Yeni toplanan sistem görüntü vermiyor

II. inSTUnBULL

Becerikli
Sistem şu anda bu şekilde. 15 dakikadan fazladır görüntü gelmedi. Neyi kontrol etmem gerektiğini pek bilmiyorum. Eğer ihtiyacınız olan bir bilgi varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Al işte VGA yine yandı. Muhtemelen dediğiniz gibi kabloda sorun var. Belleklerden olsa DRAM açık kalırdı herhalde. O zaman bana HDMI'ya da DP kablosu lazım.

Anlatıyorum size.

Ucuz bir HDMI kablo bulun veya emenat alın TV'de deneyin, önce kablodan emin olun sonra devamına bakalım.

3. İhtimal işlemci pin temas sorununda bu olabiliyor, ona sonra bakmak lazım.

Son düzenleme:

Bu arada belleğin girişi yamuk sanki. Ama garip olan ikisi de(karşı giriş) aynı şekilde yamuk. Bu böyle mi yoksa bellek mi sıkıntılı

Deneyin bence hocam. Ekran kartsız çalıştırın sistemi, bakalım VGA ledi yakacak mı yine.
Çoktan denendi. VGA ledi yanmaya devam ediyor. Muhtemelen monitörden patladı bu sorun. Bir yerden bir kablo alıp denemek lazım. Artık monitör ve kabloda da sorun yoksa... Kötü son, işlemcide bir şey vardır Marix hocamızın dediklerine dayanarak.

Olabilir hocam deneyin, umarım monitördendir. İşlemcide de problem varsa bozuk olmasından ziyade slota tam oturmamış olabilir, çıkarıp yeniden takmayı deneyebilirsiniz.

Olabilir hocam deneyin, umarım monitördendir. İşlemcide de problem varsa bozuk olmasından ziyade slota tam oturmamış olabilir, çıkarıp yeniden takmayı deneyebilirsiniz.
Valla mental sağlık yerlerde. Umarım çıkarıp takmalardan da dolayı bir sorun oluşmaz. İlk toplama sistem tecrübeme bak. Neyse artık o kablo değiştirme işine de yarın girecem şuanda vakit çok geç oldu

Ama şimdi işlemcide olsa CPU'nun LED'i yanardı. Onun olmadığına dair tek dayanağım bu sanırım

İşlemci tam oturmadıysa ve bacaklarında temassızlık varsa hangilerinin olduğuna göre verdiği arıza değişir. Ama pek sanmıyorum, en mantıklı seçenek monitör olmaması gibi Ekran kartı bozuk olsa dahili GPU açardı sistemi, anakart da bozuk olsa yine aynı şekilde.

Bu arada HDMI kablosu aldım bir yerden lakin ışık yine yandı. Biraz daha bekleyecem olmazsa televizyona da bağlayacam. Bu arada monitörün altında da (Samsung yanan yerin yanında da) işik yanıyor kırmızı. Onun bir olayı var mı?

Şimdi bios pilini de çıkardım yeniden taktım durum aynı. Durum sandığımdan vahim.

Ekran kartsız da deneyin hocam. Yine olmazsa BIOS'da bir sıkıntı olabilir, son çare güncellemeyi deneyebilirsiniz. Sizin anakartta BIOS flashback özelliği var, flaşa güncel BIOS dosyasını atıp BIOS yazan USB girişine takıp Q-Flash yazan tuşa basarsanız BIOS'u günceller ve bozuksa da düzeltir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…