jaykoo

Başarılı
Selam, yeni bir bilgisayar topladim ancak bilgisayari actigimizda kirmizi isik yanip kalıyor ve CPU yaziyor her şeyi yaptik duzelmedi sorun ne olabilir?

Anakart Gigabyte X870 Aorus Elite
Ryzen 7 9700X
RTX 5060 Ti 16 GB
Samsung 990 EVO Plus
Corsair Vengeance 1x16 GB CL36 6000MHz
MSI MAG A850GL

IMG_20260109_212113.webp

RAM'leri söküp uçları silgiyle sil, yeniden tak. RAM denemesi olmazsa, işlemciyi de söküp yeniden tak. AM5 pinleri hassas.
i7 hocam teknik destekten anlar etiket atayım. @Xbox 360E

CPU yazmıyor hocam, DRAM yazıyor. İlk olarak BIOS'u güncelleyin flashback üzerinden. İşlemciyi kontrol edin, pinleri yamultmuş olabilirsiniz ya da soğutucuyu çok sıktınız. Biraz gevşetin. Olmasa, RAM'ı tek tek farklı slotlarda deneyin.

Güç kabloların tam oturduğundan emin olun. Ondan sonra soğutucuyu kaldırıp tekrar takın ama fazla sıkmayın.
BIOS update yapın ve deneyin.

CPU yazmıyor hocam, DRAM yazıyor. İlk olarak BIOS'u güncelleyin flashback üzerinden. İşlemciyi kontrol edin, pinleri yamultmuş olabilirsiniz ya da soğutucuyu çok sıktınız. Biraz gevşetin. Olmasa, RAM'ı tek tek farklı slotlarda deneyin.

Pinlerde kesinlikle herhangi bir eğilme vs hiçbir şey yok takarken eldivenle + o kadar hassa birakip elimde kucuk kucuk durtul kontrolde ettim tam oturmusdu sonradan çıkarıp baktimda herhangi bir eğilme soz konusu değil ne CPU'da ne de anakartda.

Ramida her slotta kontrol ettim maalesef olmuyor.

Flashback üzerinden BIOS güncelleyin.

Biosda atdik maalesef gelmedi ya cpu yada anakart arizali yuksek ihtimal

Güç kabloların tam oturduğundan emin olun. Ondan sonra soğutucuyu kaldırıp tekrar takın ama fazla sıkmayın.
BIOS update yapın ve deneyin.
Biosda atdik dediklerinizin hepsini usta yapti zaten herseyi yerinde guselce topladi temiz is gordu ama neden olduğunu anlamadi oda

Başka RAM ile test edin, yine görüntü vermezse anakartı garantiye yollayın derim. İşlemcinin bozuk olacağı sanmıyorum.
Fotografi rami cikardiktan aonra cekmisim bilgisayari actigimiz andan sonra ram takildiginda cpu ustunde yanip kaliyor isik bi turlu gecmiyorum sorun o ki anakart amerikadan gelme patlarsa yapicak bisey yok

Aynı sorun bende de vardı anakarttaki pin yamuldugu için oluyormuş hem DRAM hem CPU yanıyordu. Bir kere daha yaşadım sistemi anakartta tornavida ile resetleyerek baslatmistim sanırım duzelmisti.