seeraddar

Yetkin
En kötü, bu yıl ilk 40K istiyorum. Bu yıl 40K yapsam bile gitmem; bir yıl daha çalışır, gerçekten iyi bir sıralama yapmayı denerim. Her şeyde sıfırdım. Şu an 40 sözel, dil bilgisini bitirince oradan da 4-5 net gelir. 10-15 matematik, 5 fen yapıyorum. Toplamda 60 net gibi geliyor TYT'de. TYT'yi günde en az 8 saate tamamlıyorum. Havalar bu kadar sıcak olmasa 10 saatin üstüne rahat çıkarım ama hava 47 derece olunca klima da kesmiyor, bunalıyorum.

Okul açılınca haftanın 4 günü tam, 3 günü ise yarım yani 4 saat civarı çalışabilirim. Açıkçası ne okuyayım, onu bile bilmiyorum. Gerçekten ne okuyasım var ne de bir işte çalışasım ama mecburum işte. Hangi bölümlerde rahat iş bulunur ve rahat koşullar altında çalışılır, onu merak ediyorum. Mümkünse yurt dışında da yapabileceğim bir iş istiyorum.

Tıp garantidir her yerde. Ancak sevmeyene eziyettir. Çok iyi bir sıralamada mühendislikler yazılabilir. Kötü sıralamalarda elektrik yazılabilir. Ancak en önemlisi ilgi alanınız. Sevdiğiniz bir mesleği yaparsanız yürür gidersiniz oradan kendinizi geliştirerek.

Tıp garantidir her yerde. Ancak sevmeyene eziyettir. Çok iyi bir sıralamada mühendislikler yazılabilir. Kötü sıralamalarda elektrik yazılabilir. Ancak en önemlisi ilgi alanınız. Sevdiğiniz bir mesleği yaparsanız yürür gidersiniz oradan kendinizi geliştirerek.

Sevdiğim meslek yok aslında, sıralamayı istediğim gibi yapayım da tek derdim düşünmek olsun. Bu arada 1.5 ayda 35-40 netten, 60-65 nete çıkmak bu süre için iyi midir?

Sevdiğim meslek yok aslında, sıralamayı istediğim gibi yapayım da tek derdim düşünmek olsun. Bu arada 1.5 ayda 35-40 netten, 60-65 nete çıkmak bu süre için iyi midir?

İyidir düzgünce yanlışlar ve boşlar analiz ediliyorsa, ancak hedefleri yükseltin okullar açılana kadar 90'a ulaşacağım diye gazlayın kendinizi eksiklerinizi kapatın. Okul açılınca ağırlıklı olarak konu çalışcağınızdan tempo biraz yavaşlar bir nevi dinlenme dönemi olur. Hedef önemlidir. Motivasyon ve çalışma isteği verir. Ben şu anda ilk baştaki hedefimden daha yüksek yapmama rağmen ilk hedeflediğim yere gitmeyi düşünüyorum memlekette diye.

İstatistik demek isterdim ama çok mezun veriyor. Yapay zeka muhabbetlerine ve iş imkanlarına hiç girmiyorum çünkü Türkiyede çoğu meslek grubunda iş bulma imkanı yok ve birçok meslek yapay zeka yüzünden tehlike altında. İTÜ de petrol mühendisliği vardı, bir bak istersen. Jeofizik de var iş alanı geniştir. İTÜ de o da ama çok bir sıralama istemiyor, 92k ile kapattı geçen sene

Sayısal bölümün meslek olanağı daha fazla olduğu için orayı düşünerek cevap veriyorum. Çevremden duyduğum üzere yazılım mühendisliği çok fazla tercih edildiği için arz talep dengesi bozuluyor sanırım. Fakat mekatronik mühendisliği veya elektrik-elektronik mühendisliği tercih edilebilir diye düşünüyorum. Dijital oyun tasarımı okuyacağım bu yıl sebebi ise kafamda planlarımın olması. Benim tavsiyem kafanda mühendislik veya mimarlık olarak bir seçim yap yapabildiğinin en iyisini yap ondan sonra kendine meslek seç böylelikle istediğini yapamadığında başka yapacak bir şeyin yokmuş gibi hissetmezsin. Çalışan ve kendine sürekli bir şey katan insanın her zaman bir yerlerde bir yeri olur diye düşünüyorum.