Gizli içmekte sorun yaşıyorum takıntı yaptılar normal telefonla konuşuyorum babam atlıyor sen sigara içiyorsun 1 haftadır konuşmuyor. Halbuki içmiyorum. Evin cami balkonu yola bakiyor direk böyle "kafasında siren olan köpek gifi" gibi parlıyorum. Arkadaşım tek tük ve görüşmüyorum zaten. Kız arkadaş gibi bir ihtiyaç da hissetmiyorum.

Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama babanla adamakıllı konuş "sınavlarım var üzerime gelme" diye...

Arkadasın konu durumu ve net bilgisini bilmiyoruz, dediğiniz gibi cok sağliksız bir durum fakat konuları yetistirmeye çalışıyor olabilir. Genelde insanlar en baştan tam bir disiplin ayarlayamadıklarında yolun orta-sonlarında motivasyon krizi yaşarlar.

Motivasyon krizi yaşamıyorum. Sadece her şeyin YKS ile bağlanması ve hayatımı sadece bu sanılması, sanki; YKS oldu da istediğim yer gelmedi hayat bitti gibi davranılması, kötü bir alışkanlığım olmamasına rağmen ( sigara hariç ) insan yerine konulmamak kafamı çok dolduruyor.

İma ettiğim bir şey yok. Baban seni baskılıyorsa baskılatmayacaksın. Ona saygısızlık olarak gelse bile öğreteceksin. Senin için daha iyi olur.

Bu dediğinizi denedim ve inanın bana sonuçları çok ağır olmuştu. Bende taktiksel olarak baskın olmak yerine, pasif yönelim uyguluyorum en azından konuşmasa bile pek, kavga çıkmıyor. Baskılarinin tek sigara olması garip. Kendisi de kullanıyor halbuki.

19 yaşındayım ve babamla o şekilde konuşamıyoruz. Hiçbir türlü ikna olmuyor.

O işler 90'larda, 2000'lerde falan kaldı ya...
Tamam belki seni anlayamıyoruz, belki de anlıyoruz ama herkesin verdiği tavsiyeyi veriyor olabiliriz fakat durum böyle.
Baban çok iyi biliyorsa o öğretsin bir şeyler.

Bu dediğinizi denedim ve inanın bana sonuçları çok ağır olmuştu. Bende taktiksel olarak baskın olmak yerine, pasif yönelim uyguluyorum en azından konuşmasa bile pek, kavga çıkmıyor. Baskılarinin tek sigara olması garip. Kendisi de kullanıyor halbuki.

Ağır olmuştu derken? En fazla telefonunu, bilgisayarını yahut 2-3 tokat vurmuştur.
O zaman gizli gizli yapmak zorundasın ama en kısa zamanda kurtul sigaradan vb.

Motivasyon krizi yaşamıyorum. Sadece her şeyin YKS ile bağlanması ve hayatımı sadece bu sanılması, sanki; YKS oldu da istediğim yer gelmedi hayat bitti gibi davranılması, kötü bir alışkanlığım olmamasına rağmen ( sigara hariç ) insan yerine konulmamak kafamı çok dolduruyor.
Aynı yollardan geçtim dostum. Maalesef ki insanlar bencil varlıklar. Annen baban veya akrabaların belki ayıplayacak, sana samimi olanlar bile en fazla 1 saat üzülüp yoluna devam edecek. Dertlerle başbaşa kalacak yine sen olacaksın, bir odanın içinde. Hatta dışarı çıksan bile ait olamayacaksın. Seni çok iyi anlıyor ve süreci çok iyi biliyorum. Hayatta her şey aynı değil mi? Mesela birini seversin. "Tamam bu" dersin hayaller kurarsın ve sonra hayatından birden çıkar veya çıkmak zorunda kalır, kendi yıkıntılarınla kalırsın. Velhasıl, hayat enkazlardan ibaret ama kendi enkazını kendin en iyi toplayansın. Seni senden başka senin kadar seven yok. Bunu zikret kendine ve sadece çalış. Sadece otur ve çalış verimli miydi, çalışabildim mi diye vesvese aşılama kendine. "Ben çalıştım ve olacak, olmaz ise de canım sağ olsun ilk denemem oldu" de yoluna bak emin ol fırsat karşına çıkacak belki bu fırsat mezuniyette olur bu yüzden stres yapma. Çok prensipli çalışkan bir kız arkadaşım vardı okulda, çok stres yüzünden sınav anı istifra etti sınavı çöp oldu bu yüzden stres yapmadan çalış. Dini inançların varsa genel olarak yönelmek insanı belirsizlikten kurtarıyor.