Alihsan0

Becerikli
Evet dediğim gibi bilgisayar daha yeni, 2-3 günlük. İlk gün 13 saat driver, BIOS gibi kurulumları yaparken hiçbir sorun yoktu ama arada sanki ekran 1 milisaniyeliğine kararıyor gibiydi. Sonra her şey bitti Valorant yükledim, birkaç round sonra tak diye restart attı ve uyarı çıkarak kapattı (galiba bir sorunla karşılaştık yeniden başlatılıyor tarzı). Neyse sonra oyunu saldım çünkü aynı şeyler birkaç kez oldu, sonra normal masaüstünde gezerken falan restart atmaya başladı ve bu sefer uyarı olmadan direkt yaptı. Bütün driverlar en güncel halde yonga seti vs. CrystalDiskMark ile SSD'ye baktım sorunsuz hatta Windows 11'in son güncellemesi SSD'de sıkıntı çıkarıyor diye onu da kaldırdım. PSU kaldırmıyor desek hiç mantıklı gelmiyor NZXT C750 750W yani. Onun dışında şöyle bir anormallik var, işlemci boştayken normal değerlerde, Afterburner ile Valorant'ta bakıyorum 70-75'i geçmiyor derece olarak ama OCCT testinde ekstrem seviyede test yaptığım zaman 90-95'e çıkıyor. Soğutucu da stok değil Thermaltake astria 200. birkaç yöntem denedim ama sonuç aynı bende oyunu kaldırdım biraz sanki düzeldi gibi. Acaba gerçekten Valorant buna sebep olmuş olabilir mi? Donanımsal bir sıkıntı da olabilir bence restart atıyor sonuçta yazılımsal bir şey olduğunu pek düşünmüyorum. Sistemin montajı İtopya'da yapıldı ve parçalar da oradan. Aşağıya bırakıyorum.

• Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: ASUS Dual OC RTX 5060.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB DDR5 6000 MHz CL36 32 GB (2x16)
  • İşlemci soğutucu: Thermaltake astria 200.
  • SSD: Samsung 990 Pro 1 TB.
  • PSU: NZXT C750 80+ Bronze 750W.
  • Kasa: MSI MAG pano M100R pz siyah.
@Rauf @LH44 o kadar efordan sonra :D.

Son düzenleme:
Evet, sıfırlama ile buluttan indirmeyi ve her şeyi temizle seçeneğiyle beraber yeni Windows 11'i kurdum. Ürün anahtarı da etkin bu arada zaten kendiliğinden. BIOS'u da default ayarlara döndürdüm, telefondan çektiğim için görsel koyamıyorum ama değiştirilen ayarlar şunlarmış:

Selects TPM device [Enable Firmware TPM]->[ ‣Enable Discrete TPM]
OS type [Windows UEFI mode]-> [Other OS]
Precision Boost OverDrive [Advanced]->[Auto].

Şu an sadece Steam var ve CS2'yi yüklüyorum bakalım 😀. Yine herhangi bir ayar asla yapmıyorum oyun modu kendiliğinden açık sadece ve aslında Xbox Game Bar'ı kapatabilirim de neyse hadi (boş yük çünkü ) 😀. @stormhawks47

Bir de şu değiştirilen ayarların mealleri bildiğim kadarıyla 2. güvenli mod 3. PBO kapatmış işte otomatiğe almış neyse ama 1. TPM'e pek hakim değilim TPM hatası da alıyordum arada. Umarım doğrudur 😃.

Ya kafa gitti chipset ile NVIDIA Driver'ını unuttum dur iki dk yükleyeyim de öyle gireyim 🤣.

Zaten yüklüymüş? 🤣.

Yüklü dedim ama denetim masasında gözükmemesine rağmen NVIDIA kontrol panelinde ve aygıt yöneticisinde gözüküyor?

Herhalde Flash'tan yapmadım diye, neyse.

Güncelleme: Ya benimle dalga mı geçiyorsunuz 🤣. O kadar ümitlenmiştim ki. 3 tane ölüm maçı çıkardım çok rahatça, 4.'yü de gireyim bari tam emin olayım dedim. Gitti PC ve yine Kernel Power 41 (63) hatası almışım 😃 bir daha mı PSU değişeyim dalga geçmeyin benimle bir daha mı format atayım sakat PC 🤣.

@LH44 @stormhawks47 @Rauf
Sıcaklığı göremediğim için bir şey de diyemiyorum ama sanmıyorum hala sıcaklıktan olduğunu 🙃.

Bu videonun altında böyle çözüldüğünü gören çok kişi okudum?

Türkiye'de okuduklarımda herkes farklı bir şey fark etmiş. Biri SSD kartından demiş, biri PSU'daki kablonun yerini değiştirince oluyor demiş, biri üçlü prizi değiştirince oluyor demiş, biri ekran kartı PCI girişini değiştirince oluyor demiş vs. diye gidiyor böyle. Harbiden her şeyden şüphelenmeye başlayacağım şimdi 🤣.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu videonun altında böyle çözüldüğünü gören çok kişi okudum?

Türkiye'de okuduklarımda herkes farklı bir şey fark etmiş. Biri SSD kartından demiş, biri PSU'daki kablonun yerini değiştirince oluyor demiş, biri üçlü prizi değiştirince oluyor demiş, biri ekran kartı PCI girişini değiştirince oluyor demiş vs. diye gidiyor böyle. Harbiden her şeyden şüphelenmeye başlayacağım şimdi 🤣.

@Recep Baltaş bence bir video çekin bu konu hakkında. 😂

Valla şaka bir yana benim aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Aklıma denemediğimiz bir şey gelirse yazarım..

Şu son videodakini de bir deniyorum da (araştırdım disk onarma ile ilgili bir şeymiş galiba hatta Recep Baltaş da bahsetmiş ama emin değilim öyle okudum.) Onu da bir yapayım düzelmezse artık yarın bakacağım çaresine bir yerlerde 😀. Böyle hatanın da yani, herkeste farklı bir çözümü var, adam diyor ki kablonun PSU'daki girişini bir yana aldım düzeldi demiş 🤣. Birisi direkt galiba binanın topraklama sistemine geliştirme mi ne yapmış yine çözülmemiş mesela. Teknoloji 101 😃.

Evet tahminleri alayım: Yine olmadı 🤠.

Valorant deneyeyim onda genelde kapanmıyor diyecektim de şimdi bir daha BIOS ayarı falan değişeceğim güvenli indirme için falan boş iş, başka bir oyun deneyeceğim ve tekrar priz değiştim önce CS sonra başka oyun.

Cs gene gitti bildireyim 😀. Ne zaman gideceği de belli olmuyor, bazen 4.dm bazen 1. dm bazen 2. dm falan.

Ağır güncelleme: Ya her şeyi geçtim bu sefer harbiden çöktüm. Tam böyle her şey bitti derken dedim ki iki tane üçlü kullanayım da odanın girişindeki prize kadar uzanayım, anlayacağınız tekrar priz değiştirmiştim. Bir tane üçlüyü aldım, sonra bir üçlü daha aldım onu da bu üçlüye taktım. Koyuldum işime; bir, iki, üç, dört, beş... Ölüm maçlarının haddi hesabı yok. Sonra bir, iki, üç... Silah yarışında da devam ettim. Az kaldı çığlık atacaktım evde 🙂. Ben şey hayallerine daldım, işte buraya yazı girerken Aykut Elmas'ın "Davulcu, vur davulaa!" videosunu falan bırakacağım falan 😀. Tam o hayallere dalarken bir anda gitti, benim umutlarım da gitti. Bu PC bana sürekli umut verip durdu gerçekte böyle kırılmazdım 🤣. Sonra tekrar priz değiştim ama yine sonuç aynı. Elektrikçi falan varsa açıklasın bina fazladan elektrik mi çekiyor abi bu ne? 🤣. Neyse yarın gönderim falan işte, PC'ye daha da bağlandım ama gariptir 😃, sakat oğlum benim...

Son düzenleme:
Kasayı en yakın toprak hattı olan prize götür PSU'nun kendi kablosunu prize tak. Üçlü kullanma. Acaba elektrik ya da uzatma kablosuyla alakalı bir şey mi? Ekranı üçlüye takıp başka prizden al gücü.

Kasayı en yakın toprak hattı olan prize götür PSU'nun kendi kablosunu prize tak. Üçlü kullanma. Acaba elektrik ya da uzatma kablosuyla alakalı bir şey mi? Ekranı üçlüye takıp başka prizden al gücü.
Bundan önce öyleydi zaten PSU'yu direkt ayrı ayrı iki tane ana prize takıp denemiştim. Dediğiniz gibi artık büyük ihtimal herhalde topraklama ile ilgili bir şey herhalde ama şu an kasa bende değil 😃. Onun dışında nasıl anlaşılır ki, dairedeki tüm prizlerinki aynı mı yoksa farklı mı?

Son düzenleme:
Kurtlar Vadisi operasyonu bitmiştir... (Şimdilik 🤣). 1 aydır falan bilgisayarı bekliyordum arkadaşlar daha yeni açabildim. Şu an sadece Microsoft Office, Zoom gibi basit uygulamaları kurdum yani asıl görev yapacak uygulamaları.

İşlemci ve RAM değişmiş. İşlemciyi tahmin etmiştim ama RAM'in "bozuk" şeklinde rapor edilip değiştirilmesi şaşırtıcı geldi. Çünkü sıfır hata ile geçmişti Memtest86'yı, olsun vardır illaki bir şey. İtopya'nın direkt kendisine vermiştim bu arada servis olarak.

Bugünlük işim bu kadar bir yandan da derslerim var günden güne yavaş yavaş kurulumu tamamlayacağım, zaten AMD Chipset, Nvidia APP'i falan kurmuşlar. Bir de ekstradan Asus Driver uygulaması gibi bir şey vardı herhalde incelerim sonra. Son olarak da hani bakmam gereken klasikleşmiş olsun olmasın ayarlar, uygulamalar falan varsa bir haberdar ederseniz/öneri verirseniz de güzel olur 🥹. Hepinize tekrardan teşekkürler bu süreç için ❤️‍🩹.

Dosya Ekleri

• 17596891084374494177590926160989.webp
    17596891084374494177590926160989.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 39
Kurtlar Vadisi operasyonu bitmiştir... (Şimdilik 🤣). 1 aydır falan bilgisayarı bekliyordum arkadaşlar daha yeni açabildim. Şu an sadece Microsoft Office, Zoom gibi basit uygulamaları kurdum yani asıl görev yapacak uygulamaları.

İşlemci ve RAM değişmiş. İşlemciyi tahmin etmiştim ama RAM'in "bozuk" şeklinde rapor edilip değiştirilmesi şaşırtıcı geldi. Çünkü sıfır hata ile geçmişti Memtest86'yı, olsun vardır illaki bir şey. İtopya'nın direkt kendisine vermiştim bu arada servis olarak.

Bugünlük işim bu kadar bir yandan da derslerim var günden güne yavaş yavaş kurulumu tamamlayacağım, zaten AMD Chipset, Nvidia APP'i falan kurmuşlar. Bir de ekstradan Asus Driver uygulaması gibi bir şey vardı herhalde incelerim sonra. Son olarak da hani bakmam gereken klasikleşmiş olsun olmasın ayarlar, uygulamalar falan varsa bir haberdar ederseniz/öneri verirseniz de güzel olur 🥹. Hepinize tekrardan teşekkürler bu süreç için ❤️‍🩹.

İlginç ama mutlu bir sonla bitmiş. 😃
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın sisteminizi.

Birde o 24 pin kablosu ne öyle ya. Kördüğüm olmuş adeta. 🤣