sende gereksiz yüksek 1.15 bir de, onu 1.0 çeker misin DRAM voltaj kısmında o da.
30 dk sonra kapatırsın aynen. Yarın 1.5 saatlik edersin, 1.5 saat sonra oto kapanıyor test bitince.Tamam hocam böyle bıraktım 2100 olarak. Zaten bu VDDG CCD-IOD ayarlarını hiç kurcalamadım. Bana bu şimdilik yeterli elinize sağlık. Şu an test bitmek üzere son dakikalar Errors 0 gözüküyor.
Hocam bu test kendiliğinden kapanmıyor ben programı kapatıyorum galiba öyle mi? Zaten açıldığı gibi başladı onu da başlatmamıştım.
@H2onya SoC voltaj-manuel mod- 1.25 yap, VDDP 1.0 yap, UCLK=MEMCLK yap DRAM Timings kısmında. Nitro ayarları kalsın.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-