Yaklaşık 1 ay önce yeni bir bilgisayar topladım. PC ilk günden beri günde en az 2-3 kere restart atmakta. Çoğunlukla oyundayken oluyor fakat boştayken de birkaç kere yapmışlığı oldu. İş ve başka sebeplerden ötürü vakit ayırıp garantiye gönderemedim. Önce neyin buna sebep olduğunu bulmak istiyorum. Sürücüler ve diğer her şey güncel. Programlar aracılığıyla RAM ve SSD tarattım. Herhangi bir sorun görünmüyor. Sebebini bulmama yardım edebilir misiniz? Bileşenlere zarar vermesinden korkuyorum.
Olay görüntüleyicisi>Windows Günlükleri>Sistem konumuna gel. Orada "Kernel Power 41 (63)" diye bir hata var mı?
Yeniden başlatma sorununun güç kaynağıyla ilgili olma ihtimali yüksek. Watt yetersiz olabilir.
İşlemci termal macununu iyi sürmemiş olabilirsiniz, ısı nedeniyle kapanıyor olabilir. Sisteminizde iki ram varsa birini çıkartıp iki farklı slotta bir süre deneyin. Tam sistem özelliklerini yazarsanız daha iyi olacaktır.
Olay görüntüleyicisi>Windows Günlükleri>Sistem konumuna gel. Orada "Kernel Power 41 (63)" diye bir hata var mı?
Yeniden başlatma sorununun güç kaynağıyla ilgili olma ihtimali yüksek. Watt yetersiz olabilir.
İşlemci termal macununu iyi sürmemiş olabilirsiniz, ısı nedeniyle kapanıyor olabilir. Sisteminizde iki RAM varsa birini çıkartıp iki farklı slotta bir süre deneyin. Tam sistem özelliklerini yazarsanız daha iyi olacaktır.
Belleğin EXPO ayarını kapatıp test edebilirsiniz bir de BIOS güncellemesi ile deneyin.
OCCT ile stabilite testine bir vakit ayırabilirsiniz. Sorun yeterli besleme olmaması olabilir.