Yük altındaki Coil Whine sesi nasıl azaltılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1589
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 784
  • Etiketler Etiketler
    coil whine

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhaba, ekran kartımdaki Coil Whine sesi çok daha az geliyordu ve rahatsız etmiyordu ama artık durum öyle değil. Cidden bızzz bızzz kafanın etini yiyecek bir ses çıkıp duruyor. Bu sesi azaltmanın bir yolu yok mu? Yük altında çıkıyor bu ses.

Uzun süredir bu gıcık sese maruz kalıyorum. Gün geçtikçe daha çok rahatsız etmeye başlıyor.

Konu cevaplanırsa ben de merak ediyorum, Gigabyte 3070'im kulaklıksız çekilmiyor.
Ses salona kadar gidiyor. Ailem de bu durumdan rahatsız olmaya başladı. Kapı kapalıyken yine kafalar rahat ama ben ne olacağım?

Yük altında istisnasız tüm oyunlarda mı oluyor?
Insurgency: Sandstorm, Bodycam, CS2 ve Ready or Not oynarken en çok karşılaşıyorum. Daha demin Bodycam oynuyordum başım ağrıdı.

Bende FPS sabitleyince düzelmişti.

Evet şimdi fark ettim de FPS'yi 165'e sabitlediğim oyunlarda ses daha iyi. Özellikle de menü FPS ayarı olanlarda menüde 60'a hatta 30'a sabitleyince ses oldukça azalıyor.

Monitörünüz kaç Hz? FPS sabitlemek işe yarayabilir.
165 Hz ama Bodycam’de 60 FPS falan alıyorum. 60 FPS’e oyun içinden sabitledim ama v-sync mı kullanmalıyım?

Bende FPS sabitleyince düzelmişti.
Oyun içi mi yoksa v-sync mi kullanacağım? Oyun içi Bodycam’de bunu yaptığımda bir şey olmuyor.

Şart değil de deneyin yine de. Her oyunda işe yaramayabilir. Bazen PSU bile coil whine'a sebebiyet verebilir. Test edildi, kanıtlandı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…