Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H2onya

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
  • Anakart: ASUS B650-R
  • RAM: Patriot Viper 6000MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
x

En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.

EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.

6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.

Dosya Ekleri

• IMG_2715.webp
    IMG_2715.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 44
O sadece BIOS yazmak için diye biliyorum ben.

Hayır, geri dönüş noktası gibi düşünün. Ben CMOS pinleri üzerinden reset atarken 15 saniye kısa devre yapmam gerekiyordu. Siz de isterseniz o kadar basılı tutun o tuşa. Yalnız PSU'yu kapatmanız ve mevcut statik elektriği atmanız gerekli. İsterseniz PSU'yu kapattıktan sonra bekleyin ya da güç düğmesine bir süre basılı tutun.

Buldum ama burada basacak tuş yok.

Tam çekme şansın var mı? Kuş bakışı şeklinde görebilsek daha iyi olur.

İstersen iki fotoğraf çek, biri de sadece anakartı içersin.

Hayır, geri dönüş noktası gibi düşünün. Ben CMOS pinleri üzerinden reset atarken 15 saniye kısa devre yapmam gerekiyordu. Siz de isterseniz o kadar basılı tutun o tuşa. Yalnız PSU'yu kapatmanız ve mevcut statik elektriği atmanız gerekli. İsterseniz PSU'yu kapattıktan sonra bekleyin ya da güç düğmesine bir süre basılı tutun.

Tam çekme şansın var mı? Kuş bakışı şeklinde görebilsek daha iyi olur.

İstersen iki fotoğraf çek, biri de sadece anakartı içersin.

Resim attım orada tus yok.

Anakartın aynasını kötü takmış olabilirsin , fotoğrafta da belli olmuyor. Neyse ben Asus anakartlar da CMOS pini neymiş bakıp size söylerim. Büyük tornavidan var mı?

CLRTC diye pin var mı? Yoksa bios pilini çıkarıp 5 dakika bekle.

Ben CMOS pinleri üzerinden reset atarken 15 saniye kısa devre yapmam gerekiyordu.
Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Bir defa temas ettirmek yeterli. Ayrıca Clear CMOS için BIOS Flashback tuşunun kullan demeniz de yanlış yönlendirme.

Yalnız PSU'yu kapatmanız ve mevcut statik elektriği atmanız gerekli. İsterseniz PSU'yu kapattıktan sonra bekleyin ya da güç düğmesine bir süre basılı tutun.
Bu da yanlış bilgi. Clear CMOS pinleriyle BIOS sıfırlama yapmak için PSU kapatmak gerekmiyor. BIOS pili sökülerek yapılacaksa gerekiyor. Bilgileriniz çok çorba.