Deniz Devon

Başarılı
Merhaba. D-SmartNet kullanıyorum. Son birkaç gündür yüksek bir gecikme söz konusu. Modem reseti, açma kapama vs bir işe yaramadı. Wi-Fi-kablolu da fark etmiyor, her cihazda benzer değerleri görüyorum. Hız değerleri olması gerektiği gibi ama download latency 200-300 arası (upload daha yüksek) dolaşıyor. Müşteri hizmetleri değerlerin gayet normal olduğunu söyleyip fazla üstelemedi.

Günlük işlerde, indirme yaparken vs çok sorun yaratmasa da online oyunları oynamak neredeyse mümkün değil. Bir de ilginç bir şekilde bu gecikme sorunları başladığından beri ne zaman Rufus ile flash belleğe bir ISO dosyası yazdırsam Wi-Fi hemen gidiyor ve yazdırma bitene kadar gelmiyor (USB Wi-Fi adaptörü kullanıyorum).

Sorun o zaman USB Wi-Fi adaptörünüzde. Kabloyla bağlanmayı deneyin. Sürücüsünü güncelelyin ya da modem içinden kanal bant genişliğini değiştirin.

Sanırım sorunun sebebini buldum. Bu sorun başlamadan bir süre önce en güncel Win11 iso dosyası ile temiz kurulum yapmıştım. Ardından tüm güncellemeleri yaptım. Sanırım en son şu "H" kod adlı güncellemelerini yükledikten sonra bu sorun yaşanmaya başladı. Bu sefer temiz Windows 10 kurdum, sorun çözüldü derken tüm güncellemeleri kurunca tekrar aynı problemi yaşamaya başladım. Şimdi tekrardan temiz Win11 kurulumu yapıp malum güncellemeleri kurmayacağım.