Damocles

Gelişen
Merhaba,

Yaklaşık 1 ay önce yeni bir bilgisayar topladım. PC ilk günden beri günde en az 2-3 kere restart atmakta. Çoğunlukla oyundayken oluyor fakat boştayken de birkaç kere yapmışlığı oldu. İş ve başka sebeplerden ötürü vakit ayırıp garantiye gönderemedim. Önce neyin buna sebep olduğunu bulmak istiyorum. Sürücüler ve diğer her şey güncel. Programlar aracılığıyla RAM ve SSD tarattım. Herhangi bir sorun görünmüyor. Sebebini bulmama yardım edebilir misiniz? Bileşenlere zarar vermesinden korkuyorum.

Sistem özelliklerin nedir?

Olay görüntüleyicisi>Windows Günlükleri>Sistem konumuna gel. Orada "Kernel Power 41 (63)" diye bir hata var mı?
Yeniden başlatma sorununun güç kaynağıyla ilgili olma ihtimali yüksek. Watt yetersiz olabilir.

1767694177562.webp

Bu fotoğraftaki gibi bir hata mı alıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci termal macununu iyi sürmemiş olabilirsiniz, ısı nedeniyle kapanıyor olabilir. Sisteminizde iki ram varsa birini çıkartıp iki farklı slotta bir süre deneyin. Tam sistem özelliklerini yazarsanız daha iyi olacaktır.

Sogutucunun altindaki plastik koruyucu filmi cikardiniz degil mi hocam?

Tabii ki.

Sistem özelliklerini Allah'a mı soracağız?

Olay görüntüleyicisi>Windows Günlükleri>Sistem konumuna gel. Orada "Kernel Power 41 (63)" diye bir hata var mı?
Yeniden başlatma sorununun güç kaynağıyla ilgili olma ihtimali yüksek. Watt yetersiz olabilir.

Eki Görüntüle 216288

Bu fotoğraftaki gibi bir hata mı alıyoprsunuz?

GIGABYTE A620M anakart
AMD Ryzen 5 7500F işlemci
GIGABYTE GeForce RTX 5060 WINDFORCE OC 8G ekran kartı
Lexar 16GB (1x16GB) THOR 6000MHz CL38 INTEL XMP/ AMD EXPO DDR5 RAM
Lexar 500GB NM610PRO Gen3 M.2 SSD SSD
MSI MAG FORGE 120A B65 650W 80+ dahili PSU ve kasa.
Sistem bu şekilde. Kernel Power 41 diye bir hata bulunmuyor söylediğiniz yerde.
BIOS'a girip EXPO profillerini kapattım RAM için. Fakat bir şey değişmedi.

İşlemci termal macununu iyi sürmemiş olabilirsiniz, ısı nedeniyle kapanıyor olabilir. Sisteminizde iki RAM varsa birini çıkartıp iki farklı slotta bir süre deneyin. Tam sistem özelliklerini yazarsanız daha iyi olacaktır.

Isıdan kaynaklı bir sorun değil çünkü tam yükte bile 55-65 derece arası oynamakta.

Belleğin EXPO ayarını kapatıp test edebilirsiniz bir de BIOS güncellemesi ile deneyin.
OCCT ile stabilite testine bir vakit ayırabilirsiniz. Sorun yeterli besleme olmaması olabilir.