Öncelikle geçmiş olsun bende de böbrek sorunu olduğundan 2 senede 45 kilo aldım yavaş yavaş veriyorum o yürüyüş olayını abartıp kendinizi zorlamayın ama devam edin.
Yeşil çay sindimi rahatlatır içmeye devam edin protein içinde süt fena olmaz.
Mesela protein için ayda 2 kilo tavuk al(haftadan haftaya)haftalık 500gr al 5 günde ye onu o senin kaslarını korumana yardımcı olur
Onun dışında baklagiller büyük besin kaynağı yanına onlardan
Arada kendini şımart mesela kalori sayıyorsun galiba kilomuza göre kaloriyi az tutmak vücudu zaman zaman kıtlık moduna çeker metabolizma fren yapar ayda 3 defa falan normalden 300-400 kalori alın o ödemide atmanıza yardımcı olur.
Asıl önemli mevzuyu söylemeyi unuttum proteni düşük alıyorsan kesinlikle vitaminleri arttırmalı ayrıca yeterli uyumalısın uyurken insan vücudu kasları yenilemek için proteine ihtiyaç duyar ama yetersiz alım ve eksik uykuda kas kaybına neden olur
Bu mesajdada kısaca yüksek protein ya da yeterli uyku yoksa kas kaybı yaşarsın
Baklagiller-süt ürünleri-etler-meyve/sebzeler yüksek protein lif ve vitamin içerir bunları farklı varyasyonlarla servis et.
Mesela dediğim gibi 5 gün tavuk yiyeceksen 1 gün kokoreç tarzı baharatlı-1gün haşlama-1 gün soslu gibisinden mesela bu günlerde yanına bulgur-basmati pirinç pilavı yapılabilir.