Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
Anakartında zaten BIOS flashback var mış. Şu tuşa basılı tutup dener misin? (benim anakartta yok bilmiyorum)
Eki Görüntüle 183474
O sadece BIOS yazmak için diye biliyorum ben.
Kasanın arka girişlerine baktım göremedim.
Buldum ama burada basacak tuş yok.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
Darth AMD
Başarılı
Hayır, geri dönüş noktası gibi düşünün. Ben CMOS pinleri üzerinden reset atarken 15 saniye kısa devre yapmam gerekiyordu. Siz de isterseniz o kadar basılı tutun o tuşa. Yalnız PSU'yu kapatmanız ve mevcut statik elektriği atmanız gerekli. İsterseniz PSU'yu kapattıktan sonra bekleyin ya da güç düğmesine bir süre basılı tutun.
Tam çekme şansın var mı? Kuş bakışı şeklinde görebilsek daha iyi olur.
İstersen iki fotoğraf çek, biri de sadece anakartı içersin.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, geri dönüş noktası gibi düşünün. Ben CMOS pinleri üzerinden reset atarken 15 saniye kısa devre yapmam gerekiyordu. Siz de isterseniz o kadar basılı tutun o tuşa. Yalnız PSU'yu kapatmanız ve mevcut statik elektriği atmanız gerekli. İsterseniz PSU'yu kapattıktan sonra bekleyin ya da güç düğmesine bir süre basılı tutun.
Tam çekme şansın var mı? Kuş bakışı şeklinde görebilsek daha iyi olur.
İstersen iki fotoğraf çek, biri de sadece anakartı içersin.
Resim attım orada tus yok.
Darth AMD
Başarılı
Anakartın aynasını kötü takmış olabilirsin , fotoğrafta da belli olmuyor. Neyse ben Asus anakartlar da CMOS pini neymiş bakıp size söylerim. Büyük tornavidan var mı?
CLRTC diye pin var mı? Yoksa bios pilini çıkarıp 5 dakika bekle.
Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Bir defa temas ettirmek yeterli. Ayrıca Clear CMOS için BIOS Flashback tuşunun kullan demeniz de yanlış yönlendirme.Ben CMOS pinleri üzerinden reset atarken 15 saniye kısa devre yapmam gerekiyordu.
Bu da yanlış bilgi. Clear CMOS pinleriyle BIOS sıfırlama yapmak için PSU kapatmak gerekmiyor. BIOS pili sökülerek yapılacaksa gerekiyor. Bilgileriniz çok çorba.Yalnız PSU'yu kapatmanız ve mevcut statik elektriği atmanız gerekli. İsterseniz PSU'yu kapattıktan sonra bekleyin ya da güç düğmesine bir süre basılı tutun.
Darth AMD
Başarılı
Ben kendim öyle yapmıştım abi ama sen daha bilgilisin iddialaşamam bu yüzden.Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Bir defa temas ettirmek yeterli. Ayrıca Clear CMOS için BIOS Flashback tuşunun kullan demeniz de yanlış yönlendirme.
Anakarta baktımda bulamadım öyle bir şey.
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347