Makaleler
1
YouTube üzerinde, mesela Türklerden örnek verecek olursam, X adlı kişi veya kişiler internetten nasıl para kazandığını ile alakalı sorular sordum. Örneğin YouTube gelirleri, sponsorluklar, markalarla işbirlikleri, yatırımlar ya da ürün satışları gibi cevaplar aldım. Mesela ben kendimden örnek verecek olursam YouTube üzerinde video bana açıkçası sıkıcı geliyor. Yani kendim oturup video çekmeye kalktım diyelim ne çekeceğim onu bile bilmiyorum. Bu zaman alacak bir şey ve tabii bildiğim kadarıyla da zamanla eğer konu teknoloji ise markalar bana ulaşıyor öyle mi?

Bunu geçtim. Diyelim konu farklı ise sosyal medya üzerinde bu işi nasıl sürdürebilirim? Abone bot olarak kasmak da istemiyorum. Kendi cebimin parası ile ürün satışları yapabilir miyim sizce? Ya da markalara ulaşıp kendi cebimden para verip reklamınızı yapabilir miyim desem ee bu da olmaz sonuçta burada ben de para kazanmak istiyorum ama o nasıl olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tren kaçtı gibi bir şey. Pasta artık zor bölünüyor. Dediklerin doğru. Belli bir kitleye ulaştıktan sonra özellikle teknoloji kanalı isen markalar sana ulaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tren kaçtı gibi bir şey. Pasta artık zor bölünüyor. Dediklerin doğru. Belli bir kitleye ulaştıktan sonra özellikle teknoloji kanalı isen markalar sana ulaşıyor.
Şimdi başlasam trene binemez miyim? Pasta artık zor mu bölünüyor diyorsun? O kitleye ulaşmak da zor gerçekten. Reklam dışında.

Kazanılır en mantıklı yol da YouTube'dan ilerlemek. Benim birkaç aylık müzik kanalım var çok şükür güzel ilerliyor 17 bin abonem var son 90 günlük shorts izlenmesi 4 milyon şuan süper hediyelerim açık ordan 2 kez 5 dolarlık bağış aldım fakat para kazanmayı henüz açamadım 10 milyon shorts izlenmesi gerekiyor. Bunun dışında 1,600 aboneli futbol ve 1,200 aboneli film/dizi editleri yaptığım kanallarım da var onlara da düzenli içerik yüklüyorum ve bir yandan onlar da büyüyor. Yeni kanal denemekten korkma ilk deneme amaçlı açacağın kanalları yem olarak kullan algortimayı çöz, algortimayı çözen biri kanalını nasıl geliştireceğini bilir. Vpn ile yükleme yapma, aynı gün 2 video atma, profil fotoğrafına özen göster ve en önemlisi kanal içeriği ile alakasız olmasın ki insanlar abone olsun. Vereceğim diğer tavsiyede global içeriğe yönel hesapları Türkiye bölgesi ile açacaksan global içeriklerin tiktok ve Instagram'da pek şansı yok. Bir anda neden gelişmiyorum diye kendini üzme YouTube sabır ister zamanla gelişirsin ama emeğinin karşılığını algortimayı çözersen alırsın. Ayrıca şunu da söyleyeyim başlarda izlenmelerin düşük iken alacağın etkileşimler önem taşıyor ilk videolarına düzenli olarak yorum yapılmasını sağla algortima etkileşimi görsün izlenmelerin arttığını göreceksin sonrasında ise izlenmeler artınca dilersen yapılan yorumlara cevap vermezsin ama ilk etapta mutlaka ver yorum kimden olursa olsun ve ne olursa olsun, öncelik senin çıkarın 🥰