Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
x
@H2onya EXPO1 ayarı üzerine Nitro ayarları da uygula, onun da lokasyonu vereyim, sonrasında save & exit yapıp RAM training beklemen gerekli, 5 Dk'ya kadar sürebilir.
Advanced-AMD overclocking-DDR options- Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-2 tx-3 Control line-1 RX-tx burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
Patriot 2x16 6000 CL30 kit değil mi bunlar? 5600 ve 6000 EXPO profili mi mevcut?
6000 için EXPO 1 üzerine Nitro kısmını uygulayıp dener misin, olmazsa tekrar bakarız @H2onya
Patriot 2x16 6000 CL30 kit değil mi bunlar? 5600 ve 6000 EXPO profili mi mevcut?
6000 için EXPO 1 üzerine Nitro kısmını uygulayıp dener misin, olmazsa tekrar bakarız @H2onya
Evet var ama 6000 acmıyor ıste.
- Makaleler
- 1
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
ZenTimings öyle gösteriyor bende de öyle 1.85 V hatta onda problem yok.Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.
- Makaleler
- 1
1.35 olmalı VDD-VDDQ-VDDIO ama program sensör hatalı okuyor muhtemelen.ZenTimings öyle gösteriyor bende de öyle 1.85 V hatta onda problem yok.
Program Autoda bırakılanı direkt 1.85 V hesaplıyor sanırım.1.35 olmalı VDD-VDDQ-VDDIO ama program sensör hatalı okuyor muhtemelen.
1.35 olmalı vdd-vddq-vddıo ama program sensör hatalı okuyor muhtemelen.
Yaptım hocam yardım için cok teşekkür ederim 4 gundur bununla ugrasıyordum.
6000 MHz 1.35 CL30 degerınde calısıyor şu an.
- Makaleler
- 1
Hangi adım fayda etti, Nitro ayarları mı? ZenTimings SS atar mısın tekrar, BIOS içerisinden foto çektiysen onu da atabilirsin ekstra. @H2onyaYaptım hocam yardım için cok teşekkür ederim 4 gundur bununla ugrasıyordum.
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Şu program ile 1-1.5 saat test et istersen, Memory Auto basıp start diyeceksin. HWiNFO portable sürüm indirip RAM-CPU sensör değerlerini atarsan inceleriz.
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
@H2onya
@Ayhan Dönmez siz bir rehber hazırlayabilirseniz bu konuda çok iyi olur
. En kötü sizin rehberi atarız bu tarz sorunlarda. İnce ayar isteyen olursa da sizden fikir alırlar.
Yeni konular
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-