Alihsan0

Becerikli
Evet dediğim gibi bilgisayar daha yeni, 2-3 günlük. İlk gün 13 saat driver, BIOS gibi kurulumları yaparken hiçbir sorun yoktu ama arada sanki ekran 1 milisaniyeliğine kararıyor gibiydi. Sonra her şey bitti Valorant yükledim, birkaç round sonra tak diye restart attı ve uyarı çıkarak kapattı (galiba bir sorunla karşılaştık yeniden başlatılıyor tarzı). Neyse sonra oyunu saldım çünkü aynı şeyler birkaç kez oldu, sonra normal masaüstünde gezerken falan restart atmaya başladı ve bu sefer uyarı olmadan direkt yaptı. Bütün driverlar en güncel halde yonga seti vs. CrystalDiskMark ile SSD'ye baktım sorunsuz hatta Windows 11'in son güncellemesi SSD'de sıkıntı çıkarıyor diye onu da kaldırdım. PSU kaldırmıyor desek hiç mantıklı gelmiyor NZXT C750 750W yani. Onun dışında şöyle bir anormallik var, işlemci boştayken normal değerlerde, Afterburner ile Valorant'ta bakıyorum 70-75'i geçmiyor derece olarak ama OCCT testinde ekstrem seviyede test yaptığım zaman 90-95'e çıkıyor. Soğutucu da stok değil Thermaltake astria 200. birkaç yöntem denedim ama sonuç aynı bende oyunu kaldırdım biraz sanki düzeldi gibi. Acaba gerçekten Valorant buna sebep olmuş olabilir mi? Donanımsal bir sıkıntı da olabilir bence restart atıyor sonuçta yazılımsal bir şey olduğunu pek düşünmüyorum. Sistemin montajı İtopya'da yapıldı ve parçalar da oradan. Aşağıya bırakıyorum.

• Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: ASUS Dual OC RTX 5060.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB DDR5 6000 MHz CL36 32 GB (2x16)
  • İşlemci soğutucu: Thermaltake astria 200.
  • SSD: Samsung 990 Pro 1 TB.
  • PSU: NZXT C750 80+ Bronze 750W.
  • Kasa: MSI MAG pano M100R pz siyah.
@Rauf @LH44 o kadar efordan sonra :D.

Son düzenleme:
Memtest86'yı şimdi yapmaya başlayacağım büyük ihtimal bir 6 saat falan sürer ama minidump dosyasını nasıl paylaşacağım ve ben yine Kernel Power 41 hatası almışım? 🤣
Olay görüntüleyicisinde gördüysen ve mavi ekran almadıysanız o zaman minidump dosyası oluşmaz. Donanımları tek tek sınama yapman gerek :(

Olay görüntüleyicisinde gördüysen ve mavi ekran almadıysanız o zaman minidump dosyası oluşmaz. Donanımları tek tek sınama yapman gerek :(

Olay görütüleyicisinden "Önemli/Hata" gibi şeyleri zaten görebiliyorum da (çok şaşırtıcı xD) herhalde dediğinizi yapamayacağım gibi hocam. Olay görüntüleyicisindekilerde hatırladığım kadarıyla EventLog 6008, Kernel Power falandı bir de arada TPM hatası da görüyordum. Şu an RAM testi devam ediyor bakamıyorum o yüzden.

Yeni PSU ile mi bu hatayı aldın?

Evet ama dediğim gibi diğer insanların da PSU sonuçlarına baktım benimle aynı değerdeler.

Ya aklıma ne geldi 🤠. RAM'lerin testini bitirdikten sonra eğer sorun çıkmazsa çoklu prizi değiştireyim mi😀? Ondan da olduğunu görmüştüm sanki gerçek hayatta birkaç yerde.

Kontrol etmekten zarar gelmez hatta anakart ve PSU kablolarının uçlarınıda kontrol et erime, yanma vs var mı diye. Belki eski PSU, ekran kartına ya da başka parçalara zarar vermiş bile olabilir. XMP kapalıyken yaparsan daha iyi olur Memtest'i. Açıksa hata alma ihtimalin biraz daha yüksek.

Kernel Power hatası genellikle PSU kaynaklı hata. Şansın varsa driver bile olabilir. Eğer son sürümü kurduysanız 577 sürümü deneyin. Sorun devam ederse PSU'dan şüphelenin derim.

Yani öncekilere baktınız mı bilmiyorum ama evet EXPO şu an kapalı ve NVIDIA 577 sürücüsü kurulu 🙃. Priz dışında diğer kablo uçlarına da bakmıştım ama tekrar bakarım test devam ediyor hala.

RAM'ler temiz çıktı kabloları da kontrol ettim herhangi bir aşırı ısınma falan hissetmedim. Şu an üçlü prizi değiştireceğim ve işlemciyi test edebileceğim ekstra bir nokta var mı ne bileyim işte çekirdek tepkimesi falan (varsa öyle bir şey) ya da direkt işlemciyi test edebileceğim programlar? İş artık ona gelecek yani bu gidişle xD.

Son düzenleme:

Prime95 testinden önce prizi değiştirdim ve Afterburner ile CS2 sıcaklıklarına bakayım dedim belki de gerçekten sıcaklıktan kapanıyordur. Hayır İşlemci 75 üstü görmüyordu ve ekran kartı da yine 55-60 civarındaydı, sistem tekrar kapandı. Şu an "Smallest FFT" testini başlattım bir saat falan yeterli olur diye düşünüyorum. Sıcaklığa Ryzen Master'dan bakıyorum şu an 87-89 arası takılıyor. Pes etme noktasına geleceğim yani en son belki oluşmuşsa paylaşmaya çalışırım ama 6008, 41(63) ve 10016 (yerel izin verilmiyor) diye hatalarını alıyorum ama öncekinde de vardı. PSU'yu aldığım gibi (20 saat önce falan) hem 5 dakika hem de 10 dakika teste soktum grafik gayet düzgün gitti herhangi bir dalgalanma da görmedim. Artık pes edeceğim galiba, zaten sene boyunca artık oyun oynama vaktim de olmayacak büyük ihtimal, zaten asıl amaç işler daha hızlı yapılsın diye eski PC'yi yenilemek değil miydi 🙃? Bütün oyunları da sildim programlar duruyor ama hala yine. Acaba temizinden bir format mı atsam W11'e, ne bileyim ben buna flash'tan W10 yükleyip kendi ürün anahtarımızı etkinleştirdim ve W11'e yükselttim çünkü anahtar W10'a ait W11'de çalışmadı. Acaba bozuk Windows nu kurdum diyeceğim ama en son sürümü orijinal sayfasından kurdum ki sanmıyorum da zaten kendi orijinal anahtarımı da ekinleştirdim her şeyim orijinal xD? İsteyene de hangi programlar yüklü atarım. 20 dakika oldu test şu an iyi gidiyor ama bakayım yine. Kısaca yük altından kurtulup normal işlere dönük PC mi olsa onu da anlamadım. Ama normal tarayıcıda takılırken de res atarsa artık ne diyeyim 😀. Ya da alın şunu başımdan diye İtopya'ya geri yollayacağım 🤣. Benim oğlum sakattır.

Son düzenleme: