keremxmetin

Çalışkan
Techolay ailesi herkese sevgiler! :elsalla::)
Aylar öncesinden YouTube'da öğrendiğim, belki de çoğunuzun bildiği bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum :sevimli:Kilo verme sürecinde olduğum için hafif beslenmeye çalışıyor hem de tok tutacak tarifler arıyordum. Neredeyse hergün yiyorum hem yapması basit hem de vaktinizi pek almıyor!

Malzemeler:
  • 1 Kaşık Yoğurt (Ev Yoğurdu Kullanıyorum)
  • 1 Adet Yumurta
  • 4 Kaşık Yulaf Kepeği
  • 2-3 Kaşık Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • Pişirme Kağıdı
  • Tuz

Tarif:
Yoğurt ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yulaf kepeğini de döküp karıştıyoruz damak zevkimize göre tuz ekleyip pişirme kağıdına dikdörtgen şeklinde yayıyoruz piştiğini görünce kaşar peynirimizi ekleyip üstünü kapatıyoruz hepsi bu kadar. ^^

Bu konuyu sadece aşırı beğendiğim ve diyetime uygun olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Tarif tamamen ''Nefis Yemek Tarifleri | Kahvaltı Tarifleri'' Youtube kanalında keşfettim. Diyet ve açlık konusunda zorluk yaşayan dostların denemesine vesile olmak istedim. Kaşar 3 kaşıksa 220-240 kalori :alev:

Not: Eğer yanlış bilgi verdiğimi düşünüyorsanız lütfen beni uyarın. Hayat paylaşmakla güzel her türlü bilgiye açığım. ^^

Techolay ailesi herkese sevgiler! :elsalla::)
Aylar öncesinden YouTube'da öğrendiğim, belki de çoğunuzun bildiği bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum :sevimli:kilo verme sürecinde olduğum için hafif beslenmeye çalışıyor hem de tok tutacak tarifler arıyordum. Neredeyse her gün yiyorum hem yapması basit hem de vaktinizi pek almıyor!

Malzemeler:
  • 1 kaşık yoğurt (ev yoğurdu kullanıyorum)
  • 1 adet yumurta.
  • 4 kaşık yulaf kepeği.
  • 2-3 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri.
  • Pişirme kağıdı.
  • Tuz

Tarif:
Yoğurt ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yulaf kepeğini de döküp karıştıyoruz damak zevkimize göre tuz ekleyip pişirme kağıdına dikdörtgen şeklinde yayıyoruz piştiğini görünce kaşar peynirimizi ekleyip üstünü kapatıyoruz hepsi bu kadar. ^^

Bu konuyu sadece aşırı beğendiğim ve diyetime uygun olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Tarif tamamen "nefis yemek tarifleri | kahvaltı tarifleri" YouTube kanalında keşfettim. Diyet ve açlık konusunda zorluk yaşayan dostların denemesine vesile olmak istedim. Kaşar 3 kaşıksa 220-240 kalori :alev:

Not: Eğer yanlış bilgi verdiğimi düşünüyorsanız lütfen beni uyarın. Hayat paylaşmakla güzel her türlü bilgiye açığım. ^^

Hocam elinize emeğinize sağlık size 1 soru 1 lafım var.
Sorum: Protein değeri nedir?
Lafım: Kilo vermek için ayrıcalıklı ürün tüketmeye gerek yok.
Kalori açığı yaratmak şekeri ve beyazunu azaltmak kesmek direkt olarak kilo vermeye sebep zaten(haftada 5 gün gym+kalori açığı = 50 günde 10 kilo)

Hocam elinize emeğinize sağlık size 1 soru 1 lafım var.
Sorum: Protein değeri nedir?
Lafım: Kilo vermek için ayrıcalıklı ürün tüketmeye gerek yok.
Kalori açığı yaratmak şekeri ve beyazunu azaltmak kesmek direkt olarak kilo vermeye sebep zaten(haftada 5 gün gym+kalori açığı = 50 günde 10 kilo)
Değer verip yanıt verdiğin için çok teşekkür ederim :) Şekeri tamamen kestim. Beyaz un tüketmiyorum; ekmek olarak tam buğday ya da çavdar ekmeği tercih ediyorum. Aslında bilinçsiz bir şekilde kilo veriyorum. Günlük almam gereken 60 gr protein varken bunun oldukça altında kalıyorum. Ev yemekleri yiyorum ama porsiyonları fazla kısıtlıyorum.

Değer verip yanıt verdiğin için çok teşekkür ederim :) şekeri tamamen kestim. Beyaz un tüketmiyorum; ekmek olarak tam buğday ya da çavdar ekmeği tercih ediyorum. Aslında bilinçsiz bir şekilde kilo veriyorum. Günlük almam gereken 60 gr protein varken bunun oldukça altında kalıyorum. Ev yemekleri yiyorum ama porsiyonları fazla kısıtlıyorum.

Kendini kısıtlama hocam FatSecret ile kalori sayıyorum 124 kiloydum 50 günde creatin olmadan proteinim yaklaşık 70-105 arası gidip gelirken 10 kilo verdim ama yediklerimi sadece 2 hafta kısıtladım sonrası zaten geliyor

Marketten abur cubur alırdım kendime artık şunu söylüyorum zaten yarısından fazlası kimyasal niye alıyorum ki
Sana küçük bir öneri hocam kendini kısıtlama taş çatlasın 2 hafta porsiyon azalt sonrasında mide zaten kabul etmeyecek çabuk doyacaksın

Protein mevzusuna gelirsek sana şunu söyleyebilirim her kahvaltıda 2 dilim(30-40gr) beyaz-ezine-lor peyniri tüketirsen zaten 20-30gr protein var 2 yumurta 12-15gr yanına 1 bardak süt 6-7gr falan filan sabah kahvaltıda zaten biliçsizce protein alıyorsun gün içinde mesela çay yerine süt iç pilavın yanına kesinlikle yoğurt ekle kahvaltıda sebze ve peynir al

Kan şekeri mezvusuna gelirsek spor yapıyorsan vs sana önerim şekeri ve karbonhidratı kesme sadece sağlıklı olanlarını al.
Mesela halı saha mı var maçtan önce muzz portakal elma vs ye kan şekerin düşüpte fenalaşma.

Sadede gelirsek: Kendini kısıtlama fazla kasma.

Ayrıca bu da sağlıklı beslenme rehberi.

Kendini kısıtlama hocam FatSecret ile kalori sayıyorum 124 kiloydum 50 günde creatin olmadan proteinim yaklaşık 70-105 arası gidip gelirken 10 kilo verdim ama yediklerimi sadece 2 hafta kısıtladım sonrası zaten geliyor

Marketten abur cubur alırdım kendime artık şunu söylüyorum zaten yarısından fazlası kimyasal niye alıyorum ki
Sana küçük bir öneri hocam kendini kısıtlama taş çatlasın 2 hafta porsiyon azalt sonrasında mide zaten kabul etmeyecek çabuk doyacaksın

Protein mevzusuna gelirsek sana şunu söyleyebilirim her kahvaltıda 2 dilim(30-40gr) beyaz-ezine-lor peyniri tüketirsen zaten 20-30gr protein var 2 yumurta 12-15gr yanına 1 bardak süt 6-7gr falan filan sabah kahvaltıda zaten biliçsizce protein alıyorsun gün içinde mesela çay yerine süt iç pilavın yanına kesinlikle yoğurt ekle kahvaltıda sebze ve peynir al

Kan şekeri mezvusuna gelirsek spor yapıyorsan vs sana önerim şekeri ve karbonhidratı kesme sadece sağlıklı olanlarını al.
Mesela halı saha mı var maçtan önce muzz portakal elma vs ye kan şekerin düşüpte fenalaşma.

Uzun uzun yazıp deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Normal kilom 85-87 arası seyrederdi. Hastalığım ve yaşadığım düzensizlikler yüzünden ben de 119-120’leri gördüm. Şu an aç karnına 108+, akşamları ise 109,5 geliyorum. Günlük en az 5 km yürüyorum. Kahvaltıma ek olarak söylediklerini harfiyen uygulayacağım. Sabahları genelde çay içmem ama bir süredir kendimi yeşil çaya vermiş durumdayım; günde 2-3 bardak içiyorum.:elsıkışma:

Ayrıca bu da sağlıklı beslenme rehberi.
Bunu okuyup dikkate alacağım :love:

Uzun uzun yazıp deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Normal kilom 85-87 arası seyrederdi. Hastalığım ve yaşadığım düzensizlikler yüzünden ben de 119-120'leri gördüm. Şu an aç karnına 108+, akşamları ise 109,5 geliyorum. Günlük en az 5 km yürüyorum. Kahvaltıma ek olarak söylediklerini harfiyen uygulayacağım. Sabahları genelde çay içmem ama bir süredir kendimi yeşil çaya vermiş durumdayım; günde 2-3 bardak içiyorum.:elsıkışma:

Bunu okuyup dikkate alacağım :love:

Öncelikle geçmiş olsun bende de böbrek sorunu olduğundan 2 senede 45 kilo aldım yavaş yavaş veriyorum o yürüyüş olayını abartıp kendinizi zorlamayın ama devam edin.
Yeşil çay sindimi rahatlatır içmeye devam edin protein içinde süt fena olmaz.
Mesela protein için ayda 2 kilo tavuk al(haftadan haftaya)haftalık 500gr al 5 günde ye onu o senin kaslarını korumana yardımcı olur
Onun dışında baklagiller büyük besin kaynağı yanına onlardan
Arada kendini şımart mesela kalori sayıyorsun galiba kilomuza göre kaloriyi az tutmak vücudu zaman zaman kıtlık moduna çeker metabolizma fren yapar ayda 3 defa falan normalden 300-400 kalori alın o ödemide atmanıza yardımcı olur.

Asıl önemli mevzuyu söylemeyi unuttum proteni düşük alıyorsan kesinlikle vitaminleri arttırmalı ayrıca yeterli uyumalısın uyurken insan vücudu kasları yenilemek için proteine ihtiyaç duyar ama yetersiz alım ve eksik uykuda kas kaybına neden olur:ünlem::ünlem::ünlem::ünlem:

Bu mesajdada kısaca yüksek protein ya da yeterli uyku yoksa kas kaybı yaşarsın
Baklagiller-süt ürünleri-etler-meyve/sebzeler yüksek protein lif ve vitamin içerir bunları farklı varyasyonlarla servis et.
Mesela dediğim gibi 5 gün tavuk yiyeceksen 1 gün kokoreç tarzı baharatlı-1gün haşlama-1 gün soslu gibisinden mesela bu günlerde yanına bulgur-basmati pirinç pilavı yapılabilir.

Öncelikle geçmiş olsun bende de böbrek sorunu olduğundan 2 senede 45 kilo aldım yavaş yavaş veriyorum o yürüyüş olayını abartıp kendinizi zorlamayın ama devam edin.
Yeşil çay sindimi rahatlatır içmeye devam edin protein içinde süt fena olmaz.
Mesela protein için ayda 2 kilo tavuk al(haftadan haftaya)haftalık 500gr al 5 günde ye onu o senin kaslarını korumana yardımcı olur
Onun dışında baklagiller büyük besin kaynağı yanına onlardan
Arada kendini şımart mesela kalori sayıyorsun galiba kilomuza göre kaloriyi az tutmak vücudu zaman zaman kıtlık moduna çeker metabolizma fren yapar ayda 3 defa falan normalden 300-400 kalori alın o ödemide atmanıza yardımcı olur.

Asıl önemli mevzuyu söylemeyi unuttum proteni düşük alıyorsan kesinlikle vitaminleri arttırmalı ayrıca yeterli uyumalısın uyurken insan vücudu kasları yenilemek için proteine ihtiyaç duyar ama yetersiz alım ve eksik uykuda kas kaybına neden olur:ünlem::ünlem::ünlem::ünlem:

Bu mesajdada kısaca yüksek protein ya da yeterli uyku yoksa kas kaybı yaşarsın
Baklagiller-süt ürünleri-etler-meyve/sebzeler yüksek protein lif ve vitamin içerir bunları farklı varyasyonlarla servis et.
Mesela dediğim gibi 5 gün tavuk yiyeceksen 1 gün kokoreç tarzı baharatlı-1gün haşlama-1 gün soslu gibisinden mesela bu günlerde yanına bulgur-basmati pirinç pilavı yapılabilir.
Çok geçmiş olsun kardeşim. Umarım şu an sağlık ve sıhhatin yerindedir. Sadece kilo almak değil, psikolojik açıdan da zorluk çekmişsindir. Gerçekten tanımadığın bir insana saf bir iyilikle deneyimlerini yazıyorsan, hakikaten iyi kalpli bir insansın. Allah senden razı olsun.
Konuya dönecek olursam, dediklerinin çoğu bende var: sıkıntılı uyku, düzensiz protein alımı… Ya düşük alarak ya da kas kaybı yaşayarak 108’e kadar düşmüşümdür, kim bilebilir? Ama söylediklerini uygulayacağım. Zaten tiroit için aylar sonra randevum var; dahiliyeye de rica eder, diyetisyene de görünürüm. Çünkü zamanında “git” dediler, gitmedim.
Senin bu konuları araştırıp detaylı bildiğini bilerek söylüyorum; bir de hatırlatmak istiyorum: lütfen siz de suyu ihmal etmeyin, özellikle kışın. Siz de sağlığınızı koruyun.

Çok geçmiş olsun kardeşim. Umarım şu an sağlık ve sıhhatin yerindedir. Sadece kilo almak değil, psikolojik açıdan da zorluk çekmişsindir. Gerçekten tanımadığın bir insana saf bir iyilikle deneyimlerini yazıyorsan, hakikaten iyi kalpli bir insansın. Allah senden razı olsun.
Konuya dönecek olursam, dediklerinin çoğu bende var: Sıkıntılı uyku, düzensiz protein alımı… ya düşük alarak ya da kas kaybı yaşayarak 108'e kadar düşmüşümdür, kim bilebilir? Ama söylediklerini uygulayacağım. Zaten tiroit için aylar sonra randevum var; dahiliyeye de rica eder, diyetisyene de görünürüm. Çünkü zamanında “git” dediler, gitmedim.
Senin bu konuları araştırıp detaylı bildiğini bilerek söylüyorum; bir de hatırlatmak istiyorum: Lütfen siz de suyu ihmal etmeyin, özellikle kışın. Siz de sağlığınızı koruyun.

Hocam bende teşekkür ederim tanımadığım birine zarar vermek istemem ben çevremdeki herkese yardımcı olmaya çalışıyorum zaten.

Diyetisyenler katı diyet ile hızlı sonuç bekler ailemde ben hariç herkeste tiroid sorunu var annem atom tedavisi gördü hatta

3 sene önce boyumda kısaydı yine 90 kilo civarındaydım çok dalga konusu oldum biraz etkiledi şimdi spora başladım hayatım düzene girişi biraz titiz biriyimdir zaten her günüm aynı diyebilirim

Bu katı diyetler psikolojik olarak berbat yapıyor insanı.

Ayrıca günde 5-7l arası su içiyorum teşekkürler iyi akşamlar.